ΣΙΝΕ

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Γαλλίδα εξηγεί γιατί δεν έβαλε την Γαλλική σημαία στη φωτογραφία προφίλ της όπως έκαναν πολλοί στο facebook.

Το τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία προκάλεσε ρίγη συγκίνησης σε όλο τον πλανήτη. Εκατομμύρια άνθρωποι τάχθηκαν υπέρ του παρισινού λαού που υπέφερε τόσο άδικα.
Ως ένδειξη υποστήριξης, η γαλλική σημαία χρωμάτισε τις φωτογραφίες πολλών προφίλ στο Facebook , προκαλώντας παράλληλα έντονες αντιδράσεις.

Η Charlotte Farhan, εκδότρια του online περιοδικού Art Saves Lives International ήταν από αυτούς που αντέδρασαν αρνητικά στην τάση που κυρίευσε το διαδίκτυο με τη γαλλική σημαία. Παρόλο που είναι Γαλλίδα και μάλιστα Παριζιάνα που ζει χρόνια στο Λονδίνο, αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει τη σημαία της χώρας της σαν ένδειξη πένθους για τους νεκρούς και τους τραυματίες της τρομοκρατικής επίθεσης.

“Δε θα βάλω τη γαλλική σημαία, όπως δεν έχω βάλει κι οποιαδήποτε άλλη σημαία χώρας που έχει πέσει θύμα πολέμων ή τρομοκρατικών επιθέσεων. Αν το έκανα, η φωτογραφία προφίλ μου θα έπρεπε να αλλάζει πολλές φορές κάθε μέρα.

Η καρδιά μου ανήκει σε όλο τον κόσμο και δε γνωρίζει σύνορα και ιεραρχίες. Συμπάσχω με οποιονδήποτε άνθρωπο υποφέρει αυτή τη στιγμή, πέφτοντας θύμα των θρησκευτικών φανατισμών, των προκαταλήψεων και του κέρδους.”



Αυτή είναι η γνώμη της Charlotte, η οποία αναρτήθηκε στο λογαριασμό της στο Facebook και συγκέντρωσε περισσότερα από 130.000 likes και 85.000 shares. Πλήθος κόσμου ταυτίστηκε με την άποψη της και αγκάλιασε με ενθουσιασμό τα όσα είπε.

Το κοινό του Facebook διχάστηκε και δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που “φίλοι” διαπληκτίστηκαν εξαιτίας της επιλογής τους. Δυστυχώς η τραγωδία στο Παρίσι δεν αλλάζει, όσοι καυγάδες κι αν γίνουν για σημαίες και πένθη. Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι πως κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στην επιλογή αυτών που πιστεύει. Και η επιλογή του αυτή, ασχέτως του αν μας βρίσκει σύμφωνους ή όχι, οφείλει να είναι σεβαστή.

diaforetiko

Δεν υπάρχουν σχόλια: