ΣΙΝΕ

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Β. Ελλάδα: Δείτε πού θα λειτουργήσουν νέοι σταθμοί διοδίων!

«Δεν θα επιτρέψουμε περισσότερους από 1 σταθμό διοδίων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης». 
Αυτό έλεγε με ένα στόμα, μια φωνή, το...
καλοκαίρι του 2011 το Περιφερειακό Συμβούλιο, λίγους μήνες προτού τεθεί σε λειτουργεί ο σταθμός διοδίων του Ιάσμου, αντιδρώντας και προειδοποιώντας την κυβέρνηση να ξεχάσει τα σχέδια για δεύτερο σταθμό στην περιοχή της Μουσθένης του νομού Καβάλας.

Τελικώς, τα χρόνια πέρασαν, ο σταθμός στη Μουσθένη εδώ και περίπου 1,5 χρόνο είναι γεγονός, ενώ στο σχεδιασμό του υπουργείου είναι η δημιουργία άλλων 2 σταθμών σε Μέστη και περιμετρική οδό Καβάλας.

Έτσι, για μία τυπική διαδρομή από Αλεξανδρούπολη για Θεσσαλονίκη, ο οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου που επιλέγει να χρησιμοποιήσει την Εγνατία Οδό για τη μετακίνησή του, καλείται σήμερα να πληρώσει σε 3 σταθμούς διοδίων, στον Ίασμο Ροδόπης, στη Μουσθένη Καβάλας και λίγο πριν τη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή Ανάληψης Λαγκαδά. Συνολικά, με επιστροφή, 14,40 ευρώ.

Ωστόσο, στη διαδρομή αυτή, σύμφωνα με τα νέα πλάνα του υπουργείου Υποδομών, θα προστεθούν και οι σταθμοί στη Μέστη Έβρου και στην περιμετρική οδό της Καβάλας, άγνωστου κόστους ακόμη. 
Πάντως, σύμφωνα με τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, το νέο σύστημα που μελετάται παράλληλα με τους νέους σταθμούς εισάγει τα αναλογικά διόδια, που θα ολοκληρωθούν το 2017 και με το οποίο θα υπάρχει δικαιοσύνη στον τρόπο χρέωσης, αφού ο χρήστης του δρόμου θα πληρώνει μόνο για τη διαδρομή που θα διανύει.

Εφημερίδα «Γνώμη»

karfitsa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: