ΣΙΝΕ

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Γιατί να σπουδάσω Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος ;

Στην Ελλάδα που κατά γενική ομολογία η κτηνοτροφία μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην αναπτυξιακή της προοπτικής, ο τομέας της γαλακτοκομίας και της τυροκομίας είναι σίγουρα ο...
συνδετήριος κρίκος ανάμεσα στην παραγωγή και την κατανάλωση
αλλά και στην ανάπτυξη εξαγωγικών δραστηριοτήτων που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο τόσο στην αύξηση του ΑΕΠ, όσο και στην αύξηση της απασχόλησης.
Σημαντική θέση στο χώρο έχουν και θα συνεχίσουν να έχουν άτομα τα οποία έχουν αποκτήσει εξειδικευμένες γνώσεις τη διαχείριση και στην επεξεργασία του γάλακτος.
Αυτή την εξειδικευμένη γνώση έχουν σήμερα οι τεχνικοί γαλακτοκομίας – τυροκόμοι οι οποίοι είναι οι καταρτισμένοι και εφοδιασμένοι με επιστημονικές γνώσεις στη γαλακτοκομία (τυποποίηση και επεξεργασία γάλακτος και προϊόντων αυτού) αλλά και στην τυροκόμηση (μετατροπή του γάλακτος με την κατάλληλε επεξεργασία σε τυριά).

Αυτή την εξειδικευμένη γνώση στη γαλακτοκομία και στην τυροκομία συνδυάζοντας την παράδοση με την υψηλή τεχνολογία, παρέχει το ΙΙΕΚ Open Mellon με την ειδικότητα «Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος», που προσφέρει στους ενδιαφερόμενους.
Σκοπός της ειδικότητας είναι η δημιουργία του κατάλληλου ανθρώπινου δυναμικού που θα μπορεί να εφαρμόζει τις απαραίτητες διαδικασίες για την παραγωγή ανταγωνιστικών γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων με υψηλές προδιαγραφές ποιότητας.

Οι σπουδαστές της ειδικότητας «Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος», θα λάβουν υψηλού επιπέδου κατάρτιση πάνω στις σύγχρονες τάσεις της παραγωγής και της επεξεργασίας γάλακτος, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τόσο των μεσαίων και μεγάλων μονάδων επεξεργασίας γάλακτος και παραγωγής τυροκομικών προϊόντων, όσο και για να μπορέσουν να λειτουργήσουν μόνοι τους, μία μικρή οικογενειακή επιχείρηση στον κλάδο της γαλακτοκομίας – τυροκομίας.
Με δεδομένο ότι σήμερα στην αγορά εργασίας μόνο το 10% περίπου των εργαζομένων στη γαλακτοκομία και στην τυροκομία έχουν εξειδικευμένες γνώσεις και το υπόλοιπο 90% έχουν εμπειρική ειδίκευση, είναι εύκολα κατανοητή η ανάγκη της εξειδίκευσης και της κατάρτισης στον συγκεκριμένο τομέα.

Άλλωστε ένας απόφοιτος της ειδικότητας «Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος» θα είναι ικανός να εφαρμόσει τις διαδικασίες που απαιτούνται σε όλη την αλυσίδα μεταποίησης και τυποποίησης του γάλακτος, από τη φάση της παραλαβής του στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας, μέχρι και την παράδοση του τελικού προϊόντος στις αποθήκες.
Ουσιαστικά πρόκειται για μια σύγχρονη ειδικότητα που οδηγεί σε πτυχίο έπειτα από σπουδές τεσσάρων εξαμήνων και ενός εξαμήνου πρακτικής άσκησης σε δυναμικές επιχειρήσεις της Ελλάδος. Οι σπουδές περιλαμβάνουν θεωρητική κατάρτιση καθώς και εργαστηριακές ασκήσεις.

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του ΙΕΚ Open Mellon www.iekopenmellon.gr ή στο 2410 551320


Δεν υπάρχουν σχόλια: