ΣΙΝΕ

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Σεξ με λάθος προφυλακτικό: Ποιες είναι οι δυσάρεστες επιπτώσεις

Η χρήση προφυλακτικού κατά το σεξ είναι απαραίτητη προκειμένου να προφυλαχθείτε από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, αλλά και ...
από μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Τα προφυλακτικά βγαίνουν σε πολλά σχήματα και μεγέθη, γι' αυτό και οι ειδικοί συνιστούν στους άντρες να δοκιμάζουν πολλά και διαφορετικά έως ότου βρουν αυτό που τους ταιριάζει.

Αν όμως το προφυλακτικό που χρησιμοποιείτε δεν σας ταιριάζει, κινδυνεύετε να καταστρέψετε εντελώς την ερωτική επαφή, αλλά και να προσβληθείτε από λοιμώξεις του πέους.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι επιστήμονες, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι η χρήση λάθος προφυλακτικού μετατρέπει το σεξ από απόλαυση σε αληθινό μαρτύριο.

Αφού μελέτησαν τις απαντήσεις 436 συστηματικών χρηστών προφυλακτικών, κατάγραψαν τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσουν τα προφυλακτικά όταν δεν εφαρμόζουν καλά στο πέος.

Το πρώτο εύρημά τους ήταν πως σχεδόν ο ένας στους δύο άντρες (το 44,7%) διάλεγαν λάθος προφυλακτικά, με συνέπεια να περνούν τα... πάνδεινα στη διάρκεια του σεξ.

Σε σύγκριση με τους νεαρούς οι οποίοι χρησιμοποιούσαν κατάλληλο για το πέος τους προφυλακτικό, όσοι χρησιμοποιούσαν λάθος προφυλακτικά είχαν:
-2,6 φορές περισσότερες πιθανότητες να τους σπάσει το προφυλακτικό στη διάρκεια του σεξ
-2,7 φορές περισσότερες πιθανότητες να τους γλιστρήσει το προφυλακτικό
-2,3 φορές περισσότερες πιθανότητες να δυσκολευτούν να έρθουν σε οργασμό
-5 φορές περισσότερες πιθανότητες να υποστούν ερεθισμό του πέους
-2,4 φορές περισσότερες πιθανότητες να μην ευχαριστηθούν το σεξ
-2 φορές περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν πρόβλημα στύσης
-2,3 φορές περισσότερες πιθανότητες να «χάσουν» στην πορεία της σεξουαλικής επαφής την στύση τους
-2 φορές περισσότερες πιθανότητες να βγάλουν τελικά το προφυλακτικό, για να ευχαριστηθούν το σεξ.

Ανάλογη ταλαιπωρία περνούσαν βέβαια και οι σύντροφοί τους, οι οποίες είχαν 1,9 φορές περισσότερες πιθανότητες να δυσκολευτούν να έρθουν σε οργασμό και 1,6 φορές περισσότερες πιθανότητες να μην ευχαριστηθούν το σεξ.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι όταν χρησιμοποιείται σωστά το προφυλακτικό όχι μόνο δεν πλήττει την ικανοποίηση από το σεξ, αλλά έχει και αποτελεσματικότητα πάνω από 98% στην προστασία εναντίον των σεξουαλικώς μεταδιδομένων νοσημάτων και των ανεπιθύμητων κυήσεων.

onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: