ΣΙΝΕ

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Δείτε πώς μπορείτε να καθαρίσετε με ένα κομμάτι ύφασμα και ξύδι το νεροχύτη σας! (βίντεο)

Οι περισσότεροι έχουν ένα μπουκάλι ξύδι στο ντουλάπι του σπιτιού τους, πόσοι όμως γνωρίζουν την καθαριστική του ιδιότητα;

Συνήθως το ξύδι χρησιμοποιείται για να...

αφαιρέσει τις άσχημες μυρωδιές από τάπερ, διάφορα σκεύη ειδικά αν έχουμε τοποθετήσει ψάρι μέσα σε αυτά. Ένας άνδρας όμως ανέβασε το παρακάτω βίντεο στο you tube θέλοντας να δείξει ακόμη μία χρησιμότητα του ξυδιού.

Απλά βρέξτε με το ξύδι ένα κομμάτι πανί και τοποθετήστε το σε ένα σημείο του νεροχύτη σας όπου υπάρχουν άλατα. Ρίξτε ακόμη λίγο επιπλέον ξύδι από πάνω από το ύφασμα και αφήστε το για περίπου 1-2 ώρες. Τρίψτε μετά με ένα σφουγγαράκι και θα τρίβετε τα μάτια σας με το αποτέλεσμα!

Μια έρευνα στο περιοδικό Journal of Environmental Health έδειξε πως το ξύδι είναι αποτελεσματικό στο να απομακρύνει μικροβιακές μολύνσεις αλλά δεν είναι τόσο αποτελεσματικό στο να αφαιρεί φυσικούς λεκέδες όπως λάσπη και χώμα (σε αντίθεση με άλλους "εναλλακτικούς" τρόπους καθαρισμού).

Η μελέτη έδειξε πως η μαγειρική σόδα ήταν σχετικά αποτελεσματική στο να αφαιρεί φυσικούς λεκέδες από χώμα, αλλά δύσκολα θα αντιμετώπιζε την καθαριότητα μικροβιακών μολύνσεων. Τα καθαριστικά που υπάρχουν στην αγορά είναι καλύτερα και πιο αποτελεσματικά από τα φυσικά προιόντα καθαρισμού, αλλά σύμφωνα με την ίδια έρευνα, τα καθαριστικά αυτά περιέχουν πιο σκληρά χημικά όπως χλωρίνη.


mothersblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: