ΣΙΝΕ

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Αυτή είναι η πιο παράξενη δουλειά των Χριστουγέννων – Θα την κάνατε;

Τα Χριστούγεννα είναι μια περίοδος που δημιουργούνται πολλές εποχικές θέσεις δουλειές. Πολλοί είναι αυτοί που ντύνονται Αϊ-Βασίληδες, ξωτικά ή...
προσλαμβάνονται σε καταστήματα με εποχιακά είδη.

Υπάρχει όμως μια δουλειά που σίγουρα είναι η πιο παράξενη των Χριστουγέννων. Πρόκειται για τον «ξετυλιχτή των λαμπακίων». Πάνω από 100 άτομα έχουν κάνει ήδη αίτηση στον εργοδότη στο Wrexham της Βρετανίας, ο οποίος ζητά άτομα αποκλειστικά γι’ αυτή τη δουλειά. Όπως λέει ο ίδιος, θα πρέπει να αγαπούν τα Χριστούγεννα και να έχουν πολλή υπομονή.

Τώρα περιμένει να συγκεντρωθούν όλες οι αιτήσεις και να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο της συνέντευξης και της δοκιμής. Μια τυπική μέρα περιλαμβάνει το ξεμπέρδεμα περίπου 60 καλωδίων με λαμπάκια. Η ιδέα του εργοδότη από τη Βρετανία για αυτή τη θέση προέκυψε όταν διαπίστωσε πως το να ξεμπερδεύει κανείς τα λαμπάκια του Χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι μια από τις πιο βαρετές διαδικασίες.

«Η θέση είναι απαιτητική και απαιτεί φιλική και εξυπηρετική συμπεριφορά, πολλή υπομονή και φυσικά ικανότητα να ξεμπερδεύει κανείς ακόμη και τα πιο μπλεγμένα καλώδια». Ο υπάλληλος μάλιστα θα είναι πλήρους απασχόλησης και θα είναι μπροστά στους πελάτες ξεμπερδεύοντας τα λαμπάκια τους όσο εκείνοι ψωνίζουν στο κατάστημά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: