ΣΙΝΕ

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Μόσχα προς Άγκυρα: "Ή θα υποταχθείτε ή θα συντριβείτε" - Δείτε βίντεο

ΤΕΛΟΣ ΤΑ "ΜΙΣΟΛΟΓΑ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ
του Βασίλη Καπούλα
Σε μια σειρά ενεργειών οι οποίες σέρνουν ενώπιον του διλήμματος "πόλεμος ή ταπείνωση" προχώρησαν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις:
Τα τουρκοσυριακά σύνορα "κλειδώθηκαν" με απειλή άμεσης καταστροφής οποιουδήποτε εναέριου ή χερσαίου οχήματος επιχειρήσει να εισέλθει σε αυτά και μεγάλες ρωσικές δυνάμεις σπεύδουν στην Συρία και ειδικότερα στην τουρκοσυριακή μεθόριο προκειμένου να διασφαλίσουν και να κάνουν πραγματικότητα την απειλή αν χρειαστεί.

Σε σχετική δήλωση προχώρησε το ρωσικο υπουργείο Αμυνας που τόνισε ακόμα ότι "Oι τρομοκράτες που επιχειρούσαν στην περιοχή διάσωσης του πιλότου του Su-24 σκοτώθηκαν όλοι μετά από μαζικό σφυροκόπημα ρωσικών μαχητικών, πυροβολικού και του ρωσικού πυροβολικού" ανακοίνωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, ενώ τόνισε πως έχουν σφραγιστεί τα σύνορα και δεν περνάει καμία προμήθεια όπλων, πυρομαχικών και τρομοκρατών.

Το ρωσικό πυροβολικό (φωτό) πραγματικά, αν και δεν διαθέτει περισσότερους από 24 σωλήνες σε αυτοκινούμενα συστήματα (φωτό) και 36 συστήματα πολλαπλών ρουκετών Uragan στην Συρία, έχει εντυπωσιάσει με το συγκεντρωτικό του πυρ και την εξαιρετικά εντυπωσιακή κινητικότητά του. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε λίγες ώρες καταφέρνει και κινείται από το Χαλέπι στα τουρκοσυριακά σύνορα και από την Χομς στην Ιντλίμπ.

Tι σημαίνουν τα παραπάνω: Η Τουρκία έχει αναγάγει σε πρώτο στρατηγικό της στόχο την δημιουργία του τουρκομανικού θύλακα στο συριακό έδαφος και για τον λόγο αυτό κατέρριψε και το ρωσικό μαχητικό που βομβράδιζε τον συγκεκριμένο θύλακα. Δεν έχει περιθώρια υποχώρησης ή τουλάχιστον εδώ που έχει φέρει τα πράγματα ο Ρ.Τ.Ερντογάν, δεν φαίνεται να έχει.

Αρα είναι αναγκασμένη να έρθει σε σύγκρουση με την Ρωσία, της οποίας οι αεροπορικές και επίγειες δυνάμεις, από χθες, μετά την προχθεσινή κατάρριψη του ρωσικού Su-24, "λυσσομανούν" επάνω στον θύλακα καταστρέφοντας το ένα μετά το άλλο τα τουρκικά κομβόι όπλων και πυρομαχικών και προκαλώντας μεγάλες ανθρώπινες απώλειες σε Τούρκους και Τουρκομάνους ισλαμιστές.

Πρακτικά η Ρωσία λέει στην Τουρκία μετά το "κλείδωμα" των συνόρων: "Ή θα υποταχθείς ή θα συντριβείς".

Επιπλέον, ρωσικά μαχητικά κρούσης τα οποία βομβάρδιζαν στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας ακολούθησαν την ίδια διαδρομή με το καταρριφθένα Su-24 και πραγματοποιώντας ελιγμούς πέρασαν μέσα από τα σύνορα με Τουρκία προκαλώντας άμεσα την τουρκική Αεροπορία, η οποία αυτή την φοράς δεν τόλμησε να κάνει ... ηρωισμούς, καθώς στην άλλη πλευρά των συνόρων ανέμεναν δύο Su-30SM με δώδεκα βλήματα αέρος-αέρος σε ετοιμότητα.

Ταυτόχρονα, δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο με το καταδρομικό "Moskva" να φτάνει έξω από τις ακτές της Λαττάκειας και να επιδεικνύει όλα τα οπλικά του συστήματα τα οποία στοχεύουν Τουρκία... ενώ δόθηκε και βίντεο με τους S-400 σε περιβάλλον υψίστης ετοιμότητας...

Η ρωσική Αεροπορία διεξήγαγε περισσότερες από 130 επιδρομές σε τρεις ημέρες και χτύπησε 449 στόχους τρομοκρατών σε 8 περιοχές της Συρίας.

"Στις 23-26 Νοεμβρίου η Ρωσική Αεροπορία διεξήγαγε 134 επιδρομές, χτύπησε 449 στόχους στις περιοχές Χαλέπι Δαμασκός, Ιντλίμπ, Λαττάκεια, Χάμα, Χομς, Ράκκα και Ντερ Εζορ" είπε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας, Igor Konashenkov.

"Τα ρωσικά μαχητικά κατέστρεψαν αποθήκες εξοπλισμού και ομάδες τρομοκρατών της al-Nusra στη Συρίας", πρόσθεσε ο Konashenkov.

Τα ρωσικά μαχητικά συνεχίζουν να πραγματοποιούν επιδρομές σε εγκαταστάσεις πετρελαίου των τρομοκρατών του ISIS στη Συρία.

"Στις 24 Νοεμβρίου ένα ρωσικό βομβαρδιστικό Su-34 διεξήγαγε αεροπορικές επιδρομές σε κομβόι βυτιοφόρων πετρελαίου και σε εγκαταστάσεις μεταφόρτωσης και αποθήκευσης κοντά σε πετρελαιοπηγές στις περιοχές Ράκκα και Deir ez-Zor.

Οι τρομοκράτες κοντά στις περιοχές Tel-Bissa και ar-Rastan συνεχίζουν να έχουν απώλειες εξαιτίας των αεροπορικών επιδρομών", κατέληξε ο Ρώσος αξιωμστούχος.




Δείτε περισσότερα videos στο pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: