ΣΙΝΕ

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Ζήτω το Γρεβενιώτικο volley

Ο Νοέμβρης μας υποδέχτηκε με το πρώτο φετινό κρύο πρωινό , άλλα μας επιφύλαξε ένα πολύ ζεστό  μεσημέρι στο κλειστό γυμναστήριο, με το πρώτο τοπικό ντέρμπι για το γυναικείο volley. 


ΑΣΤΕΡΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ - Γ.Σ.Γ  3-2 για το πρωτάθλημα παγκορασίδων Δ.Μακεδονίας. 

Ο γηπεδούχος Αστέρας ξεκίνησε με το δεξί τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις καθώς κέρδισε στο tie break την ομάδα του Γ.Σ.Γρεβενών με σκορ 3-2 (23-25, 25-15, 25-16, 24-26, 15-12).
Πολλά συγχαρητήρια στα κορίτσια του Αστέρα!
Επόμενο παιχνίδι του Αστέρα Γρεβενών, την Κυριακή 8 Νοεμβρίου στην Φλώρινα όπου για την δεύτερη αγωνιστική θα αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα του Αριστοτέλη.


Όσοι (αρκετοί) βρεθήκαμε στο γήπεδο είχαμε τη τύχη να παρακολουθήσουμε ένα πραγματικό τοπικό ντέρμπι που έσπασε καρδιές.
Οι μικρές αθλήτριες μας πρόσφεραν ένα μεγάλο ματς. Πέντε γεμάτα σετ, με εναλλαγές στο σκόρ , όπου κατά διαστήματα παίχτηκε volley υψηλού επιπέδου για τα δεδομένα της κατηγορίας. 

Μιλάμε για κορίτσια μόλις 12 χρονών απ'τη μεριά του Αστέρα και 14ων του Γυμναστικού , οπότε αξίζει σε όλες τους ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ για το θέαμα που μας παρουσίασαν . Όπως συγχαρητήρια αξίζουν και στους προπονητές των δύο ομάδων . Θα αρχίσω φυσικά απ'τη κυρία.
Η Λένα Κολοβού παρουσίασε μια πολύ οργανωμένη ομάδα , που η λειτουργία της στη πίσω ζώνη ήταν υποδειγματική. Τα κορίτσια πρέπει να μάζεψαν πάνω από 100 πρώτες και δεύτερες μπάλες. Επίσης, η ημιτελείς προσπάθεια για παιχνίδι σε πρώτο χρόνο και πίεση στο σέρβις, δείχνει διάθεση για γρήγορο , σύγχρονο volley.

Απ' τη μεριά του Αστέρα  τώρα , θα μπορούσα να μιλάω για ώρες για το προπονητικό δίδυμο των Χρήστου Χαντέ και Σάκη Τσιμπέρη άλλα θα αρκεστώ προς το παρόν να αναφέρω το τελευταίο μικρό θαύμα που πέτυχαν . 
Μάζεψαν πρόπερσι μια χούφτα παιδιά του δημοτικού και μέσα σε ενάμιση χρόνο κατάφεραν να τους μάθουν να παίζουν οργανωμένο volley , να κερδίζουν ΟΛΕΣ μαζί και κυρίως να το χαίρονται με τη ψυχή τους . 
Άλλα φυσικά το μεγαλύτερο ΜΠΡΑΒΟ πρέπει να πάει στις νικήτριες του κυριακάτικου ντέρμπι. 
Στις αθλήτριες του ΑΣΤΕΡΑ, που στα δικά μου μάτια ήταν ήδη νικήτριες πολύ πριν τελειώσει το tie braik. 

Ήταν νικήτριες απ' την αρχή ως το τέλος, καταρχήν γιατί έπαιζαν απέναντι σε 2 χρόνια μεγαλύτερες αθλήτριες και επί της ουσίας σ'αυτές τις ηλικίες, στο γυναικείο αθλητισμό, είναι σαν να παίζουν κορίτσια απέναντι σε γυναίκες. 
Ήταν νικήτριες απ'την αρχή ως το τέλος γιατί επέδειξαν αθλητική νοοτροπία, ήθος και προσήλωση στον αγώνα, στοιχεία σπάνια για την ηλικία τους.

Μπήκανε μέσ'το γήπεδο όπως πάντα για να το χαρούν ΟΛΕΣ μαζί και δεν απάντησαν ούτε στιγμή στις προκλήσεις  άλλα και τα απαράδεχτα φανατισμένα γιουχαίσματα προς το πρόσωπο τους, που ήταν και η μοναδική παραφωνία ενός κατά τα άλλα υπέροχου αγώνα. Ένας  φίλος μου έφυγε μετά το πρώτο σετ λέγοντας ότι είναι απαράδεχτο να υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές από μικρά παιδιά, όμως  δε φταίνε αυτά, άλλα οι μεγαλύτεροι που φανατίζουν την ατμόσφαιρα. Δε συμφώνησα, άλλα ήρθε το τέλος του παιχνιδιού για να δικαιώσει τον φίλο Λεωνίδα. 

Όταν τέλειωσε λοιπόν το μάτς, παράγοντας της Χαμένης ομάδας, έπιασε το διαιτητή κατ' ιδίαν, του έκανε παράπονα και ζήτησε την εξαίρεση του από τα τοπικά ντέρμπι. Όλα αυτά σε παιχνίδι Παγκορασίδων.
Εμείς  βέβαια όπως πάντα κρατάμε την ομορφιά που μας πρόσφεραν όλα τα κορίτσια του Γυναικείου Γρεβενιώτικου volley και περιμένουμε με αγωνία κάθε Κυριακή, να δούμε τις προσπάθειες ΚΑΙ των δύο ομάδων. 
Ζήτω λοιπόν το Γρεβενιώτικο volley που μας κάνει μια ζωή περήφανους ...

                                                        Λιοσάτος Δ. Θωμάς
                                                        Έφορος volley Αστέρα Γρεβενών

Δεν υπάρχουν σχόλια: