ΣΙΝΕ

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΣΟΚ! Αγρότες, ανοίξτε τα e-mail σας – Έχετε γράμμα από την Εφορία…

Αναρτήθηκαν στο Taxis τα νέα εκκαθαριστικά για 315.000 αγρότες που καλούνται να πληρώσουν...
 διπλάσια προκαταβολή φόρου μετά την αύξησή της από το 27,5% στο 55%.

Επίσης αναρτήθηκαν νέα εκκαθαριστικά για υπόχρεους σε φόρο πολυτελούς διαβίωσης που πιάστηκαν στην τσιμπίδα της αύξησης του συντελεστή από το 10% στο 13% της ετήσιας τεκμαρτής δαπάνης για ΙΧ άνω των 2.500 κυβικών, σκάφη, αεροσκάφη και πισίνες.

Δεύτερη παρτίδα αυξημένων προκαταβολών έρχεται την επόμενη εβδομάδα για τις επιχειρήσεις. Η προκαταβολή φόρου αυξήθηκε στο 100% από 80% για τα νομικά πρόσωπα και η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ αναμένεται έως το τέλος της εβδομάδας να ολοκληρώσει και αυτή την εκκαθάριση.

ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟ E-MAIL
Αγρότες και υπόχρεοι σε φόρο πολυτελούς διαβίωσης, θα βρουν στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο μήνυμα από την εφορία. Το εκκαθαριστικό θα το αναζητήσουν στο Taxis και με την Ταυτότητα Οφειλής έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τον έξτρα φόρο σε τρεις δόσεις.
Η πρώτη, έως το τέλος Νοεμβρίου, η δεύτερη, έως το τέλος Δεκεμβρίου και η τρίτη, έως τις 29 Φεβρουαρίου. Σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης εντός της προθεσμίας της πρώτης δόσης παρέχεται έκπτωση 2%, η οποία με νομοθετική διάταξη εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται να καταργηθεί από το 2016.


tro-ma-ktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια: