ΣΙΝΕ

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Προσοχή γονείς!!! Ημιφορτηγάκια «φορτώνουν ελληνάκια»

Έξαρση γνωρίζει η «επιχειρηματικότητα» στην Πάτρα, με την βιομηχανία της επαιτείας να γνωρίζει μια νέα χρυσή εποχή.


Με τους καιρούς να αλλάζουν, οι εγκέφαλοι του κυκλώματος διαπίστωσαν πως οι «επαγγελματίες επαίτες» δεν αποδίδουν πια όπως παλιά, οπότε έγινε σαφής η ανάγκη για αλλαγή στρατηγικής.

Το επόμενο βήμα στην βιομηχανία επαιτείας, όπως όλα δείχνουν, είναι η ενοικίαση ανήλικων παιδιών, με κύρια πηγή ανθρωπίνου δυναμικού την πόλη της Πάτρας.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία Πατρών, το Χαμόγελο του Παιδιού και λοιπούς Κοινωνικούς Οργανισμούς, το κύκλωμα παιδικής εκμετάλλευσης, που έχει τις ρίζες του στα Βαλκάνια, προσεγγίζει διάφορες οικογένειες στην Πάτρα με σκοπό την ενοικίαση των παιδιών τους για ένα κομμάτι ψωμί.

Στην συνέχεια τα παιδιά φορτώνονται σε λευκές mercedes ή ημιφορτηγά και μεταφέρονται στην Αθήνα, όπου τοποθετούνται σε συγκεκριμένα σημεία ζητιανεύοντας από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Η διαδικασία αυτή κρατά για μέρες, καθώς τα παιδιά παραλαμβάνονται από τους αλλοδαπούς στην αρχή της εβδομάδας και δεν επιστρέφουν στην Πάτρα για τουλάχιστον 3 – 4 ημέρες, με την τύχη τους κατά την διάρκεια της «εργασίας» τους στην Αθήνα να παραμένει άγνωστη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν δύο αδελφάκια, ένα κοριτσάκι 16 ετών και ο μικρότερος αδελφός της ετών 14.

Τα παιδιά αυτή την στιγμή δουλεύουν ως επαίτες σε κάποιο σημείο της Αθήνας, ύστερα από το κλείσιμο της συμφωνίας ανάμεσα στους γονείς τους και το κύκλωμα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η υπόθεση βρίσκεται ένα βήμα πριν την ολοκλήρωσή της, με τις αρχές να δηλώνουν έτοιμες για επέμβαση μέσα στις επόμενες ημέρες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, ένας ανήλικος επαίτης μπορεί να βγάλει από 30 έως και 200 ευρώ σε ένα οκτάωρο, με το 80% και άνω, να περνά απευθείας στους λογαριασμούς της οργάνωσης.
voicenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: