ΣΙΝΕ

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

ΡΑΔΙΟΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015...

από 8 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι

Όλοι μαζί για όλους
Η αλληλεγγύη μας ενώνει και μας δυναμώνει

Οι δραματικές στιγμές που ζει η ανθρωπότητα στο προσφυγικό, όπως και οι δραματικές στιγμές που ζει η ελληνική κοινωνία λόγω της οικονομικής κρίσης βρίσκουν απάντηση μέσα από τις εκφράσεις ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας. Και είναι η ίδια η ελληνική κοινωνία που απαντά σε ότι συμβαίνει στην γειτονιά της, στην διπλανή της πόρτα  με καρδιά, συναίσθημα και συναίσθηση όσο και με ευθύνη για την προσφορά βοήθειας. Όλες οι προσπάθειες άοκνες και αδιάκοπες που έχουν αναληφθεί συνοψίζονται στο σύνθημα  «Όλοι μαζί για όλους» με εθελοντικές πρωτοβουλίες πολιτών για προσφορά αγαθών στους πρόσφυγες αλλά και στους συνανθρώπους της διπλανής μας πόρτας στη Δυτική Μακεδονία.

Η Δυτική Μακεδονία, η ακριτική αυτή γωνιά της ελληνικής επικράτειας, έχει ζήσει άλλωστε μέσα στο πέρασμα του χρόνου και την δικιά της προσφυγιά, την δικιά της μετανάστευση, την δικιά της φτώχεια αλλά και την προσφυγιά άλλων ανθρώπων κατατρεγμένων από χώρες εμπόλεμες και ταραγμένες που εισήλθαν στα γεωγραφικά της όρια.

Όλα αυτά κινητοποίησαν στην Δυτική Μακεδονία πολύ γρήγορα μικρές ή μεγάλες ομάδες πολιτών, συλλόγους, ΜΚΟ και φορείς για προσφορά βοήθειας προς τους δοκιμαζόμενους πρόσφυγες και συμπολίτες μας, με την δημιουργία συσσιτίων, κοινωνικών παντοπωλείων, κοινωνικών ιατρείων και φαρμακείων, κοινωνικών φροντιστηρίων, διανομή τροφίμων, οικονομικών εράνων αλλά και την συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας με αποστολές σε όλες τις γωνιές της ελληνικής επικράτειας.

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της ΕΡΤ Κοζάνης θα επιχειρήσει την Πέμπτη 17.12.2015 μέσα από ένα τετράωρο πρόγραμμα, που θα διαρκέσει από τις 08.00 π.μ-12.00 μ.μ να αναδείξει όλες τις πτυχές της αλληλεγγύης που επιδεικνύει η τοπική κοινωνία, αναδεικνύοντας τον σημαντικότατο ρόλο των εκπροσώπων ομάδων πρωτοβουλιών, συλλόγων, κοινωνικών οργανώσεων αλλά και απλών συμπολιτών μας που συνδράμουν με θαυμαστό απόθεμα καρδιάς και ανθρωπιάς.

Παράλληλα θα υπάρξει μέσω της εκπομπής κάλεσμα στις τοπικές κοινωνίες να συνδράμουν στην προσπάθεια στήριξης των οικονομικά αδυνάμων συμπολιτών αλλά και των κατατρεγμένων προσφύγων με συγκέντρωση τροφίμων και όλων των απαραίτητων πραγμάτων που θα δώσουν ελπίδα στους συνανθρώπους μας.

«Όλοι μαζί για όλους»

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: