ΣΙΝΕ

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Σκάκι η 15χρονη Σταυρούλα Τσολακίδου

Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι, στην κατηγορία των κορασίδων (έως 16 ετών), στέφθηκε η 15χρονη Σταυρούλα Τσολακίδου, του ΣΟ Καβάλας.
Η 15χρονη σκακίστρια ανεβαίνει για δεύτερη φορά στην κορυφή, καθώς είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο και στην αντίστοιχη διοργάνωση των παγκοσμίων ατομικών...

πρωταθλημάτων εφήβων/νεανίδων και παίδων/κορασίδων μέχρι 14 ετών, αλλά και το αργυρό του 2014 και πάλι στην κατηγορία έως 16 ετών.

Η Τσολακίδου επικράτησε στον τελευταίο γύρο της Αμερικανίδας, Άγκατα Μπικόβτσεφ και πανηγύρισε την πρωτιά συγκεντρώνοντας 9 βαθμούς σε 11 αγώνες (8 νίκες, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα).

Στην ίδια κατηγορία του πρωταθλήματος, που διοργάνωσε η Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία στη Χαλκιδική από τις 25 Οκτωβρίου έως και τις 5 Νοεμβρίου, συμμετείχαν 95 αθλήτριες από 61 χώρες, μεταξύ των οποίων 9 διεθνείς μετρ γυναικών (WIM) και 16 μετρ FIDE γυναικών (WFM).

Στην ίδια διοργάνωση και κατηγορία έλαβε μέρος και η Αναστασία Αβραμίδου, η οποία ισοβάθμισε στις θέσεις 3 - 8 και με τα κριτήρια ισοβαθμίας κατάκτησε την 6η θέση, με 8 βαθμούς (5 νίκες, 6 ισοπαλίες).

Την Ελλάδα εκπροσώπησαν 77 αθλητές/τριες επί συνόλου 1.563 σκακιστών/τριων από 91 χώρες.
directNEWS.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: