ΣΙΝΕ

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Συνελήφθη ο διαχειριστής του gamato

Ένας 32χρονος Ελληνας συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε νησί των Δωδεκανήσων, για...
παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας κατ' εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος ενός 28χρονου ημεδαπού, για τα ίδια αδικήματα.

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, ιστοσελίδα στο διαδίκτυο έδινε τη δυνατότητα στους χρήστες της να παρακολουθήσουν κινηματογραφικές ταινίες, κυρίως τελευταίας κυκλοφορίας, σε πραγματικό χρόνο και απευθείας μετάδοση, μέσω ανακατεύθυνσης σε υπηρεσίες φιλοξενίας περιεχομένου, παράνομα και χωρίς να καταβάλλονται τα σχετικά δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι οι δράστες άλλαζαν συχνά το όνομα χώρου, για να αποκρύπτεται η ολοένα και μεγαλύτερη επισκεψιμότητά του, που υπολογίζεται ότι είχε φτάσει περίπου σε 9.300.000 προβολές, ανά ημέρα.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, οι διαχειριστές της ιστοσελίδας αποκόμιζαν σημαντικά οικονομικά οφέλη, ενώ, για όλο το χρονικό διάστημα λειτουργίας της, η συνολική ζημία των δικαιούχων ανέρχεται στα 465.000.000 ευρώ. Η ζημιά του Δημοσίου από διαφυγόντα έσοδα από Φόρο Προστιθέμενης Αξίας και φόρο εισοδήματος υπολογίζεται περίπου σε 230.000.000 ευρώ.

Από την έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την αξιοποίηση τραπεζικών δεδομένων και στοιχείων που προέκυψαν, ταυτοποιήθηκαν οι προαναφερόμενοι ως διαχειριστές του ιστοτόπου. Αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα, την περασμένη Κυριακή 18 Οκτωβρίου, στην οικία του 32χρονου, όπου διαπιστώθηκε ψηφιακά και προανακριτικά ότι αυτός έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα διαχείρισης στην επίμαχη ιστοσελίδα. Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και τρεις αποθηκευτικοί σκληροί δίσκοι.

Τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις. Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Αρχές προκειμένου να κάνουν έλεγχο για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.


topontiki.gr

Η απάντηση του διαχειριστή του λογαριασμού του gamatotv στο facebook: 
Έκπληκτος ενημερώνομαι για τις τελευταίες εξελίξεις. Είναι εντυπωσιακό το πώς τοποθετούν τα πράγματα και χάνεται η αλήθεια. Στο τέλος θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε! Με όσα ακολούθησαν τις τελευταίες ώρες, θα ήθελα να πώ σε εκείνους που τα τοποθετούν όπως θέλουν: 
Το Gamato ιδρύθυκε στις 6 Ιουλίου του 2010. Άρχισε να βγάζει χρήματα τον Νοέμβριο του 2014, τα κέρδη μέχρι και σήμερα, δεν έχουν ξεπεράσει τα 25 χιλιάδες ευρώ. Δεν είχαμε 9.300.000 προβολές/λινκς ή όπως αλλιώς το εννοούν την ημέρα, είχαμε 250.000 προβολές την ημέρα… δεν είμαστε τόρεντ site όπως αναφέρουν κάποιοι… δεν έχουμε καμμιά σχέση με το gamato.info… δεν βγάζουμε 200.000 ημερησίως. 
Παρακαλώ αυτούς που τοποθετούν τα πράγματα όπως θέλουν, να μάθουν πρώτα τι είναι το online streaming και τα links, και να μην λένε πράγματα της φαντασίας τους. 
Γελοιοποιήστε απο μόνοι σας!...

Δεν υπάρχουν σχόλια: