ΣΙΝΕ

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΑΟ: Μάθετε τις εξοντωτικές ποινές που θα υποστεί για τον "πόλεμο" της Λεωφόρου: Πάει για Γ' Εθνική;

Σαφέστατα είναι όσα ορίζει ο ΚΑΠ για τη μη τέλεση αγώνα με υπαιτιότητα των οπαδών της μίας ή της άλλης ομάδας. 
Σε περίπτωση που αυτός είναι ο λόγος της αναβολής,...
βάσει των όσων έχει καταγράψει ο διαιτητής Παππάς στο φύλλο αγώνα, ο Παναθηναϊκός χάνει τον αγώνα στα χαρτιά με 3-0.

Στο άρθρο 10 παρ. 5 που αφορά την ακαταλληλότητα του γηπέδου αναφέρεται χαρακτηριστικά πως "εάν το γήπεδο καταστεί ακατάλληλο από υπαιτιότητα της γηπεδούχου ή της αντίπαλης ομάδας ή από τους οπαδούς τους με αποτέλεσμα να είναι αδύνατος η διεξαγωγή του προγραμματισμένου αγώνα, ο διαιτητής αναγράφει λεπτομερώς στο Φ.Α. τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το γήπεδο ακατάλληλο, στη δε υπαίτια ομάδα ή στις υπαίτιες ομάδες επιβάλλονται οι ποινές του άρθρου 21 παρ. 3 του παρόντος".

Τι προβλέπει το άρθρο 21 παρ.3;

Ότι "αγώνας που δεν τελέστηκε ή που δεν έληξε με υπαιτιότητα της μιας εκ των δύο ομάδων προσμετράται για την έκτιση ποινών μόνον της ανυπαίτιας ομάδας. Η υπαίτια ομάδα τιμωρείται ως εξής: α) με απώλεια του αγώνα και χρηματική ποινή από οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ αν ο αγώνας δεν αρχίσει".

Σίγουρα η "πράσινη" ΠΑΕ θα κληθεί σε απολογία για το άρθρο 15 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, βάσει του οποίου "η ρίψη πάσης φύσεως αντικειμένου στον αγωνιστικό χώρο ή από μία κερκίδα σε άλλη, ιδιαίτερα δε πυρσών, φωτοβολίδων, κροτίδων, βεγγαλικών,πυροτεχνημάτων, καπνογόνων και οποιουδήποτε εν γένει εύφλεκτου υλικού, πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τη λήξη του αγώνα απαγορεύεται αυστηρά. Εάν, παρά την απαγόρευση, συμβεί, επιφέρει τις ακόλουθες ποινές:

Α. Πριν την έναρξη ή μετά τη λήξη του αγώνα
Εάν η ρίψη των αντικειμένων πραγματοποιείται πριν την έναρξη ή μετά την λήξη του αγώνα, η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με χρηματική ποινή ύψους από οχτώ χιλιάδες ευρώ (8.000) έως είκοσι χιλιάδες ευρώ (20.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για μια (1) αγωνιστική".

Μέχρι και αφαίρεση βαθμών
Σε ό,τι έχει να κάνει με τα επεισόδια μετά την απόφαση αναβολής, ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει μέχρι και με αφαίρεση τριών βαθμών από τη στιγμή που θα θεωρηθούν εκτεταμένα εντός αγωνιστικού χώρου. Αυτές είναι οι δύο κομβικές λέξεις, αφού κατά το άρθρο 15 παρ. 6δ προβλέπεται "χρηματική ποινή εβδομήντα χιλιάδων ευρώ (70.000) έως εκατόν πενήντα χιλιάδων ευρώ (150.000) και ποινή διεξαγωγής δύο (2) έως τρεις (3) αγώνες χωρίς θεατές και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα, εάν τα επεισόδια έγιναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο".

Σε συνδυασμό δε με τον τραυματισμό του -νομίμως ευρισκόμενου στον αγωνιστικό χώρο- Φινμπόγκασον, η θέση του Παναθηναϊκού γίνεται ακόμη πιο δεινή.

ΦΕΥΓΕΙ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ; ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ ΣΤΗ Γ' ΛΟΓΩ ΧΡΕΩΝ
Ο Παναθηναϊκός τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τα όσα έγιναν στη Λεωφόρο, ότι ο διαιτητής κατά παράβαση των κανονισμών προχώρησε στην απόφαση της μη διεξαγωγής του αγώνα και από εκεί και πέρα ήταν βέβαιο το τι θα ακολουθούσε.

Καταδικάζουν τα επεισόδια οι πράσινοι.
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ
«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός καταδικάζει απερίφραστα τη βία. Μιάμιση ώρα πριν την έναρξη του αγώνα της ομάδας μας με τον Ολυμπιακό δύο- τρεις άφρονες οπαδοί του Παναθηναϊκού προχώρησαν σε μεμονωμένες ενέργειες ρίχνοντας φωτοβολίδες κατά την έξοδο ποδοσφαιριστών της αντιπάλου ομάδας.

Δύο ώρες μετά το συμβάν και παρότι στη συνέχεια δεν συνέβη το παραμικρό, ο διαιτητής κατά παράβαση των κανονισμών προχώρησε στην απόφαση της μη διεξαγωγής του αγώνα, παραγνωρίζοντας τις συνέπειες της απόφασης του αυτής, η οποία ήταν βέβαιο ότι θα οδηγούσε στα απαράδεκτα και απολύτως καταδικαστέα επεισόδια που είδε όλη η Ελλάδα και έπληξαν τον Παναθηναϊκό αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το αρμόδιο όργανο που θα επιληφθεί, θα τοποθετήσει το θέμα στη σωστή του διάσταση για την καθόλα λανθασμένη και ανεύθυνη απόφαση του διαιτητή».

Πάντως, δεδομένης της εξοντωτικής τιμωρίας που έρχεται για τον Παναθηναϊκό, ο Γιάννης Αλαφούζος σκέφτεται παραίτηση. Ο Παναθηναϊκός είναι γνωστό πως ακόμα έχει πολλά χρέη και η φυσική του πορεία αν δεν βρεθεί μία άμεση λύση, πιθανώς είναι ο υποβιβασμός στη Γ' Εθνική (όπως η ΑΕΚ) προκειμένου να παραγραφούν ορισμένα χρέη και να ξεκινήσει από το "μηδέν" ως ΠΑΕ.

Φυσικά, αυτή δεν είναι η πιο πιθανή εκδοχή, ωστόσο ήδη κυκλοφορεί σε ποδοσφαιρικά στέκια, στην περίπτωση ειδικά που ο Γιάννης Αλαφούζος αποφασίσει -όπως γράψαμε παραπάνω- να παραιτηθεί από τη διοίκηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: