ΣΙΝΕ

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Ποιο είναι το ΜΥΣΤΗΡΙΟ με τους ανθρώπους που έχουν ΓΚΡΙΖΑ μάτια;

Συνηθίζω να λέω, όπως προφανώς και πολλοί από εσάς, ότι δεν πρέπει να κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του και όμως το κάνουμε.
Ταυτόχρονα, σίγουρα προωθείς ενεργά την ιδέα ότι τα χαρακτηριστικά του προσώπου και του σώματος σου, μπορεί να προδώσουν άμεσα στοιχεία της προσωπικότητας και του χαρακτήρα σου. Ένα παράδειγμα αυτού, είναι ότι τα μάτια σου μπορούν να πουν κάτι για την προσωπικότητά σου, άλλωστε τόσο το χρώμα όσο και το σχήμα τους αποτελεί το «παράθυρο στην ψυχή».

Όμως, αναρωτιέσαι, θα μπορούσε μια τέτοια έννοια να έχει πραγματικά κάποια επιστημονική αξιοπιστία; Θα μπορούσε να είναι ένα αποτέλεσμα της γενετικής, που κατά κάποιο τρόπο βρίσκει την σύνδεση ανάμεσα στο χρώμα των ματιών σου και ένα άλλο στοιχείο του γενετικού μακιγιάζ, που επηρεάζει την προσωπικότητα. Είναι άλλωστε γεγονός ότι υπάρχουν πολλές φαινομενικά τυχαίες συνδέσεις στο σώμα σου, οπότε αν π.χ. μετρώντας το χέρι σου μπορεί να προβλέψεις με ακρίβεια το ύψος σου, μήπως και το χρώμα των ματιών σου μπορεί να προβλέψει τη συμπεριφορά σου;

Σύμφωνα πάντως με τον Mats Larsson, που έχει κάνει μια πιο επιστημονική έρευνα σχετικά με τη συσχέτιση μεταξύ της προσωπικότητας και του χρώματος και του σχεδίου της ίριδας του ανθρώπινου ματιού, έχει καταλήξει ότι το θέμα είναι κάτι περισσότερο από υποκειμενικό. Μάλιστα, έχει καθορίσει ότι η χαμηλή συχνότητα πτυχώσεων στην ίριδα συσχετίζεται σημαντικά με το πνεύμα προσφοράς, ζεστασιάς, εμπιστοσύνης και γενικά θετικών συναισθημάτων, ενώ τα πιο διακριτά και εκτεταμένα αυλάκια-πτυχώσεις έχουν συνδεθεί με την παρορμητικότητα. Ακούγεται σίγουρα ενδιαφέρον!

Όσον αφορά τώρα την απόδοση γκρίζου χρώματος στα μάτια, που είναι παρόμοια με αυτή των γαλανών, θα παρατηρήσεις ότι σε μεγέθυνση μπορείς πραγματικά να δεις ότι περιέχουν μικρές ποσότητες ανοιχτού καστανού και κιτρινωπού χρώματος.Σύμφωνα με το wikipedia, υπάρχουν λοιπόν τουλάχιστον δυο βασικοί λόγοι που καθορίζουν το γκρι χρώμα των ματιών. Ο ένας είναι η ποσότητα της μελανίνης (που είναι λίγο περισσότερη από αυτή των γαλάζιων ματιών) και ο άλλος η πυκνότητα των πρωτεϊνών στην επίστρωση της ίριδας.

Δεν ξέρω αν συναντάς συχνά ανθρώπους με γκρίζο χρώμα ματιών, καθώς είναι πιο συχνά στη Βόρεια και Ανατολική Ευρώπη. Τα γκρίζα μάτια μπορούν επίσης να βρεθούν σε ανθρώπους της Αλγερίας, της Μέσης Ανατολής, της Κεντρικής και της Νότιας Ασίας.

Αν λοιπόν τα μάτια σου έχουν γκρίζο χρώμα, θα μπορούσες άνετα να έχεις κάποια από τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων με το μπλε χρώμα ματιών, καθώς το γκρι είναι πραγματικά μια πολύ απαλή μορφή μπλε.

Είναι σημαντικό όμως, σύμφωνα με το astrology, ότι τα μάτια σου σχετίζονται και με την ηλικία, που όσο μεγαλώνεις ξεθωριάζει και θολώνει το χρώμα τους (το γκρι είναι ένα χρώμα που συνδέεται συχνά με την ηλικία, λόγω του τρόπου με τον οποίο γκριζάρουν τα μαλλιά σου καθώς γερνάς). Έτσι μπορείς σαφώς να χαρακτηριστείς ως ένα πιο σοφό και ευγενικό άτομο, κάτι το οποίο μπορεί εν μέρει να είναι αλήθεια, καθώς όσο πιο απαλότερο το χρώμα, τόσο πιο στατιστικά λιγότερο επιθετικός είναι κάποιος.

Σε μια πιο βαθύτερη ανάλυση, μπορώ να πω ότι ανήκεις σίγουρα στο club των ρομαντικών εραστών. Θα προσπαθήσεις να επιλύσεις τα τυχόν θέματα σου, αφού ακούσεις και τις δύο πλευρές. Μέσα σου έχεις ένα ισχυρό επιχειρηματικό δαιμόνιο και χρησιμοποιείς την κοινή λογική για να προσαρμοστείς σε ένα νέο περιβάλλον..

Ένας καλός μου φίλος έχει αυτό το γκρίζο χρώμα των ματιών και με ηρεμεί πάντα να τον κοιτάζω. Το βλέμμα του, όπως και το βλέμμα σου βγάζει κάτι γαλήνιο. Ένα ακόμη συν είναι ότι είσαι αρκετά καλός φύλακας μυστικών και λειτουργείς σαν ένας μαγνήτης ανθρώπων, καθώς λατρεύουν να σε περιτριγυρίζουν εξαιτίας της μεγάλης αίσθησης του χιούμορ σου.

Δεν ξέρω αν είναι κάτι που ισχύει στη δική σου περίπτωση, αλλά συνήθως παρατηρείται στους ανθρώπους με τα γκρίζα μάτια να προέρχονται από έναν πρασινομάτη και ένα γαλανομάτη γονέα. Το πιο ευχάριστο γεγονός απ’ όλα πάντως είναι, ότι τα μάτια σου έχουν την τάση να αλλάζουν χρώματα σε διάφορες αποχρώσεις του μπλε, του πράσινου και του γκρι, από μόνα τους. Lucky you!

Αλήθεια, ποιες είναι οι αντιλήψεις σου σχετικά με το χρώμα των ματιών; Νομίζεις ότι η παραπάνω περιγραφή ταιριάζει σε εσένα ή στους ανθρώπους που γνωρίζεις; Ανυπομονώ να σε ακούσω!

http://athamastos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: