ΣΙΝΕ

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Καρέ- καρέ η διάσωση 15χρονης από οίκο ανοχής της Ταϊλάνδης

Φως στη «σκοτεινή» βιομηχανία του σ€ξ στην Ταϊλάνδη, με τζίρο 6 δισεκατομμύρια δολάρια, έριξε η δραματική διάσωση μιας ανήλικης «σκλάβας του σ€ξ».


Η μη κερδοσκοπική οργάνωση Destiny Rescue, με επικεφαλής τον Tony Kirwin, έχει διασώσει 1.300 κορίτσια κάτω των 18 την τελευταία 15ετία, προσφέροντάς τους μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Ένα από τα κορίτσια που διασώθηκε τον περασμένο μήνα είναι η 15χρονη Nung, ο αριθμός 167 για τον διευθυντή του οίκου ανοχής, του επονομαζόμενου «mamasan», και η διάσωσή της καταγράφηκε on camera.

Ο Kirwin και οι συνεργάτες του περνούν πέντε νύχτες την εβδομάδα αναζητώντας νεαρά κορίτσια που εξαναγκάζονται να δουλεύουν στη βιομηχανία του σ€ξ. Μόλις τα εντοπίσουν, έχουν δύο μεθόδους για να τους δώσουν εναλλακτικές διαδρομές στη ζωή: η μία είναι η «βελούδινη διάσωση», όπου πράκτορες εμφανίζονται ως πελάτες και αφού κερδίσουν την εμπιστοσύνη των κοριτσιών τα συναντούν σε ασφαλή χώρο και τους δίνουν την επιλογή είτε να βρουν καταφύγιο στη Destiny Rescue ή να επιστρέψουν στους «εργοδότες» τους.
Η δεύτερη μέθοδος είναι μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση με στόχο να κλείσει όλος ο οίκος ανοχής- και αυτή επελέγη για τη διάσωση της Nung.
Μυστικός πράκτορας, ένας άνδρας από τη Νέα Ζηλανδία με το όνομα Justin, εμφανίστηκε ως τακτικός πελάτης.

«Την βλέπεις να την παίρνουν πολλές φορές κάθε νύχτα διάφοροι άνδρες και να την πηγαίνουν στο δωμάτιό της, να την κακοποιούν και να περιμένουν για τον επόμενο», περιγράφει.

Ο Justin είπε στον προαγωγό της Nung πως ήθελε να την αγοράσει για σ€ξ, με τη συζήτηση να καταγράφεται από κρυφή κάμερα.
Η συμφωνία έκλεισε στα 120 δολάρια Αυστραλίας και ο άνδρας πλήρωσε με σημαδεμένα χαρτονομίσματα ώστε η αστυνομία να μπορεί να τα εντοπίσει.

Στη συνέχεια η κοπέλα μεταφέρθηκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου.
Εκεί επενέβη η αστυνομία και έλεγξε την ταυτότητά της ενώ ακόμα 20 αστυνομικοί κατέφταναν στον οίκο ανοχής. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν τα σημαδεμένα χαρτονομίσματα και άλλα 10 ανήλικα κορίτσια που εργάζονταν ως σκλάβες του σ€ξ.

Ο «mamasan» αντιμετωπίζει κατηγορίες για δουλεμπόριο.

Ωστόσο ο Kirwin, που ίδρυσε τη Destiny Rescue το 2001 ύστερα από ένα αποκαλυπτικό ταξίδι με τη γυναίκα του και τις τρεις κόρες του στην Ταϊλάνδη, είπε πως υπάρχουν ακόμα δεκάδες χιλιάδες κορίτσια που πρέπει να διασωθούν. Όπως εξήγησε, υπάρχει ένας φρικτός αριθμός Αυστραλών που κατευθύνονται στην Ταϊλάνδη με στόχο το σ€ξ και η πλειονότητά τους αγνοούν πως αυτά τα κορίτσια αγοράζονται και πωλούνται σαν ζώα, πολλές φορές από τους ίδιους τους γονείς τους.
«Θα έπρεπε να υπάρχει εθνική κατακραυγή, θα έπρεπε να ντρεπόμαστε», τόνισε ο Kirwan στο Channel Seven. «Αναμφίβολα άλλαξε την αντίληψή μου για τους Αυστραλούς και θέλω να αλλάξει, θέλω να είμαστε καλοί άνθρωποι, να είμαστε αυτοί που θα λύσουμε το πρόβλημα, όχι αυτοί που το τροφοδοτούν», τόνισε.

Πρόσθεσε πως ήθελε να δώσει στα κορίτσια μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.
«Ελπίζω να είναι σημείο καμπής για τη Nung, από τη σκλαβιά και την κακοποίηση και όλα τα τρομερά πράγματα που της συνέβαιναν, στην ελευθερία και την πραγματοποίηση των ονείρων της», σημείωσε.
Η Destiny Rescue βοηθά κορίτσια σε οκτώ χώρες- ανάμεσά τους την Καμπότζη, το Λάος, την Ινδία και τις Φιλιππίνες- και «τρέχει» προγράμματα για να βοηθήσει τα κορίτσια εφοδιάζοντάς τα με δεξιότητες που θα τα βοηθήσουν να βρουν δουλειά μακριά από τη βιομηχανία του σ€ξ.


inrealnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: