ΣΙΝΕ

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Ρόδος: Η εξαπάτηση της νύφης από τον άνδρα των ονείρων της – Απίθανη τροπή

Όταν πήρε την απόφαση να τον παντρευτεί... δεν είχε ιδέα τι την περίμενε.

142.900 ευρώ καλείται να καταβάλει σε μια Ροδίτισσα, πρώην μνηστή του, ομογενής από τις ΗΠΑ, με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, που δέχτηκε ότι έγινε πλουσιότερος από την περιουσία της, ενόψει επικείμενου γάμου τους, που όμως δεν έγινε ποτέ.

Το ιστορικό της υπόθεσης σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου, έχει ως εξής:

Οι διάδικοι γνωρίστηκαν περί τα τέλη του έτους 2004 και τις αρχές του έτους 2005. Ο εναγόμενος είχε πρόσφατα επιστρέψει από την Αμερική όπου ζούσε μέχρι τότε, μετά το διαζύγιο με τη σύζυγό του, η οποία και παρέμεινε εκεί με τα παιδιά τους, ενώ η μέλλουσα νύφη είχε επίσης πρόσφατα διαζευχθεί και είχε τρία ανήλικα τέκνα.

Οι διάδικοι σύντομα συνήψαν ερωτική σχέση. Η σχέση τους εξελίχθηκε, με αποτέλεσμα περί τις αρχές του 2006 να αποφασίσουν να τελέσουν γάμο. Η ενάγουσα, καλοπροαίρετα και δεδομένου ότι έχει την σχετική οικονομική άνεση, καθώς εργάζεται σε επικερδή οικογενειακή επιχείρηση, κατέβαλε ορισμένα χρηματικά ποσά στον εναγόμενο, ενόψει του μελλοντικού τους γάμου, ως δώρα, αλλά και προκειμένου εκείνος να μπορέσει να αποκτήσει επαγγελματική αυτοτέλεια, σύμφωνα με τις επιδιώξεις του, αλλά και να κατασκευάσει την οικογενειακή τους κατοικία.

Προέκυψε ότι ο ομογενής είχε πρόσφατα επιστρέψει στη Ρόδο από την Αμερική, ευρισκόμενος σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Η ενάγουσα του κατέβαλε συνολικά 142.900 ευρώ. Ωστόσο, δεδομένου ότι καμία από τις επιχειρήσεις του εναγομένου δεν κερδοφορούσε, η ενάγουσα, παροτρυνόμενη και από την οικογένειά της, η οποία παρακολουθούσε από κοντά τον δεσμό τους, αρχές του Οκτωβρίου του 2010, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο τελευταίος δεν διαχειριζόταν ορθά τα χρήματα που η ίδια του έδινε, υποψιαζόμενη επιπλέον ότι τα έπαιζε στο καζίνο και αποφάσισε να διακόψει τη σχέση τους.

Ταυτόχρονα δήλωσε ότι επιθυμεί να της επιστραφούν τα χρηματικά ποσά που είχε καταβάλει στον εναγόμενο ενόψει της μνηστείας τους και τα οποία προσδιόρισε στο συνολικό ύψος των 162.900 ευρώ. Το Δικαστήριο έκρινε ότι ο εναγόμενος κατέστη πλουσιότερος από την περιουσία της ενάγουσας για αιτία η οποία δεν επακολούθησε και ως εκ τούτου οφείλει να της τα επιστρέψει.

dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: