ΣΙΝΕ

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Φονικός σεισμός: Κατέρρευσαν σπίτια σε χωριά της Λευκάδας - Ζημιές σε Κεφαλονιά και Ιθάκη [βίντεο+φωτο]

Έντονη είναι η μετασεισμική ακολουθία στη Λευκάδα μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το νησί, προκαλώντας το θάνατο τριών ανθρώπων, καθώς και πολλές ζημιές.
Συγκεκριμένα, το νησί "χορεύει" στο ρυθμό των Ρίχτερ, με αρκετούς μετασεισμούς και οι κάτοικοι της Λευκάδας παραμένουν στους δρόμους και σε ανοιχτούς χώρους του νησιού από το φόβο μιας νέας μεγάλης δόνησης.

Ο μεγαλυτερος από τους μετασεισμούς ήταν 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίζεται μόλις 23 χιλιόμετρα από την πόλη της Λευκάδας και του εστιακό του βάθος εκτιμάται στα 2 χιλιόμετρα. Επίσης, οι δύο επόμενοι σε μέγεθος μετασεισμοί ήταν της τάξεως των 4,1 και 3,5 βαθμών .της κλίμακας Ρίχτερ και έχουν επίκεντρο στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο Πόρτο Κατσίκι, όπως και ο κύριος σεισμός.
dragano-seismos20_new 6,5 Ρίχτερ δίνει το Ευρωμεσογειακό
Στο μεταξύ διαφορετικά μεγέθη για το σεισμό δίνουν τα ειδικευμένα επιστημονικά κέντρα. Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ειδικότερα, εκτιμά ότι το μέγεθος του κύριου σεισμού ήταν 6,5 Ρίχτερ, ενώ αρχικά έκανε λόγο για 5,6 Ρίχτερ και στη συνέχεια για 6,1.

Επίσης, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας έχει καταγράψει 6,1 Ρίχτερ ενώ αρχικά είχε προσδιορίσει το μέγεθος του σεισμού στα 6 Ρίχτερ.
3453 Ζημιές στο χωριό Αθάνι
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ζημιές στο οδικό δίκτυο του νησιού, ενώ μαρτυρίες αναφέρουν ότι τεράσιες ζημιές προκλήθηκαν στο χωριό Αθάνι που βρίσκεται στα νότια του νησιού, πάνω από το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης.

Κάτοικος του νησιού μιλώντας στο MEGA, είπε ότι από το σεισμό κατέρρευσαν σπίτια και η εκκλησία, ενώ μαγαζιά υπέστησαν εκτεταμένες φθορές.

Ο κάτοικος του χωριού ανέφερε ότι τουλάχιστον δέκα σπίτια που υπέστησαν μεγάλες ζημιές.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται η Πυροσβεστική Υπηρεσία και οι αρμόδιες αρχές για την καταγραφή των ζημιών.

Επίσης, Οι ζημιές που προκλήθηκαν στα χωριά της νοτίου Λευκάδας, όπως το Δράγανο, είναι πολύ σοβαρές τόσο σε κτήρια όσο και στο οδικό δίκτυο.


ΛΕΥΚΑΔΑ ΣΕΙΣΜΟΣ

ΛΕΥΚΑΔΑ ΣΕΙΣΜΟΣ













Ζημιές σε βόρεια Κεφαλονιά και βόρεια Ιθάκη
Το e-kefalonia.net αναφέρει ότι υπάρχουν αναφορές για ζημιές στη βόρεια Κεφαλονια και στη βόρεια Ιθάκη. Συγκεκριμένα, στο χωριό Πλατρειθιάς της Ιθάκης εχουν διαπιστωθεί ζημιές. Έχει υποστεί σοβαρές φθορές το νηπιαωγείο, ενώ ζημιές εντοπίζονται σε σπίτια και στην εκκλησία του χωριού.

Επίσης εκτεταμένες ζημιές υπάρχουν και σε μαγαζιά της Ιθακης
Στην Κεφαλονια το Αεροδρομιο του νησιού δεν έχει ρεύμα, ενώ οι υπαλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας στο Αργοστόλι έχουν βγει απο τα γραφεία τους.

Δείτε βίντεο από την ώρα του σεισμού

Λευκάδα

Πάτρα

Τρίκαλα


directNEWS.gr
Λευκάδα: Τρεις νεκροί από το σεισμό -Τέσσερις τραυματίες

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών στη Λευκάδα όσο περνά η ώρα. Τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για τρεις νεκρούς στο νότιο μέρος του νησιού, που όπως φαίνεται έχει υποστεί τις μεγαλύτερες ζημιές. Συγκεκριμένα, οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για δύο γυναίκες, 64 ετών και 78 ετών, που έχασαν τη ζωή τους...

μετά τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που έπληξε τη Λευκάδα την Τρίτη.

Η 64χρονη στην Πόντη Βασιλικής σκοτώθηκε όταν ένας μεγάλος βράχος, αποκολλήθηκε από το βουνό και με δύναμη προσέκρουσε στον τοίχο του σπιτιού της...Ο βράχος διαπέρασε τον τοίχο και τραυματισε την 64χρονη θανάσιμα στο κεφάλι

Η δεύτερη νεκρή είναι μια 78χρόνη στο χωριό Αθάνι. ΟΙ πληροφορίες αναφέρουν ότι η άτυχη γυναίκα την ώρα του σεισμού βρισκόταν στο σπίτι της. Από την ισχυρή σεισμική δόνηση το σπίτι κατέρρευσε, με αποτέλεσμα η ηλικιωμένη να βρει τραγικό θάνατο.

Πριν από λίγο το lefkasnews.gr, ανέφερε ότι οι νεκροί μέχρι στιγμής στη νότιο Λευκάδα έχουν φτάσει τους 3 ενώ στο λιμάνι της Βασιλικής ο δρόμος έχει πάθει καθίζηση.

Τέσσερις τραυματίες από το σεισμό
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από το σεισμό και έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο Λευκάδας.

Ειδικότερα, στο νοσοκομείο του νησιού έχουν μεταφερθεί: ένα αγόρι 12 ετών από το χωριό Βασιλική, μια γυναίκα 88 ετών από το χωριό Πινακοχώρι, ένα αγόρι 10 ετών από την περιοχή της Λυγιάς και ένας άνδρας 45 ετών από τη Λευκάδα.

Στο μεταξύ...πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι σοβαρές οι ζημιές που έχουν προκληθεί στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, νοτιοδυτικά της Λευκάδας.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν "κοπεί"οι παραλιακοί δρόμοι στη δημοτική κοινότητα Απολλωνίων έχουν «κοπεί» οι παραλιακοί δρόμο όπως είπε, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιδήμαρχος Χρήστος Κατηφόρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: