ΣΙΝΕ

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Ένα μοναδικό Maltesers κέικ

Έχετε όρεξη να φτιάξετε ένα μεγάλο και νόστιμο γλυκό.
Αυτή η συνταγή θα σας κάνει ζαχαροπλάστες αφού μπορείτε να δημιουργήσετε κάτι απίστευτο.

Υλικά συνταγής


Για το κέϊκ:
200 γρ.[1 φλ. τσαγιού] καστανή ζάχαρη
185 ml [3/4 φλ. τσαγιού] γάλα
125 γρ. βούτυρο ψιλοκομμένο
190 γρ. [1 1/4 φλ. τσαγιού] αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50 γρ. [1/2 φλ. τσαγιού] σκόνη κακάο
3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα

Για τη γέμιση σοκολάτας:
185 γρ. βούτυρο, επιπλέον, σε θερμοκρασία δωματίου
350 γρ. [2 1/4 φλ. τσαγιού] ζάχαρη άχνη
5ο γρ. μπισκότα πτι μπερ θρυμματισμένα σε σκόνη στο multi
1 κ.σ. γάλα

Για τη Ganache [Γκανάς] σοκολάτας:
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
125 γρ. [1/2 φλ. τσαγιού] κρέμα γάλακτος πλήρης
30 γρ. βούτυρο
465 γρ. Maltesers για διακόσμηση

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς και βάζετε λαδόκολλα και βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 20 εκ.

Για το κέϊκ: Τοποθετείστε τη καστανή ζάχαρη, το γάλα και το βούτυρο σε μια κατσαρολίτσα και ανακατέψτε το συνεχώς σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να λιώσει το βούτυρο και διαλυθεί η καστανή ζάχαρη και γίνει ένα λείο μείγμα. Κατεβάζετε το μείγμα βουτύρου από τη φωτιά και προσθέτετε σταδιακά, ανακατεύοντας συνεχώς, το αλεύρι και τη σκόνη κακάου. Τέλος προσθέτετε και το αυγό και συνεχίζετε το χτύπημα να ενσωματωθεί.

Βάζετε το μείγμα στο ταψί και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 55 λεπτά περίπου [κάντε το πείραμα με το καλαμάκι από σουβλάκι και όταν βγεί στεγνό το κέϊκ είναι έτοιμο]. Βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το σε σχάρα να κρυώσει.

Για τη ganache: Βάζετε σε μπολ τη σοκολάτα, τη κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και το λιώνετε σε μπεν μαρί ανακατεύοντας μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα.

Για τη γέμιση: Χτυπάτε στο μίξερ το επιπλέον βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και αφρατέψει. Προσθέτετε, συνεχίζοντας το χτύπημα, τα θρυμματισμένα σε σκόνη μπισκότα, τη ζάχαρη άχνη, τη 1 κ.σ. γάλα και 1 1/2 κ.σ. ganache. Αφήνετε στην άκρη τη γέμιση και τη ganache να κρυώνουν.

Για τη συναρμολόγηση: Εν τω μεταξύ κόβετε, με μεγάλο οδοντωτό μαχαίρι, το κρύο πλέον κέϊκ οριζόντρια σε τέσσερα στρώματα. Το ποθετείστε το ένα στρώμα παντεσπανιού/κέϊκ και απλώστε από πάνω το 1/3 της γέμισης.

Συνεχίστε την ίδια διαδικασία με το δεύτερο και τρίτο στρώμα παντεσπανιού. Τελειώνετε με το τελευταίο παντεσπάνι. Αλείφετε στη κορυφή και τα τοιχώματα, με τη βοήθεια μιας μαρίζ τη ganache [γκανάς] και διακοσμείτε με τα Maltesers.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: