ΣΙΝΕ

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Νέα έρευνα αποκαλύπτει τί σκέφτονται οι άνδρες για τις επιτυχημένες γυναίκες

Μία νέα επιστημονική μελέτη έρχεται να αναλύσει την συμπεριφορά των ανδρών απέναντι σε ευφυείς γυναίκες και κυρίως, αν...
θα επιδίωκαν ένα στενό τετ α τετ μαζί τους, όπως ένα ρομαντικό ραντεβού.

Η έρευνα των πανεπιστημίων του Μπάφαλο, της Καλιφόρνια και του Τέξας, έγινε σε δείγμα 105 ανδρών και διεξήχθη σε δύο μέρη.

Στο πρώτο, οι συμμετέχοντες διάβασαν ένα υποθετικό σενάριο για μία γυναίκα που είχε είτε καλύτερη, είτε χειρότερη επίδοση στα μαθηματικά ή στα αγγλικά, από ό,τι οι ίδιοι και έπειτα τους ζητήθηκαν να φανταστούν το εν λόγω πρόσωπο ως ένα ρομαντικό ταίρι.

Οι άνδρες βαθμολόγησαν ως πιο ποθητές τις γυναίκες που σκόραραν υψηλότερα από εκείνους στα μαθηματικά και τα αγγλικά. «Σχημάτισαν ευνοϊκότερες εντυπώσεις και επέδειξαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις γυναίκες που ήταν περισσότερο ευφυείς από τους ίδιους», αναφέρει η μελέτη.

Ωστόσο, στο δεύτερο σκέλος της έρευνας, όταν ο άνδρες ρωτήθηκαν αν θα έβγαιναν ραντεβού με τις συγκεκριμένες γυναίκες στην πραγματική ζωή, εξέφρασαν έντονες αμφιβολίες. «Τις βαθμολόγησαν ως λιγότερο ελκυστικές και έδειξαν μικρότερο ενδιαφέρον για να ανταλλάξουν τηλέφωνο ή να κανονίσουν ένα ραντεβού μαζί τους», τονίζουν οι ερευνητές.

Τι φταίει;
Ενώ οι συγγραφείς της μελέτης αναφέρουν ότι μπορεί να χρειαστεί περαιτέρω έρευνα για να επιβεβαιωθούν τα συμπεράσματα, ωστόσο εκτιμούν ότι «τα συναισθήματα μειωμένης αρρενωπότητας που βίωσαν οι άνδρες ευθύνονται για την περιορισμένη έλξη προς τις γυναίκες που ήταν πιο ευφυείς από τους ίδιους».


kontranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: