ΣΙΝΕ

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Νεκρός σε τροχαίο άντρας της ασφάλειας του Τσίπρα

Στην κηδεία συγκινημένος ο πρωθυπουργός.
Νεκρός είναι ένας 26χρονος αστυνομικός που άνηκε στην ομάδα ασφαλείας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. 


 Ο άντρας που ήταν στην μηχανοκίνητη συνοδεία του Αλέξη Τσίπρα, υπηρετούσε στη Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας Επισήμων της ΕΛ.ΑΣ και συμμετείχε στη φρουρά του πρωθυπουργού, έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα με τη μηχανή του στη λεωφόρο Φυλής 

 Στην κηδεία του 26χρονου που τελέστηκε χθες στο Α' Νεκροταφείο Αγίων Αναργύρων, το παρών έδωσε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπου φανερά συγκινημένος παρακολούθησε τη νεκρώσιμο ακολουθία. 

lifo.gr

Ποιος ήταν ο 28χρονος φρουρός του Αλέξη Τσίπρα Ανδρέας Ιωαννίδης που σκοτώθηκε;
Πριν από ένα χρόνο και σε ηλικία μόλις 26 ετών, οι ανώτεροι του ξεχώρισαν τον Ανδρέα Ιωαννίδη για τις επαγγελματικές του ικανότητες και τον τοποθέτησαν στη Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας Επισήμων της ΕΛ.ΑΣ. Από εκεί ήταν θέμα ημερών για να βρεθεί στην προσωπική φρουρά του Πρωθυπουργού και στην ασφάλεια της οικογένειας του Αλέξη Τσίπρα.

Το 2011 ο Ανδρέας Ιωαννίδης υπηρέτησε στη Δίωξη Ναρκωτικών με επιτυχία. Ήταν απόφοιτος ΤΕΦΑΑ και της σχολής της Αστυνομίας Ρεθύμνου, ενώ υπήρξε μέλος σε διάφορα αθλητικά σωματεία της περιοχής του. Τον περασμένο Μάιο συμμετείχε σε αγώνα body building που πραγματοποιήθηκε στο ΣΕΦ Φαλήρου και κατέκτησε την έκτη θέση

Το μεσημέρι τις 27ης Οκτωβρίου έγινε η κηδεία του 26χρονου νέου στο κοιμητήριο των Αγίων Αναργύρων παρουσία του Αλέξη Τσίπρα καθώς και του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο Πρωθυπουργός βρέθηκε στο κοιμητήριο από νωρίς το μεσημέρι προκειμένου να πει το τελευταίο αντίο στον άνθρωπο που βρισκόταν εδώ και ένα χρόνο καθημερινά στο πλευρό του για να τον προστατεύει. Άλλωστε ο 26χρονος φρουρός Ανδρέας Ιωαννίδης , παρά το νεαρό της ηλικίας του, είχε αποδείξει τις ικανότητες του και για αυτό ήταν ένα από τα λίγα πρόσωπα που βρίσκονταν κοντά στον Πρωθυπουργό αλλά και στην οικογένεια του.

Δυστυχώς, την προηγούμενη Δευτέρα στις πέντε και μισή το απόγευμα, κόπηκε το νήμα της ζωής για τον 26χρονο φρουρό του Αλέξη Τσίπρα Ανδρέα Ιωαννίδη, όταν έχασε τον έλεγχο της μηχανής και προσέκρουσε με το κεφάλι πάνω σε κολόνα στην οδό Γούναρη στην περιοχή Καματερού.

Λίγο πιο πριν, είχε μιλήσει στο τηλέφωνο με τον κολλητό του φίλο και είχαν δώσει ραντεβού σε μία καφετέρια στην περιοχή του Καματερού. Δυστυχώς, εκείνη την ημέρα δεν φόρεσε το κράνος του, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Για άγνωστο λόγο, έχασε τον έλεγχο της μηχανής και προσέκρουσε με το κεφάλι πάνω σε μια κολόνα. Ο θάνατος του ήταν ακαριαίος και παρά την άμεση μεταφορά του στο 401 Νοσοκομείο Αθηνών, οι γιατροί δεν μπορούσαν να τον επαναφέρουν στη ζωή.

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι στο ίδιο σημείο έχουν χάσει και άλλα άτομα τη ζωή τους ενώ ακριβώς πριν από 3 χρόνια και την ίδια ημέρα άλλος ένας νέος μοτοσικλετιστής είχε την ίδια τραγική κατάληξη.

«Από το συγκεκριμένο σημείο περνούσε συχνά και γνώριζε την επικινδυνότητα του δρόμου και της στροφής,οπότε πιθανότατα να του απέσπασε κάτι την προσοχή. Ίσως αν φόραγε κράνος να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά τα πράγματα και να μην είχαμε αυτή την τραγική κατάληξη, λέει άτομο από το φιλικό του περιβάλλον.

Άτομα από το φιλικό περιβάλλον του Ανδρέα Ιωαννίδηκάνουν λόγο για ένα εργατικό και φιλόδοξο παιδί. Είχε ιδιαίτερη αγάπη στα δυο μικρότερα αδέρφια του και θεωρούσε υποχρέωση του να τους δώσει το καλό παράδειγμα. Ηδη ο ένας του αδερφός σπουδάζει στα ΤΕΙ της Αθήνας, ενώ ο μικρότερος είναι ακόμη μαθητής Λυκείου.

Ο Ανδρέας Ιωαννίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην περιοχή του Ζεφυρίου. Οι γονείς του με πολλές οικονομικές δυσκολίες και στερήσεις, επιδίωκαν να μεγαλώσουν αξιόλογα παιδιά, ικανά να ακολουθήσουν μόνα τους τα όνειρα τους. Έτσι ο Ανδρέας έμαθε να δουλεύει από παιδί και να είναι ανεξάρτητος. Το 2000 πέρασε στην σχολή ΤΕΦΑΑ στο πανεπιστήμιο Αθηνών ενώ το 2009 αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές του στη σχολή της Αστυνομίας στο Ρέθυμνο, αφού προηγουμένως έδωσε εκ νέου πανελλαδικές εξετάσεις.

Τα πτυχία για τον Ανδρέα Ιωαννίδη ήταν απαραίτητα όχι μόνο για την απόκτηση γνώσεων αλλά και για βιοποριστικούς λόγους. Αγαπούσε τη γυμναστική από μικρό παιδί και υπήρξε μέλος σε διάφορα αθλητικά σωματεία της περιοχή του. Έπαιζε μπάσκετ στη Δ.Α.Σ του Ζεφυρίου ενώ ήταν μέλος και στο Γυμναστικό Σύλλογο Αγίων Αναργύρων.

Δείτε τη φωτογραφία με τον Ανδρέα Ιωαννίδη:

Δεν υπάρχουν σχόλια: