ΣΙΝΕ

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

'Ολες οι προφητείες-Ποιες έπεσαν έξω και τι προβλέπουν για το 2016

Δείτε ποιες προφητείες δεν επιβεβαιώθηκαν ποτέ και τι προβλέπουν για τη χρονιά που έρχεται

44: Ο Ιώσηπος καταγράφει ότι ο Theudas δήλωσε ότι είναι ο ίδιος ο Μεσσίας, λαμβάνοντας 400 άτομα μαζί του στην έρημο. Αποκεφαλίστηκε από τους Ρωμαίους στρατιώτες.

53: Ακόμη και πριν γραφτούν όλα τα βιβλία της Αγίας Γραφής, γινόταν λόγος ότι η επιστροφή του Χριστού είχε ήδη λάβει χώρα. Οι περισσότεροι άνθρωποι πανικοβλήθηκαν, όταν άκουσαν τη φήμη ότι είχε έρθει ο Ιησούς.

130: Ο Ραβίνος Jose, δήλωνε ότι ο Μεσσίας θα έρθει σε τρεις γενιές, περίπου σε 60 χρόνια, μετά από καταστροφή.

365: Ένας άνδρας με το όνομα Hilary, ανακοίνωσε ότι το τέλος του κόσμου θα συμβεί εκείνο το έτος.

375 - 400: Ο Άγιος Μαρτίνος της Τουρ, ήταν πεπεισμένος ότι το τέλος θα μπορούσε να συμβεί κάποια στιγμή πριν από το 400 μ.Χ.

400: Ο Ραβίνος Dosa δήλωσε ότι ο Μεσσίας θα ερχόταν στο τέλος του 400.

500: Αυτή ήταν η πρώτη χρονιά που άρχισε να κυριαρχεί ο πανικός. Ένας Ρωμαίος ιερέας και θεολόγος στον δεύτερο και τρίτο αιώνα, προέβλεψε ο Χριστός θα επιστρέψει το 500 μ.Χ., βασιζόμενος στις διαστάσεις της κιβωτού του Νώε! Επίσης, ο Ιππόλυτος (170-236 μ.Χ.) και ο Λακτάντιος (250 – 330 μ.Χ.), προφήτεψαν την επιστροφή του Χριστού το 500 μ.Χ. και τον Αρμαγεδδώνα περίπου σε αυτό το έτος.

950: Ο Adso of Montier en Der έγραψε το έργο «Πραγματεία περί του Αντίχριστου», το οποίο είχε προκαλέσει συναγερμό και φόβο ότι το τέλος του κόσμου πλησιάζει.

955: Ο κόσμος είχε ακούσει από έναν ιεροκήρυκα στο Παρίσι, ότι ο Αντίχριστος θα εμφανιστεί το έτος 1000 και θα έρθει η ημέρα της τελικής κρίσης. Την ίδια περίπου ώρα σημειώθηκε πανικός, λόγω μίας ηλιακής έκλειψης που συνέβη και την οποία τ θεώρησαν ένδειξη του τέλους του κόσμου.

989: Εμφανίζεται ο κομήτης του Halley τον οποίο τον ερμήνευσαν ως σημάδι του τέλους. Περίπου την ίδια εποχή, ο μουσουλμάνος χαλίφης Αλ Χακίμ κατέστρεψε τον Πανάγιο Τάφο στην Ιερουσαλήμ, προκαλώντας φόβο στην Ευρώπη καθώς και βίαιες ενέργειες από τους Εβραίους.

992: Η Μεγάλη Παρασκευή συνέπεσε με τη γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου κι αυτό θεωρήθηκε ότι θα φέρει στο προσκήνιο τον Αντίχριστο και κατά συνέπεια το τέλος του κόσμου, έτσι όπως αναφέρεται στο βιβλίο της Αποκάλυψης.

994-5: Διάφορα σημάδια όπως τερατογεννήσεις, πείνα, ασθένειες και θνησιμότητα στη Σαξονία, θεωρήθηκαν ως ένδειξη του τέλους του κόσμου.

1000: Ένα έτος ορόσημο για την επιστροφή του Χριστού και το τέλος του κόσμου όπου δημιουργήθηκαν οι πιο έντονες καταστάσεις υστερίας και πανικού. Όλοι οι άνθρωποι φάνηκε να επηρεάζονται από την πρόβλεψη ότι ο Ιησούς θα επέστρεφε στις 1 Ιανουαρίου 1000 μ.Χ.. Ο μαγικός αριθμός 1000 ήταν κυρίως ο μοναδικός λόγος για αυτή την προσδοκία. Το καλό ήταν ότι το Δεκέμβριο του 999 μ.Χ., ο καθένας έδειχνε την καλύτερη συμπεριφορά του. Τα υλικά αγαθά πωλήθηκαν ή δόθηκαν στους φτωχούς, σμήνη προσκυνητών ήρθαν για να συναντήσουν τον Κύριο στην Ιερουσαλήμ, κτίρια επιδιορθώθηκαν και οι εγκληματίες αφέθηκαν ελεύθεροι από τις φυλακές. Το έτος 999 μ.Χ. μετατράπηκε σε 1000 μ.Χ. και τίποτα δε συνέβη.

Επίσης το Μάιο του 1000, το σώμα του Καρλομάγνου ξεθάφτηκε την ημέρα της Πεντηκοστής. Ένας μύθος που είχε προκύψει, έλεγε ότι ένας αυτοκράτορας θα σηκωθεί από τον ύπνο του για να πολεμήσει τον Αντίχριστο.

Ο σημαντικός λόγος για τον οποίο το 1000 μ.Χ. δεν ήταν μια σημαντική ημερομηνία για το τέλος του κόσμου, ήταν ότι οι άνθρωποι εκείνη την εποχή δε γνώριζαν καν τις ημερομηνίες και ιδιαίτερα οι αγρότες, δεν είχαν καν συνειδητοποιήσει την έννοια του χρόνου, ενώ οι ελίτ των κοινωνιών που χρησιμοποιούσαν μια ποικιλία χρονολογικών συστημάτων, διαφώνησαν. Επίσης, δεν υπήρχαν θεολογικοί λόγοι που έλεγαν ότι το έτος 1000 μ.Χ. θα ήταν το τέλος του κόσμου. Η παντελής απουσία εγγράφων που επιβεβαίωναν τη Συντέλεια του κόσμου, είναι μια καθοριστική απόδειξη του λάθους που συνέβη. Και το πιο γελοίο είναι ότι μια ολόκληρη γενιά είχε εμμονή με κάτι που πουθενά δεν αναφέρονταν!

1005-1006: Ένας φοβερός λιμός σε όλη την Ευρώπη, συσχετίστηκε με το τέλος του κόσμου ενώ την ίδια στιγμή, ένα νέο αστέρι εμφανίστηκε στον ουρανό.

1009-10: Η καταστροφή του Παναγίου Τάφου στην Ιερουσαλήμ από τον Μουσουλμάνο χαλίφη Αλ Χακίμ, η αντίδραση στη Δύση συμπεριλαμβανομένων των βίαιων αντι-εβραϊκών ξεσπασμάτων, σε συνδυασμό με την κόκκινη βροχή που ο κόσμος την αποκωδικοποίησε ως βροχή από αίμα και τον ήλιο να κοκκινίζει για τρεις ημέρες, την πανούκλα και το θάνατο, θεωρήθηκαν οιωνοί της Συντέλειας του κόσμου.

1012-1014: Διάφορα θαύματα και φυσικές καταστροφές, προκαλούν την εκδίωξη των Εβραίων από το Mainz και οι άνθρωποι πίστεψαν ότι ο κόσμος θα επέστρεφε στην αρχική του κατάσταση, δηλαδή στο χάος.

1022-1024: Η καύση των αιρετικών στην Ορλεάνη, που περιγράφεται σε διάφορα κείμενα της εποχής και κάποιες επιστολές που ήρθαν….. από τον ουρανό ζητώντας ειρήνη, θεωρήθηκαν οιωνοί του τέλους του κόσμου.

1028: Κόκκινη βροχή που ο κόσμος την αποκωδικοποίησε ως βροχή από αίμα, θεωρήθηκε ως αποκαλυπτικό σημάδι.

1033: Κάποιοι θεώρησαν ότι αυτή ήταν η 1000η επέτειος του θανάτου και της ανάστασης του Ιησού και ανέμεναν τη Δευτέρα Παρουσία Του, σε συνδυασμό με ένα φοβερό λιμό που έπεσε σε όλη τη Γαλλία. Επίσης, εκείνη την εποχή, κάποιος διάκονος της Ορλεάνης πηγαίνει στην Ιερουσαλήμ για προσκύνημα κινούμενος από θεϊκές αποκαλύψεις. Τα θαύματα, η έκλειψη, ένας καταστροφικός σεισμός και ένα μαζικό προσκύνημα στην Ιερουσαλήμ που έγιναν, θεωρήθηκαν οιωνοί της Συντέλειας του κόσμου.

1179: Ο Ιωάννης του Τολέδο προβλέπει το τέλος του κόσμου κατά τη διάρκεια του 1186, βασιζόμενος στην ευθυγράμμιση των πλανητών.

1183: Ο μοναχός της Καλαβρίας, Joachim Fiore, την Κυριακή του Πάσχα του 1183 εμπνεύστηκε να γράψει κάποια κείμενα για την Αποκάλυψη. Αργότερα, κοντά στο τέλος της ζωής του, συνόψισε τις γνώσεις του και έγραψε ένα προφητικό βιβλίο για το τέλος του κόσμου, το οποίο επηρέασε ευρέως τους ανθρώπους εκείνης της εποχής. Σε αυτό το βιβλίο μας αναφέρει για την «Εποχή του Αγίου Πνεύματος», όταν ο Θεός θα στείλει αποκαλύψεις απευθείας στους πιστούς. Επίσης, προέβλεπε ότι ο Αντίχριστος ήταν ήδη στον κόσμο και ότι ο Βασιλιάς Ριχάρδος της Αγγλίας θα τον νικούσε. Κάποιοι συγγραφείς που μελέτησαν το βιβλίο, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η «Εποχή της Χάριτος» θα τελειώσει και η «Εποχή του Αγίου Πνεύματος» θα ξεκινήσει το 1260 μ.Χ..

1186: Η «Επιστολή του Τολέδο» προειδοποίησε τους ανθρώπους να κρυφτούν σε σπηλιές και βουνά, γιατί ο κόσμος θα καταστραφεί και μόνο λίγοι θα γλιτώσουν.

1346: Η μαύρη πανώλη εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη, σκοτώνοντας το ένα τρίτο του πληθυσμού. Αυτό θεωρήθηκε ως προοίμιο για το τέλος του κόσμου. Δυστυχώς, οι Χριστιανοί είχαν σκοτώσει πολλές γάτες, γιατί πίστευαν ότι τις χρησιμοποιούσαν οι μάγοι και οι μάγισσες. Έτσι λοιπόν, οι γάτες, ήταν λιγότερες από τους αρουραίους, οι οποίοι μετέδιδαν τη μαύρη πανώλη.

1415: Το προφητικό βιβλίο για το τέλος του κόσμου, του Joachim Fiore, επανήλθε στο προσκήνιο κι ο κόσμος πίστευε ότι ο Χριστός θα επιστρέψει για να κυβερνήσει τον κόσμο στο όρος Θαβώρ.

1496: Σε αυτό το έτος, συμπληρώνονταν περίπου 1500 χρόνια μετά τη γέννηση του Ιησού. Μερικοί μυστικιστές προέβλεψαν ότι η νέα χιλιετία θα ξεκινήσει τον 15ο αιώνα κατά τη διάρκεια του έτους 1496.

1524: Πολλοί αστρολόγοι προέβλεψαν την επικείμενη συντέλεια του κόσμου που θα οφείλεται σε μια παγκόσμια πλημμύρα.

1524-1526: Ο Muntzer, ένας γερμανικός αγρότης, ανακοίνωσε ότι η επιστροφή του Χριστού ήταν κοντά. Ισχυρίστηκε ότι είχε ένα όραμα από το Θεό, όπου ο Κύριος του υποσχέθηκε ότι όταν αυτός και οι οπαδοί του θα πιάσουν τις βολές των κανονιών του εχθρού και θα τις βάλουν στα μανίκια τους, ο Κύριος θα επιστρέψει. Αυτή η πεποίθηση, οδήγησαν τον Muntzer και τους οπαδούς του σε μια άνιση μάχη με τα κυβερνητικά στρατεύματα. Το όραμα αποδείχθηκε ψευδές όταν ο Müntzer και οι οπαδοί του σκοτώθηκαν από τις βολές των κανονιών.

1533: Αυτή τη χρονιά ο Melchior Hoffman διέδιδε ότι ο Χριστός έρχεται στις 19 Οκτωβρίου 1533, στις 8:00 π.μ και μαζί Του η τελική κρίση! Η Νέα Ιερουσαλήμ αναμένονταν να συσταθεί στο Στρασβούργο, στη Γερμανία. Ο Melchior Hoffman συνελήφθη και πέθανε στη φυλακή στο Στρασβούργο.

1534: Ο Jan Mattijs, ένας προφήτης, διακήρυξε ότι το Πάσχα, στις 5 Απριλίου 1534, θα επέστρεφε ο Χριστός στη γη. Ο Jan Mattijs φυλακίστηκε.

1666: Για τους πολίτες του Λονδίνου, το 1666 ήταν ένα σημαντικό έτος. Μια επιδημία βουβωνικής πανώλης σκότωσε 100.000 ανθρώπους ενώ την ίδια χρονιά ξεσπάει η μεγάλη πυρκαγιά του Λονδίνου. Ο κόσμος φάνηκε να τελειώνει για τους περισσότερους Λονδρέζους. Το γεγονός ότι η χρονιά είχε στο τέλος τον αριθμό του Θηρίου (666), θεωρήθηκε καθοριστική.

1669: Οι πιστοί στη Ρωσία πίστευαν ότι το τέλος του κόσμου θα συμβεί σε αυτό το έτος, 20.000 άτομα κάηκαν μέχρι θανάτου μεταξύ 1669 και 1690 για να προστατεύουν τον εαυτό τους από τον Αντίχριστο!

1736: Ο Βρετανός μαθηματικός και θεολόγος William Whitson προέβλεψε μια μεγάλη πλημμύρα παρόμοια με αυτή του κατακλυσμού του Νώε για τις 13 Οκτωβρίου του 1736.

1783: Τον Ιούνιο του 1783, μια ηφαιστειακή έκρηξη στη νότια Ισλανδία σκόρπισε στην ατμόσφαιρα τεράστιες ποσότητες τοξικής σκόνης, διοξείδιο του θείου και φθορίου. Τα βοοειδή πέθαναν, οι σοδειές καταστράφηκαν και περίπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού του νησιού, πέθανε από την πείνα. Μέχρι το τέλος Ιουνίου, δηλητηριώδη σύννεφα είχαν φτάσει στην Αγγλία και σε ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης. Υπήρξε μαζική απώλεια ανθρώπινων ζωών στην Αγγλία, ιδιαίτερα μεταξύ των εργαζομένων στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Πολλοί προέβλεψαν ότι το τέλος του κόσμου πλησίαζε.

1792- 1794: Αυτές ήταν ημερομηνίες του τέλους του κόσμου και της Ημέρας της Κρίσεως.

1809: Η Mary Bateman, που ειδικεύονταν σε μαντείες, είχε ένα μαγικό κοτόπουλο και έλεγε ότι τα αυγά έστελναν τα μηνύματά τους για το τέλος του κόσμου. Ένα μήνυμα έλεγε ότι ο Χριστός θα ερχόταν. Η Mary Bateman αργότερα κρεμάστηκε αφού κατηγορήθηκε για δηλητηρίαση ενός πλούσιου πελάτη.

1832: Ο Joseph Smith ήταν ο ιδρυτής της Εκκλησίας του Χριστού, που σήμερα είναι γνωστή ως Μορμόνοι. Άκουσε μια φωνή, ενώ προσευχόταν, η οποία του έλεγε ότι όταν θα ήταν ογδόντα πέντε χρόνων, θα έβλεπε το πρόσωπο του Υιού του Ανθρώπου.
Πίστεψε και διακήρυξε ότι η έλευση του Υιού του Θεού θα ήταν εκείνη τη στιγμή. Δυστυχώς, ο Joseph Smith, είδε το θάνατό του, αφού δολοφονήθηκε από έναν όχλο.

1843-1844: Ο William Miller ήταν ο ιδρυτής ενός κινήματος, ο οποίος βασιζόμενος στις μελέτες του, στην Αγία Γραφή, θεώρησε ότι η Δευτέρα Παρουσία, θα μπορούσε να συμβεί κάποια στιγμή μεταξύ 1843-1844. Μια θεαματική βροχή μετεωριτών το 1833 έδωσε το έναυσμα για το τέλος του κόσμου. Μερικοί οπαδοί του είπαν μια άλλη ημερομηνία, στις 22 Οκτωβρίου 1844. Πολλοί χριστιανοί πούλησαν την περιουσία και τα υπάρχοντά τους, εγκατέλειψαν τις εργασίες τους για να προετοιμαστούν για τη Δευτέρα Παρουσία. Και αυτό απέτυχε και καταρρέει το κίνημα. Ένας οπαδός του περιέγραψε τις ημέρες μετά τις αποτυχημένες προβλέψεις. Ο κόσμος ήταν χαρούμενος που δεν επιβεβαιώθηκαν οι προφητείες, ενώ οι κοροϊδίες και οι αποδοκιμασίες ήταν σχεδόν αφόρητες.

1850: Η Ellen White, ιδρύτρια κι αυτή ενός κινήματος, έκανε πολλές προβλέψεις σχετικά με το τέλος του κόσμου. Όλες απέτυχαν. Τον Ιούνιο του 1850 προφήτευσε ότι έμεναν μόνο λίγοι μήνες πριν το τέλος. Έγραφε ότι κάποιος άγγελος της αποκάλυπτε, ότι ο χρόνος έχει σχεδόν τελειώσει και όλοι θα πρέπει να ετοιμαστούμε….. μέσα σε λίγους μήνες. Φυσικά τίποτα δεν έγινε.

1856: Ήταν η τελευταία πρόβλεψη της Ellen White, όπου είπε ότι είδε ένα όραμα για την τύχη των ανθρώπων. Ανέφερε ότι κάποιοι θα γίνουν τροφή για τα σκουλήκια, κάποια άτομα θα πεθάνουν από τις επτά πληγές και μερικοί θα είναι ζωντανοί και θα παραμείνουν πάνω στη γη για να δουν την έλευση του Ιησού. Αφού η πρόβλεψη απέτυχε, ο κόσμος προσπαθούσε να καταλάβει πώς να εξηγήσει μια τόσο διακεκριμένη προφητική αποτυχία!!!

1874: Ο Charles Taze Russell προφήτευσε την αόρατη επιστροφή του Χριστού, μέσα από κάποια έκσταση που βρέθηκε, ακολουθούμενη από το τέλος του κόσμου το 1914.

1881: Ο Shipton, 400 χρόνια νωρίτερα, προφήτευσε ότι ο κόσμος θα τελείωνε το 1881. Υπήρχε μια διαμάχη σε σχέση με τα γραπτά του Shipton, ως προς το εάν ή όχι οι εκδότες παραποίησαν τα κείμενα.

1910: Ο κόσμος ξαναθυμήθηκε τον κομήτη του Χάλεϊ που για πολλούς, αποτελούσε ένδειξη της Δευτέρας Παρουσίας του Κυρίου. Η γη στην πραγματικότητα πέρασε από την ουρά του κομήτη. Ένας επιχειρηματίας πούλησε κάποια χάπια στους ανθρώπους για την προστασία από τις συνέπειες των τοξικών αερίων!

1914: Από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά θεωρήθηκε το 1914 ως έτος της έναρξης του πολέμου του Αρμαγεδδώνα. Την ίδια χρονιά, ο Charles Russell, ίδρυσε τη δική του οργάνωση, τους Μάρτυρες του Ιεχωβά. Το 1914 ο Russell προέβλεψε την επιστροφή του Ιησού Χριστού. Οι χρονιές 1914, 1918, 1920, 1925, 1941, 1975 και 1994, ήταν χρονιές που θεωρήθηκαν από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, ως έτη της Συντέλειας του κόσμου, που βέβαια ποτέ δεν επαληθεύτηκαν. Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά είναι στην κορυφή των λανθασμένων προβλέψεων για τη Συντέλεια του κόσμου και την Ημέρα της Κρίσεως.

1919: Ένας μετεωρολόγος, ο Albert Porta προέβλεψε ότι η σύνοδος 6 πλανητών θα παράγει ένα μαγνητικό ρεύμα, που θα προκαλέσει τον ήλιο να εκραγεί και να καταπιεί τη γη στις 17 Δεκεμβρίου 1919.

1920: Ο Franklin Ferguson στη Νέα Ζηλανδία διέδιδε ότι θα έρθει ο Κύριος.

1953: Ο David Davidson έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «Η Μεγάλη Πυραμίδα και το θείο μήνυμά της» μέσα στο οποίο αναφέρει ότι ο κόσμος θα τελείωνε τον Αύγουστο του 1953.

1960: Ο Piazzi Smyth, ένας βασιλικός αστρονόμος της Σκωτίας, έγραψε ένα βιβλίο γύρω στο 1860 με τίτλο «Η κληρονομιά της Μεγάλης Πυραμίδας» το οποίο διαδόθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο. Σε αυτό το βιβλίο αναφέρει τα μυστικά που κρύβονται στις διαστάσεις των μεγάλων πυραμίδων. Κατέληξε στο συμπέρασμα από την έρευνά του, ότι η νέα χιλιετία θα ξεκινήσει πριν από το τέλος του 1960.

1967: Οι προφήτες αναφέρουν ότι όταν η πόλη της Ιερουσαλήμ ανακτηθεί από τους Εβραίους, το 1967, θα έρθει το τέλος.

1970: Ο David Berg, ιδρυτής μιας χριστιανικής θρησκευτικής ομάδας, τα παιδιά του Θεού, προέβλεψε ότι όταν ένας κομήτης θα χτυπήσει τη γη, πιθανόν στα μέσα της δεκαετίας του 1970, θα καταστρέψει όλη τη ζωή στις Ηνωμένες Πολιτείες. Την ίδια χρονιά, η αίρεση « Αληθινή Εκκλησία του Φωτός του Χριστού» έκανε την εσφαλμένη πρόβλεψη της επιστροφής του Ιησού. Τα μέλη της αίρεσης, όμως την είχαν εγκαταλείψει πριν από την αποτυχία της προφητείας.

1973: Ένας κομήτης που κατέληξε να είναι μια οπτική οφθαλμαπάτη, ανάγκασε έναν κήρυκα να ανακοινώσει ότι αυτό είναι ένα σημάδι της επιστροφής του Κυρίου.

1981: Η Lindsey δήλωσε ότι η Συντέλεια του κόσμου θα συμβεί πριν από τις 31 Μαΐου 1981, βασιζόμενη στις χριστιανικές προφητείες, την αστρονομία και κάποιες κοσμικές συμπτώσεις. Ανέφερε ότι ο Ιησούς υποσχέθηκε να επιστρέψει στη γη το 1981 και θα συνδράμει στην αναγέννηση του Ισραήλ. Έκανε επίσης αναφορά στην επίδραση του Δία και μια πλανητική ευθυγράμμιση που εμφανίζεται κάθε 179 χρόνια, που υποτίθεται ότι θα οδηγούσε σε σεισμούς και πυρηνικό όλεθρο.

1982: Οι αστρολόγοι προέβλεπαν ότι όλα θα τελειώσουν το 1982, όταν οι αστρολογικές όψεις των πλανητών θα δημιουργούσαν μαγνητικές δυνάμεις που θα επέφεραν τον Αρμαγεδδώνα στη γη. Την ίδια χρονιά, οι προφήτες διακήρυτταν ότι ο Χριστός ήταν κάτω στη γη και ότι θα έκανε γνωστή την παρουσία Του μέσα στους επόμενους δύο μήνες! Αφού η ημερομηνία πέρασε και τίποτε δεν έγινε, είπαν ότι η καθυστέρηση οφείλονταν στη συνείδηση της ανθρωπότητας που δεν ήταν ακόμα έτοιμη να δεχτεί τον Ιησού!!!

1983: Ο Bhagwan Shree Rajneesh, ένας γκουρού, προέβλεψε μαζική καταστροφή στη γη, συμπεριλαμβανομένων φυσικών καταστροφών και θανάτων ανθρώπων. Ανέφερε ότι θα σημειωθούν πλημμύρες μεγαλύτερες και από του Νώε, σεισμοί, εκρήξεις ηφαιστείων, πυρηνικοί πόλεμοι κλπ. Το Τόκιο, η Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο, το Λος Άντζελες και η Βομβάη θα εξαφανιστούν.

1986: Ο Moses David, ιδρυτής μιας αίρεσης προέβλεψε ότι η μάχη του Αρμαγεδδώνα θα λάβει χώρα το 1986, ότι η Ρωσία θα νικήσει το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες, θα συσταθεί μια παγκόσμια κομμουνιστική δικτατορία και ότι το 1993, ο Χριστός θα επιστρέψει στη γη.

1988: Το βιβλίο «88 λόγοι για τους οποίους η Δευτέρα Παρουσία είναι το 1988» του Edgar Whisenaunt, έγινε ανάρπαστο μέσα σε μόλις λίγους μήνες.

1989: Μετά την παρέλευση της προθεσμίας του 1988 ο συγγραφέας, Edgar Whisenaunt, εξέδωσε ένα νέο βιβλίο με τίτλο «89 Λόγοι για τους οποίους η Δευτέρα Παρουσία είναι το 1989». Αυτό το βιβλίο όμως δεν πούλησε πολύ.

1992: Ο David Koresh, αρχηγός μιας αίρεσης στο Τέξας αποκάλυψε ότι η τελική και ολοκληρωμένη μάχη του Αρμαγεδδώνα θα ξεκινήσει από τους οπαδούς της αίρεσης του. Υπολόγισε ότι το τέλος θα συμβεί το 1995. Μετά από 51ημερών αντιπαράθεση, 76 μέλη της αίρεσης έχασαν τη ζωή τους καθώς τους έβαλαν σκόπιμα φωτιά.

1991: Μια τοπική ομάδα στην Αυστραλία προέβλεψε ότι ο Ιησούς θα επιστρέψει, στο Sydney στις 9:00 π.μ., στις 31 Μαρτίου 1991. Επίσης, ο Louis Farrakhan, αρχηγός του έθνους του Ισλάμ διακήρυξε ότι ο Πόλεμος του Κόλπου θα ήταν ο πόλεμος του Αρμαγεδδώνα ... και ο τελικός πόλεμος. Την ίδια χρονιά, ο Menachem Schneerson, ένας Ρώσος ραβίνος, προφήτεψε ότι ο Μεσσίας θα έρθει από τις 9 Σεπτεμβρίου 1991 και μετά, ημερομηνία που θεώρησε ότι είναι η έναρξη του εβραϊκού νέου έτους.

1992: Στις 28 Οκτωβρίου 1992, ο Lee Jang Rim ξεκίνησε την ίδρυση μιας αίρεσης, η οποία προέβλεψε την Δευτέρα Παρουσία στις 9:00 μ.μ. την ημέρα αυτή. Η αριθμολογία ήταν η βάση για αυτήν την ημερομηνία. Πίστευε ότι ο Ιησούς θα επιστρέψει στο Sydney! Αυτός και οι οπαδοί του έκαναν προσευχές και τραγουδούσαν, ενώ εκείνη τη μοιραία μέρα, λέγονταν η αντίστροφη μέτρηση 10, 9, 8, 7, 6, κλπ. Αφού τίποτα δε συνέβη, αυτός και οι οπαδοί του εξαφανίστηκαν μετά, για να κρυφτούν από τους δημοσιογράφους. Ορισμένα μέλη απογοητεύτηκαν κι άλλα αυτοκτόνησαν, πιθανότατα επειδή έδωσαν όλα τα περιουσιακά στοιχεία τους στον Lee Jang Rim, ο οποίος φυλακίστηκε για υπεξαίρεση 4,4 εκατομμυρίων δολαρίων. Είχε χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να αγοράσει ομόλογα που θα είχαν απόδοση μετά το τέλος του κόσμου!

Την ίδια χρονιά, άλλη αίρεση προέβλεψε ότι 50 εκατομμύρια άνθρωποι θα πεθάνουν από σεισμούς, 50 εκατομμύρια κτίρια θα καταρρεύσουν και 1,4 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους από τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο και τον Αρμαγεδδώνα.

1994: Ο πάστορας John Hinkle προκάλεσε αναταραχή όταν ανακοίνωσε ότι είχε λάβει ένα όραμα από το Θεό, που τον προειδοποίησε ότι στις 9 Ιουνίου 1994 θα απομακρύνει το κακό από αυτόν τον κόσμο. Μερικοί άνθρωποι προσπάθησαν να επανερμηνεύσουν το όραμα του Hinkle λέγοντας ότι αυτό σημαίνει, ότι ο Θεός θα πάρει το κακό από την καρδιά μας. Η ημερομηνία ήρθε και έφυγε χωρίς να συμβεί τίποτα. Την ίδια χρονιά ο Harold Camping στο βιβλίο του «Are You Ready» προέβλεψε την επιστροφή του Κυρίου το Σεπτέμβριο του 1994, βασιζόμενος στη Βίβλο.

1996: Θεωρήθηκε από πολλούς χρονιά επιστροφής του Ιησού. Στην Καλιφόρνια, μια μεταφυσικός, η Sheldon Nidle προβλέπει ότι το τέλος θα έρθει, όταν 16 εκατομμύρια πλοία θα συγκλίνουν μεταξύ τους το 1996, μαζί με ένα πλήθος από αγγέλους. Το βιβλίο «Η επιστροφή του Δία» προέβλεψε μια μαζική καταστροφή που θα άρχιζε στον Ειρηνικό Ωκεανό, διαμέσου ενός φοβερού σεισμού που επρόκειτο να συμβεί κάτω από τον Ειρηνικό Ωκεανό κατά το έτος 1996.

1997: Ο Stan Johnson, αρχηγός μιας αίρεσης, προφήτεψε ότι το τέλος θα ξεκινήσει στις 12 Σεπτεμβρίου 1997. Βάσιζε το συμπέρασμά του σε διάφορα σημάδια και στα οράματα ενός Ρουμάνου πάστορα, του Dumitru Duduman ο οποίος του έλεγε ότι η ζωή θα τελειώσει το Σεπτέμβριο του 1997. Την ίδια χρονιά, τα μέντιουμ προέβλεπαν αύξηση στη θρησκευτική πίστη, ότι οι ωκεανοί θα συρρικνωθούν και οι έρημοι θα επεκταθούν, οι καλλιέργειες θα αποτύχουν, θα υπάρξει μαζική λιμοκτονία και ευρεία συναισθηματική και ψυχική κατάρρευση, αύξηση της εγκληματικότητας και της βίας, αλλαγή των καιρικών συνθηκών και θα εμφανιστούν σατανικοί δαίμονες. Ο πόλεμος και ο λοιμός, θα εξαφανιστούν γύρω στο έτος 2001.

Επίσης, ένας Ρώσος επιστήμονας ο Vladimir Rerikh, προέβλεψε ότι ο άξονας της γης θα γείρει ξαφνικά περίπου 30 μοίρες κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο ετών. Αυτό θα βυθίσει τις Σκανδιναβικές χώρες και τη Βρετανία κάτω από το νερό κι αυτός θα είναι ο Κατακλυσμός του Αρμαγεδδώνα. Η Σιβηρία θα γλιτώσει. Αναμένεται ότι οι εξωγήινοι θα επέμβουν και θα οδηγήσουν τον κόσμο στην τέταρτη διάσταση.

1998: Στην Ταϊβάν προέβλεψαν ότι ο Χριστός θα επιστρέψει στις 31 Μαρτίου του 1998. Επίσης, ειπώθηκε ότι όταν το Ισραήλ θα είναι ηλικίας 50 ετών θα αρχίσει η Συντέλεια του κόσμου.

Μια άλλη αίρεση, προέβλεψε ότι το τέλος του κόσμου θα ξεκινήσει κατά τη διάρκεια του 1998 μέχρι τα μέσα του 2001 και ότι το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού θα σκοτωθεί ως αποτέλεσμα της χρήσης πυρηνικών όπλων.

Το διάσημο μέντιουμ Edgar Cayce προέβλεψε ότι ένας μυστικός, υπόγειος θάλαμος θα ανακαλυφθεί ανάμεσα στα πόδια της Μεγάλης Σφίγγας. Στο εσωτερικό, θα υπάρξει αποκάλυψη εγγράφων για την ιστορία της Ατλαντίδας. Η αποκάλυψη αυτή θα προκαλέσει τη Δευτέρα Παρουσία του Χριστού. Αυτή η πρόβλεψη είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, επειδή δύο ανεξάρτητες μελέτες έχουν αποκαλύψει ότι υπάρχει στην πραγματικότητα ένας υπόγειος θάλαμος! Επίσης, ο Edgar Cayce προέβλεψε ότι η γη θα έχει ένα νέο πόλο κατά τη διάρκεια του χειμώνα του 1997-1998. Δεδομένου ότι η γη περιστρέφεται, αυτό θα χρειαστεί ένα τεράστιο ποσό ενέργειας για να επιτευχθεί. Αυτή η ενέργεια θα προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στους ωκεανούς και το φλοιό της γης. Αυτό θα μπορούσε με τη σειρά του, να προκαλέσει σε όλο τον κόσμο παλιρροϊκά κύματα, σεισμούς και ηφαιστειακές εκρήξεις.

1999: Άλλη αίρεση στις ΗΠΑ προέβλεψε ότι ένας πυρηνικός πόλεμος θα καταστρέψει τη γη το 1999 και απαρίθμησε μια σειρά από αστρονομικά γεγονότα που θα συνέβαιναν, καθώς έκλεινε η χιλιετία. Βλέπουμε ότι πάντα υπήρχε μια τέτοια σύνδεση μεταξύ ευθυγραμμίσεων των πλανητών και βαρυσήμαντων γεγονότων στο μυαλό του κοινού. Η ολική έκλειψη ηλίου, ορατή από την Ευρώπη το 2000, η Σεληνιακή έκλειψη, ορατή στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ το 2000, η σύνοδος του Δία και του Κρόνου, θα οδηγούσαν στο τέλος του κόσμου. Κάποιοι επίσης ανέφεραν, ότι ο Αντίχριστος είναι ζωντανός και ζει σήμερα στη Μέση Ανατολή και θα κάνει την εμφάνισή του στις 11 Αύγουστου, ημέρα μιας έκλειψης Ηλίου.

2000: Αριθμολογικά αν διαιρέσουμε το 2000 δια 3, θα έχουμε τον αριθμό του διαβόλου 666,66666666666667. Επίσης, στις 5 Μαΐου 2000 προβλέφτηκε, ότι όταν όλοι οι πλανήτες θα ήταν σε ευθυγράμμιση, αυτό θα προκαλέσει στη γη σεισμούς, ηφαιστειακές εκρήξεις και διάφορα άλλα δυσάρεστα πράγματα.

2010: Ο Millar και ο Wadsworth, δύο θρησκευτικοί ερευνητές προέβλεψαν την έλευση του Αντίχριστου τον Απρίλιο του 2010. Επίσης, επήλθε πανικός, από φήμες ενός παγκόσμιου κατακλυσμού και έντονης σεισμικής δραστηριότητας που θα μετατόπιζε το φλοιό της γης. Άλλες φήμες ανέφεραν ότι ένας εξωγήινος στρατός θα επιτίθετο στη γη, στις 27 Νοεμβρίου, με σκοπό να στερήσει τον πλανήτη μας, από κάθε φυσικό πόρο και να κάνει σκλάβους τους ανθρώπους!

2011: Στις 21 Μαΐου 2011 ο Χάρολντ Κάμπινγκ διαθέτει 55 ραδιοφωνικούς σταθμούς και μιλά για το τέλος του κόσμου. Μετά την πρώτη αποτυχημένη πρόβλεψή του για το τέλος του κόσμου το 1994, αρνήθηκε να δεχτεί την καταδίκη του ως ψευδοπροφήτης για δεύτερη φορά! Είχε πάρει χρήματα για την προώθηση της ψευδούς προφητείας του, τα οποία προήλθαν από τους θησαυρούς των εκκλησιών που οι οπαδοί του τους πήραν από την εκκλησία!

2012: Οι συγγραφείς ανέφεραν ότι τα ημερολόγια των Μάγια και των Αζτέκων προέβλεπαν το τέλος του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου 2012. Ο Michael Drosnin, συγγραφέας του βιβλίου « Ο Κώδικας της Βίβλου», βρήκε ένα κρυφό μήνυμα στην Πεντάτευχο, τα πέντε πρώτα βιβλία της Αγίας Γραφής, που προέβλεπε ότι ένας κομήτης θα έπεφτε στη γη το 2012 και θα εξολόθρευε όλη τη ζωή. Το ημερολόγιο των Μάγια έχει πολλές υποδιαιρέσεις του χρόνου: μήνες των 20 ημερών, έτη των 360 ημερών, katun των 7200 ημερών και ένα baktun των 144.000 ημερών. Το ημερολόγιό τους ξεκίνησε το 3114 π.Χ. με τη γέννηση της Αφροδίτης. Έτσι, ο κόσμος αναμένονταν να διαρκέσει ακριβώς 13 κύκλους baktun και το τέλος του κόσμου προβλέπονταν κοντά στο χειμερινό ηλιοστάσιο του 2012. Τίποτα δε συνέβη.

Και η ζωή συνεχίζεται…… Ας πάμε στο σήμερα, να δούμε τώρα τις σύγχρονες προφητείες για τη Συντέλεια του κόσμου.

2016: Ένας καθηγητής, ο Lloyd Cunningdale πιστεύει ότι έχει βρει μια κάψουλα που περιέχει πολλές προβλέψεις για το μέλλον. Προβλέπει ότι τα έθνη θα εγκαταλείψουν τις παραδοσιακές μεθόδους σύγκρουσης και θα καταφύγουν στη χρήση βιολογικού πολέμου. Το 2016, μια ασθένεια θα εξαπλωθεί και θα σκοτώσει όλους τους ανθρώπους στον πλανήτη.

2047: Κάποιοι μελετητές αναφέρουν ότι το ανθρώπινο είδος θα εξαφανιστεί στις 3:28 πμ στις 14 Σεπτεμβρίου 2047! Οι Θεοί θα αποσύρουν την προστασία τους διότι θα θέλουν να εκδικηθούν τον άνθρωπο. Τότε οι Λεμούριοι, εξωγήινοι, θα επιτεθούν σε ολόκληρη την ανθρώπινη φυλή και θα την αφανίσουν μέχρι θανάτου.44: Ο Ιώσηπος καταγράφει ότι ο Theudas δήλωσε ότι είναι ο ίδιος ο Μεσσίας, λαμβάνοντας 400 άτομα μαζί του στην έρημο. Αποκεφαλίστηκε από τους Ρωμαίους στρατιώτες.


53: Ακόμη και πριν γραφτούν όλα τα βιβλία της Αγίας Γραφής, γινόταν λόγος ότι η επιστροφή του Χριστού είχε ήδη λάβει χώρα. Οι περισσότεροι άνθρωποι πανικοβλήθηκαν, όταν άκουσαν τη φήμη ότι είχε έρθει ο Ιησούς.

130: Ο Ραβίνος Jose, δήλωνε ότι ο Μεσσίας θα έρθει σε τρεις γενιές, περίπου σε 60 χρόνια, μετά από καταστροφή.

365: Ένας άνδρας με το όνομα Hilary, ανακοίνωσε ότι το τέλος του κόσμου θα συμβεί εκείνο το έτος.

375 - 400: Ο Άγιος Μαρτίνος της Τουρ, ήταν πεπεισμένος ότι το τέλος θα μπορούσε να συμβεί κάποια στιγμή πριν από το 400 μ.Χ.

400: Ο Ραβίνος Dosa δήλωσε ότι ο Μεσσίας θα ερχόταν στο τέλος του 400.

500: Αυτή ήταν η πρώτη χρονιά που άρχισε να κυριαρχεί ο πανικός. Ένας Ρωμαίος ιερέας και θεολόγος στον δεύτερο και τρίτο αιώνα, προέβλεψε ο Χριστός θα επιστρέψει το 500 μ.Χ., βασιζόμενος στις διαστάσεις της κιβωτού του Νώε! Επίσης, ο Ιππόλυτος (170-236 μ.Χ.) και ο Λακτάντιος (250 – 330 μ.Χ.), προφήτεψαν την επιστροφή του Χριστού το 500 μ.Χ. και τον Αρμαγεδδώνα περίπου σε αυτό το έτος.

950: Ο Adso of Montier en Der έγραψε το έργο «Πραγματεία περί του Αντίχριστου», το οποίο είχε προκαλέσει συναγερμό και φόβο ότι το τέλος του κόσμου πλησιάζει.

955: Ο κόσμος είχε ακούσει από έναν ιεροκήρυκα στο Παρίσι, ότι ο Αντίχριστος θα εμφανιστεί το έτος 1000 και θα έρθει η ημέρα της τελικής κρίσης. Την ίδια περίπου ώρα σημειώθηκε πανικός, λόγω μίας ηλιακής έκλειψης που συνέβη και την οποία τ θεώρησαν ένδειξη του τέλους του κόσμου.

989: Εμφανίζεται ο κομήτης του Halley τον οποίο τον ερμήνευσαν ως σημάδι του τέλους. Περίπου την ίδια εποχή, ο μουσουλμάνος χαλίφης Αλ Χακίμ κατέστρεψε τον Πανάγιο Τάφο στην Ιερουσαλήμ, προκαλώντας φόβο στην Ευρώπη καθώς και βίαιες ενέργειες από τους Εβραίους.

992: Η Μεγάλη Παρασκευή συνέπεσε με τη γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου κι αυτό θεωρήθηκε ότι θα φέρει στο προσκήνιο τον Αντίχριστο και κατά συνέπεια το τέλος του κόσμου, έτσι όπως αναφέρεται στο βιβλίο της Αποκάλυψης.

994-5: Διάφορα σημάδια όπως τερατογεννήσεις, πείνα, ασθένειες και θνησιμότητα στη Σαξονία, θεωρήθηκαν ως ένδειξη του τέλους του κόσμου.

1000: Ένα έτος ορόσημο για την επιστροφή του Χριστού και το τέλος του κόσμου όπου δημιουργήθηκαν οι πιο έντονες καταστάσεις υστερίας και πανικού. Όλοι οι άνθρωποι φάνηκε να επηρεάζονται από την πρόβλεψη ότι ο Ιησούς θα επέστρεφε στις 1 Ιανουαρίου 1000 μ.Χ.. Ο μαγικός αριθμός 1000 ήταν κυρίως ο μοναδικός λόγος για αυτή την προσδοκία. Το καλό ήταν ότι το Δεκέμβριο του 999 μ.Χ., ο καθένας έδειχνε την καλύτερη συμπεριφορά του. Τα υλικά αγαθά πωλήθηκαν ή δόθηκαν στους φτωχούς, σμήνη προσκυνητών ήρθαν για να συναντήσουν τον Κύριο στην Ιερουσαλήμ, κτίρια επιδιορθώθηκαν και οι εγκληματίες αφέθηκαν ελεύθεροι από τις φυλακές. Το έτος 999 μ.Χ. μετατράπηκε σε 1000 μ.Χ. και τίποτα δε συνέβη.

Επίσης το Μάιο του 1000, το σώμα του Καρλομάγνου ξεθάφτηκε την ημέρα της Πεντηκοστής. Ένας μύθος που είχε προκύψει, έλεγε ότι ένας αυτοκράτορας θα σηκωθεί από τον ύπνο του για να πολεμήσει τον Αντίχριστο.

Ο σημαντικός λόγος για τον οποίο το 1000 μ.Χ. δεν ήταν μια σημαντική ημερομηνία για το τέλος του κόσμου, ήταν ότι οι άνθρωποι εκείνη την εποχή δε γνώριζαν καν τις ημερομηνίες και ιδιαίτερα οι αγρότες, δεν είχαν καν συνειδητοποιήσει την έννοια του χρόνου, ενώ οι ελίτ των κοινωνιών που χρησιμοποιούσαν μια ποικιλία χρονολογικών συστημάτων, διαφώνησαν. Επίσης, δεν υπήρχαν θεολογικοί λόγοι που έλεγαν ότι το έτος 1000 μ.Χ. θα ήταν το τέλος του κόσμου. Η παντελής απουσία εγγράφων που επιβεβαίωναν τη Συντέλεια του κόσμου, είναι μια καθοριστική απόδειξη του λάθους που συνέβη. Και το πιο γελοίο είναι ότι μια ολόκληρη γενιά είχε εμμονή με κάτι που πουθενά δεν αναφέρονταν!

1005-1006: Ένας φοβερός λιμός σε όλη την Ευρώπη, συσχετίστηκε με το τέλος του κόσμου ενώ την ίδια στιγμή, ένα νέο αστέρι εμφανίστηκε στον ουρανό.

1009-10: Η καταστροφή του Παναγίου Τάφου στην Ιερουσαλήμ από τον Μουσουλμάνο χαλίφη Αλ Χακίμ, η αντίδραση στη Δύση συμπεριλαμβανομένων των βίαιων αντι-εβραϊκών ξεσπασμάτων, σε συνδυασμό με την κόκκινη βροχή που ο κόσμος την αποκωδικοποίησε ως βροχή από αίμα και τον ήλιο να κοκκινίζει για τρεις ημέρες, την πανούκλα και το θάνατο, θεωρήθηκαν οιωνοί της Συντέλειας του κόσμου.

1012-1014: Διάφορα θαύματα και φυσικές καταστροφές, προκαλούν την εκδίωξη των Εβραίων από το Mainz και οι άνθρωποι πίστεψαν ότι ο κόσμος θα επέστρεφε στην αρχική του κατάσταση, δηλαδή στο χάος.

1022-1024: Η καύση των αιρετικών στην Ορλεάνη, που περιγράφεται σε διάφορα κείμενα της εποχής και κάποιες επιστολές που ήρθαν….. από τον ουρανό ζητώντας ειρήνη, θεωρήθηκαν οιωνοί του τέλους του κόσμου.

1028: Κόκκινη βροχή που ο κόσμος την αποκωδικοποίησε ως βροχή από αίμα, θεωρήθηκε ως αποκαλυπτικό σημάδι.

1033: Κάποιοι θεώρησαν ότι αυτή ήταν η 1000η επέτειος του θανάτου και της ανάστασης του Ιησού και ανέμεναν τη Δευτέρα Παρουσία Του, σε συνδυασμό με ένα φοβερό λιμό που έπεσε σε όλη τη Γαλλία. Επίσης, εκείνη την εποχή, κάποιος διάκονος της Ορλεάνης πηγαίνει στην Ιερουσαλήμ για προσκύνημα κινούμενος από θεϊκές αποκαλύψεις. Τα θαύματα, η έκλειψη, ένας καταστροφικός σεισμός και ένα μαζικό προσκύνημα στην Ιερουσαλήμ που έγιναν, θεωρήθηκαν οιωνοί της Συντέλειας του κόσμου.

1179: Ο Ιωάννης του Τολέδο προβλέπει το τέλος του κόσμου κατά τη διάρκεια του 1186, βασιζόμενος στην ευθυγράμμιση των πλανητών.

1183: Ο μοναχός της Καλαβρίας, Joachim Fiore, την Κυριακή του Πάσχα του 1183 εμπνεύστηκε να γράψει κάποια κείμενα για την Αποκάλυψη. Αργότερα, κοντά στο τέλος της ζωής του, συνόψισε τις γνώσεις του και έγραψε ένα προφητικό βιβλίο για το τέλος του κόσμου, το οποίο επηρέασε ευρέως τους ανθρώπους εκείνης της εποχής. Σε αυτό το βιβλίο μας αναφέρει για την «Εποχή του Αγίου Πνεύματος», όταν ο Θεός θα στείλει αποκαλύψεις απευθείας στους πιστούς. Επίσης, προέβλεπε ότι ο Αντίχριστος ήταν ήδη στον κόσμο και ότι ο Βασιλιάς Ριχάρδος της Αγγλίας θα τον νικούσε. Κάποιοι συγγραφείς που μελέτησαν το βιβλίο, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η «Εποχή της Χάριτος» θα τελειώσει και η «Εποχή του Αγίου Πνεύματος» θα ξεκινήσει το 1260 μ.Χ..

1186: Η «Επιστολή του Τολέδο» προειδοποίησε τους ανθρώπους να κρυφτούν σε σπηλιές και βουνά, γιατί ο κόσμος θα καταστραφεί και μόνο λίγοι θα γλιτώσουν.

1346: Η μαύρη πανώλη εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη, σκοτώνοντας το ένα τρίτο του πληθυσμού. Αυτό θεωρήθηκε ως προοίμιο για το τέλος του κόσμου. Δυστυχώς, οι Χριστιανοί είχαν σκοτώσει πολλές γάτες, γιατί πίστευαν ότι τις χρησιμοποιούσαν οι μάγοι και οι μάγισσες. Έτσι λοιπόν, οι γάτες, ήταν λιγότερες από τους αρουραίους, οι οποίοι μετέδιδαν τη μαύρη πανώλη.

1415: Το προφητικό βιβλίο για το τέλος του κόσμου, του Joachim Fiore, επανήλθε στο προσκήνιο κι ο κόσμος πίστευε ότι ο Χριστός θα επιστρέψει για να κυβερνήσει τον κόσμο στο όρος Θαβώρ.

1496: Σε αυτό το έτος, συμπληρώνονταν περίπου 1500 χρόνια μετά τη γέννηση του Ιησού. Μερικοί μυστικιστές προέβλεψαν ότι η νέα χιλιετία θα ξεκινήσει τον 15ο αιώνα κατά τη διάρκεια του έτους 1496.

1524: Πολλοί αστρολόγοι προέβλεψαν την επικείμενη συντέλεια του κόσμου που θα οφείλεται σε μια παγκόσμια πλημμύρα.

1524-1526: Ο Muntzer, ένας γερμανικός αγρότης, ανακοίνωσε ότι η επιστροφή του Χριστού ήταν κοντά. Ισχυρίστηκε ότι είχε ένα όραμα από το Θεό, όπου ο Κύριος του υποσχέθηκε ότι όταν αυτός και οι οπαδοί του θα πιάσουν τις βολές των κανονιών του εχθρού και θα τις βάλουν στα μανίκια τους, ο Κύριος θα επιστρέψει. Αυτή η πεποίθηση, οδήγησαν τον Muntzer και τους οπαδούς του σε μια άνιση μάχη με τα κυβερνητικά στρατεύματα. Το όραμα αποδείχθηκε ψευδές όταν ο Müntzer και οι οπαδοί του σκοτώθηκαν από τις βολές των κανονιών.

1533: Αυτή τη χρονιά ο Melchior Hoffman διέδιδε ότι ο Χριστός έρχεται στις 19 Οκτωβρίου 1533, στις 8:00 π.μ και μαζί Του η τελική κρίση! Η Νέα Ιερουσαλήμ αναμένονταν να συσταθεί στο Στρασβούργο, στη Γερμανία. Ο Melchior Hoffman συνελήφθη και πέθανε στη φυλακή στο Στρασβούργο.

1534: Ο Jan Mattijs, ένας προφήτης, διακήρυξε ότι το Πάσχα, στις 5 Απριλίου 1534, θα επέστρεφε ο Χριστός στη γη. Ο Jan Mattijs φυλακίστηκε.

1666: Για τους πολίτες του Λονδίνου, το 1666 ήταν ένα σημαντικό έτος. Μια επιδημία βουβωνικής πανώλης σκότωσε 100.000 ανθρώπους ενώ την ίδια χρονιά ξεσπάει η μεγάλη πυρκαγιά του Λονδίνου. Ο κόσμος φάνηκε να τελειώνει για τους περισσότερους Λονδρέζους. Το γεγονός ότι η χρονιά είχε στο τέλος τον αριθμό του Θηρίου (666), θεωρήθηκε καθοριστική.

1669: Οι πιστοί στη Ρωσία πίστευαν ότι το τέλος του κόσμου θα συμβεί σε αυτό το έτος, 20.000 άτομα κάηκαν μέχρι θανάτου μεταξύ 1669 και 1690 για να προστατεύουν τον εαυτό τους από τον Αντίχριστο!

1736: Ο Βρετανός μαθηματικός και θεολόγος William Whitson προέβλεψε μια μεγάλη πλημμύρα παρόμοια με αυτή του κατακλυσμού του Νώε για τις 13 Οκτωβρίου του 1736.

1783: Τον Ιούνιο του 1783, μια ηφαιστειακή έκρηξη στη νότια Ισλανδία σκόρπισε στην ατμόσφαιρα τεράστιες ποσότητες τοξικής σκόνης, διοξείδιο του θείου και φθορίου. Τα βοοειδή πέθαναν, οι σοδειές καταστράφηκαν και περίπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού του νησιού, πέθανε από την πείνα. Μέχρι το τέλος Ιουνίου, δηλητηριώδη σύννεφα είχαν φτάσει στην Αγγλία και σε ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης. Υπήρξε μαζική απώλεια ανθρώπινων ζωών στην Αγγλία, ιδιαίτερα μεταξύ των εργαζομένων στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Πολλοί προέβλεψαν ότι το τέλος του κόσμου πλησίαζε.

1792- 1794: Αυτές ήταν ημερομηνίες του τέλους του κόσμου και της Ημέρας της Κρίσεως.

1809: Η Mary Bateman, που ειδικεύονταν σε μαντείες, είχε ένα μαγικό κοτόπουλο και έλεγε ότι τα αυγά έστελναν τα μηνύματά τους για το τέλος του κόσμου. Ένα μήνυμα έλεγε ότι ο Χριστός θα ερχόταν. Η Mary Bateman αργότερα κρεμάστηκε αφού κατηγορήθηκε για δηλητηρίαση ενός πλούσιου πελάτη.

1832: Ο Joseph Smith ήταν ο ιδρυτής της Εκκλησίας του Χριστού, που σήμερα είναι γνωστή ως Μορμόνοι. Άκουσε μια φωνή, ενώ προσευχόταν, η οποία του έλεγε ότι όταν θα ήταν ογδόντα πέντε χρόνων, θα έβλεπε το πρόσωπο του Υιού του Ανθρώπου.
Πίστεψε και διακήρυξε ότι η έλευση του Υιού του Θεού θα ήταν εκείνη τη στιγμή. Δυστυχώς, ο Joseph Smith, είδε το θάνατό του, αφού δολοφονήθηκε από έναν όχλο.

1843-1844: Ο William Miller ήταν ο ιδρυτής ενός κινήματος, ο οποίος βασιζόμενος στις μελέτες του, στην Αγία Γραφή, θεώρησε ότι η Δευτέρα Παρουσία, θα μπορούσε να συμβεί κάποια στιγμή μεταξύ 1843-1844. Μια θεαματική βροχή μετεωριτών το 1833 έδωσε το έναυσμα για το τέλος του κόσμου. Μερικοί οπαδοί του είπαν μια άλλη ημερομηνία, στις 22 Οκτωβρίου 1844. Πολλοί χριστιανοί πούλησαν την περιουσία και τα υπάρχοντά τους, εγκατέλειψαν τις εργασίες τους για να προετοιμαστούν για τη Δευτέρα Παρουσία. Και αυτό απέτυχε και καταρρέει το κίνημα. Ένας οπαδός του περιέγραψε τις ημέρες μετά τις αποτυχημένες προβλέψεις. Ο κόσμος ήταν χαρούμενος που δεν επιβεβαιώθηκαν οι προφητείες, ενώ οι κοροϊδίες και οι αποδοκιμασίες ήταν σχεδόν αφόρητες.

1850: Η Ellen White, ιδρύτρια κι αυτή ενός κινήματος, έκανε πολλές προβλέψεις σχετικά με το τέλος του κόσμου. Όλες απέτυχαν. Τον Ιούνιο του 1850 προφήτευσε ότι έμεναν μόνο λίγοι μήνες πριν το τέλος. Έγραφε ότι κάποιος άγγελος της αποκάλυπτε, ότι ο χρόνος έχει σχεδόν τελειώσει και όλοι θα πρέπει να ετοιμαστούμε….. μέσα σε λίγους μήνες. Φυσικά τίποτα δεν έγινε.

1856: Ήταν η τελευταία πρόβλεψη της Ellen White, όπου είπε ότι είδε ένα όραμα για την τύχη των ανθρώπων. Ανέφερε ότι κάποιοι θα γίνουν τροφή για τα σκουλήκια, κάποια άτομα θα πεθάνουν από τις επτά πληγές και μερικοί θα είναι ζωντανοί και θα παραμείνουν πάνω στη γη για να δουν την έλευση του Ιησού. Αφού η πρόβλεψη απέτυχε, ο κόσμος προσπαθούσε να καταλάβει πώς να εξηγήσει μια τόσο διακεκριμένη προφητική αποτυχία!!!

1874: Ο Charles Taze Russell προφήτευσε την αόρατη επιστροφή του Χριστού, μέσα από κάποια έκσταση που βρέθηκε, ακολουθούμενη από το τέλος του κόσμου το 1914.

1881: Ο Shipton, 400 χρόνια νωρίτερα, προφήτευσε ότι ο κόσμος θα τελείωνε το 1881. Υπήρχε μια διαμάχη σε σχέση με τα γραπτά του Shipton, ως προς το εάν ή όχι οι εκδότες παραποίησαν τα κείμενα.

1910: Ο κόσμος ξαναθυμήθηκε τον κομήτη του Χάλεϊ που για πολλούς, αποτελούσε ένδειξη της Δευτέρας Παρουσίας του Κυρίου. Η γη στην πραγματικότητα πέρασε από την ουρά του κομήτη. Ένας επιχειρηματίας πούλησε κάποια χάπια στους ανθρώπους για την προστασία από τις συνέπειες των τοξικών αερίων!

1914: Από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά θεωρήθηκε το 1914 ως έτος της έναρξης του πολέμου του Αρμαγεδδώνα. Την ίδια χρονιά, ο Charles Russell, ίδρυσε τη δική του οργάνωση, τους Μάρτυρες του Ιεχωβά. Το 1914 ο Russell προέβλεψε την επιστροφή του Ιησού Χριστού. Οι χρονιές 1914, 1918, 1920, 1925, 1941, 1975 και 1994, ήταν χρονιές που θεωρήθηκαν από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, ως έτη της Συντέλειας του κόσμου, που βέβαια ποτέ δεν επαληθεύτηκαν. Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά είναι στην κορυφή των λανθασμένων προβλέψεων για τη Συντέλεια του κόσμου και την Ημέρα της Κρίσεως.

1919: Ένας μετεωρολόγος, ο Albert Porta προέβλεψε ότι η σύνοδος 6 πλανητών θα παράγει ένα μαγνητικό ρεύμα, που θα προκαλέσει τον ήλιο να εκραγεί και να καταπιεί τη γη στις 17 Δεκεμβρίου 1919.

1920: Ο Franklin Ferguson στη Νέα Ζηλανδία διέδιδε ότι θα έρθει ο Κύριος.

1953: Ο David Davidson έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «Η Μεγάλη Πυραμίδα και το θείο μήνυμά της» μέσα στο οποίο αναφέρει ότι ο κόσμος θα τελείωνε τον Αύγουστο του 1953.

1960: Ο Piazzi Smyth, ένας βασιλικός αστρονόμος της Σκωτίας, έγραψε ένα βιβλίο γύρω στο 1860 με τίτλο «Η κληρονομιά της Μεγάλης Πυραμίδας» το οποίο διαδόθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο. Σε αυτό το βιβλίο αναφέρει τα μυστικά που κρύβονται στις διαστάσεις των μεγάλων πυραμίδων. Κατέληξε στο συμπέρασμα από την έρευνά του, ότι η νέα χιλιετία θα ξεκινήσει πριν από το τέλος του 1960.

1967: Οι προφήτες αναφέρουν ότι όταν η πόλη της Ιερουσαλήμ ανακτηθεί από τους Εβραίους, το 1967, θα έρθει το τέλος.

1970: Ο David Berg, ιδρυτής μιας χριστιανικής θρησκευτικής ομάδας, τα παιδιά του Θεού, προέβλεψε ότι όταν ένας κομήτης θα χτυπήσει τη γη, πιθανόν στα μέσα της δεκαετίας του 1970, θα καταστρέψει όλη τη ζωή στις Ηνωμένες Πολιτείες. Την ίδια χρονιά, η αίρεση « Αληθινή Εκκλησία του Φωτός του Χριστού» έκανε την εσφαλμένη πρόβλεψη της επιστροφής του Ιησού. Τα μέλη της αίρεσης, όμως την είχαν εγκαταλείψει πριν από την αποτυχία της προφητείας.

1973: Ένας κομήτης που κατέληξε να είναι μια οπτική οφθαλμαπάτη, ανάγκασε έναν κήρυκα να ανακοινώσει ότι αυτό είναι ένα σημάδι της επιστροφής του Κυρίου.

1981: Η Lindsey δήλωσε ότι η Συντέλεια του κόσμου θα συμβεί πριν από τις 31 Μαΐου 1981, βασιζόμενη στις χριστιανικές προφητείες, την αστρονομία και κάποιες κοσμικές συμπτώσεις. Ανέφερε ότι ο Ιησούς υποσχέθηκε να επιστρέψει στη γη το 1981 και θα συνδράμει στην αναγέννηση του Ισραήλ. Έκανε επίσης αναφορά στην επίδραση του Δία και μια πλανητική ευθυγράμμιση που εμφανίζεται κάθε 179 χρόνια, που υποτίθεται ότι θα οδηγούσε σε σεισμούς και πυρηνικό όλεθρο.

1982: Οι αστρολόγοι προέβλεπαν ότι όλα θα τελειώσουν το 1982, όταν οι αστρολογικές όψεις των πλανητών θα δημιουργούσαν μαγνητικές δυνάμεις που θα επέφεραν τον Αρμαγεδδώνα στη γη. Την ίδια χρονιά, οι προφήτες διακήρυτταν ότι ο Χριστός ήταν κάτω στη γη και ότι θα έκανε γνωστή την παρουσία Του μέσα στους επόμενους δύο μήνες! Αφού η ημερομηνία πέρασε και τίποτε δεν έγινε, είπαν ότι η καθυστέρηση οφείλονταν στη συνείδηση της ανθρωπότητας που δεν ήταν ακόμα έτοιμη να δεχτεί τον Ιησού!!!

1983: Ο Bhagwan Shree Rajneesh, ένας γκουρού, προέβλεψε μαζική καταστροφή στη γη, συμπεριλαμβανομένων φυσικών καταστροφών και θανάτων ανθρώπων. Ανέφερε ότι θα σημειωθούν πλημμύρες μεγαλύτερες και από του Νώε, σεισμοί, εκρήξεις ηφαιστείων, πυρηνικοί πόλεμοι κλπ. Το Τόκιο, η Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο, το Λος Άντζελες και η Βομβάη θα εξαφανιστούν.

1986: Ο Moses David, ιδρυτής μιας αίρεσης προέβλεψε ότι η μάχη του Αρμαγεδδώνα θα λάβει χώρα το 1986, ότι η Ρωσία θα νικήσει το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες, θα συσταθεί μια παγκόσμια κομμουνιστική δικτατορία και ότι το 1993, ο Χριστός θα επιστρέψει στη γη.

1988: Το βιβλίο «88 λόγοι για τους οποίους η Δευτέρα Παρουσία είναι το 1988» του Edgar Whisenaunt, έγινε ανάρπαστο μέσα σε μόλις λίγους μήνες.

1989: Μετά την παρέλευση της προθεσμίας του 1988 ο συγγραφέας, Edgar Whisenaunt, εξέδωσε ένα νέο βιβλίο με τίτλο «89 Λόγοι για τους οποίους η Δευτέρα Παρουσία είναι το 1989». Αυτό το βιβλίο όμως δεν πούλησε πολύ.

1992: Ο David Koresh, αρχηγός μιας αίρεσης στο Τέξας αποκάλυψε ότι η τελική και ολοκληρωμένη μάχη του Αρμαγεδδώνα θα ξεκινήσει από τους οπαδούς της αίρεσης του. Υπολόγισε ότι το τέλος θα συμβεί το 1995. Μετά από 51ημερών αντιπαράθεση, 76 μέλη της αίρεσης έχασαν τη ζωή τους καθώς τους έβαλαν σκόπιμα φωτιά.

1991: Μια τοπική ομάδα στην Αυστραλία προέβλεψε ότι ο Ιησούς θα επιστρέψει, στο Sydney στις 9:00 π.μ., στις 31 Μαρτίου 1991. Επίσης, ο Louis Farrakhan, αρχηγός του έθνους του Ισλάμ διακήρυξε ότι ο Πόλεμος του Κόλπου θα ήταν ο πόλεμος του Αρμαγεδδώνα ... και ο τελικός πόλεμος. Την ίδια χρονιά, ο Menachem Schneerson, ένας Ρώσος ραβίνος, προφήτεψε ότι ο Μεσσίας θα έρθει από τις 9 Σεπτεμβρίου 1991 και μετά, ημερομηνία που θεώρησε ότι είναι η έναρξη του εβραϊκού νέου έτους.

1992: Στις 28 Οκτωβρίου 1992, ο Lee Jang Rim ξεκίνησε την ίδρυση μιας αίρεσης, η οποία προέβλεψε την Δευτέρα Παρουσία στις 9:00 μ.μ. την ημέρα αυτή. Η αριθμολογία ήταν η βάση για αυτήν την ημερομηνία. Πίστευε ότι ο Ιησούς θα επιστρέψει στο Sydney! Αυτός και οι οπαδοί του έκαναν προσευχές και τραγουδούσαν, ενώ εκείνη τη μοιραία μέρα, λέγονταν η αντίστροφη μέτρηση 10, 9, 8, 7, 6, κλπ. Αφού τίποτα δε συνέβη, αυτός και οι οπαδοί του εξαφανίστηκαν μετά, για να κρυφτούν από τους δημοσιογράφους. Ορισμένα μέλη απογοητεύτηκαν κι άλλα αυτοκτόνησαν, πιθανότατα επειδή έδωσαν όλα τα περιουσιακά στοιχεία τους στον Lee Jang Rim, ο οποίος φυλακίστηκε για υπεξαίρεση 4,4 εκατομμυρίων δολαρίων. Είχε χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να αγοράσει ομόλογα που θα είχαν απόδοση μετά το τέλος του κόσμου!

Την ίδια χρονιά, άλλη αίρεση προέβλεψε ότι 50 εκατομμύρια άνθρωποι θα πεθάνουν από σεισμούς, 50 εκατομμύρια κτίρια θα καταρρεύσουν και 1,4 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους από τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο και τον Αρμαγεδδώνα.

1994: Ο πάστορας John Hinkle προκάλεσε αναταραχή όταν ανακοίνωσε ότι είχε λάβει ένα όραμα από το Θεό, που τον προειδοποίησε ότι στις 9 Ιουνίου 1994 θα απομακρύνει το κακό από αυτόν τον κόσμο. Μερικοί άνθρωποι προσπάθησαν να επανερμηνεύσουν το όραμα του Hinkle λέγοντας ότι αυτό σημαίνει, ότι ο Θεός θα πάρει το κακό από την καρδιά μας. Η ημερομηνία ήρθε και έφυγε χωρίς να συμβεί τίποτα. Την ίδια χρονιά ο Harold Camping στο βιβλίο του «Are You Ready» προέβλεψε την επιστροφή του Κυρίου το Σεπτέμβριο του 1994, βασιζόμενος στη Βίβλο.

1996: Θεωρήθηκε από πολλούς χρονιά επιστροφής του Ιησού. Στην Καλιφόρνια, μια μεταφυσικός, η Sheldon Nidle προβλέπει ότι το τέλος θα έρθει, όταν 16 εκατομμύρια πλοία θα συγκλίνουν μεταξύ τους το 1996, μαζί με ένα πλήθος από αγγέλους. Το βιβλίο «Η επιστροφή του Δία» προέβλεψε μια μαζική καταστροφή που θα άρχιζε στον Ειρηνικό Ωκεανό, διαμέσου ενός φοβερού σεισμού που επρόκειτο να συμβεί κάτω από τον Ειρηνικό Ωκεανό κατά το έτος 1996.

1997: Ο Stan Johnson, αρχηγός μιας αίρεσης, προφήτεψε ότι το τέλος θα ξεκινήσει στις 12 Σεπτεμβρίου 1997. Βάσιζε το συμπέρασμά του σε διάφορα σημάδια και στα οράματα ενός Ρουμάνου πάστορα, του Dumitru Duduman ο οποίος του έλεγε ότι η ζωή θα τελειώσει το Σεπτέμβριο του 1997. Την ίδια χρονιά, τα μέντιουμ προέβλεπαν αύξηση στη θρησκευτική πίστη, ότι οι ωκεανοί θα συρρικνωθούν και οι έρημοι θα επεκταθούν, οι καλλιέργειες θα αποτύχουν, θα υπάρξει μαζική λιμοκτονία και ευρεία συναισθηματική και ψυχική κατάρρευση, αύξηση της εγκληματικότητας και της βίας, αλλαγή των καιρικών συνθηκών και θα εμφανιστούν σατανικοί δαίμονες. Ο πόλεμος και ο λοιμός, θα εξαφανιστούν γύρω στο έτος 2001.

Επίσης, ένας Ρώσος επιστήμονας ο Vladimir Rerikh, προέβλεψε ότι ο άξονας της γης θα γείρει ξαφνικά περίπου 30 μοίρες κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο ετών. Αυτό θα βυθίσει τις Σκανδιναβικές χώρες και τη Βρετανία κάτω από το νερό κι αυτός θα είναι ο Κατακλυσμός του Αρμαγεδδώνα. Η Σιβηρία θα γλιτώσει. Αναμένεται ότι οι εξωγήινοι θα επέμβουν και θα οδηγήσουν τον κόσμο στην τέταρτη διάσταση.

1998: Στην Ταϊβάν προέβλεψαν ότι ο Χριστός θα επιστρέψει στις 31 Μαρτίου του 1998. Επίσης, ειπώθηκε ότι όταν το Ισραήλ θα είναι ηλικίας 50 ετών θα αρχίσει η Συντέλεια του κόσμου.

Μια άλλη αίρεση, προέβλεψε ότι το τέλος του κόσμου θα ξεκινήσει κατά τη διάρκεια του 1998 μέχρι τα μέσα του 2001 και ότι το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού θα σκοτωθεί ως αποτέλεσμα της χρήσης πυρηνικών όπλων.

Το διάσημο μέντιουμ Edgar Cayce προέβλεψε ότι ένας μυστικός, υπόγειος θάλαμος θα ανακαλυφθεί ανάμεσα στα πόδια της Μεγάλης Σφίγγας. Στο εσωτερικό, θα υπάρξει αποκάλυψη εγγράφων για την ιστορία της Ατλαντίδας. Η αποκάλυψη αυτή θα προκαλέσει τη Δευτέρα Παρουσία του Χριστού. Αυτή η πρόβλεψη είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, επειδή δύο ανεξάρτητες μελέτες έχουν αποκαλύψει ότι υπάρχει στην πραγματικότητα ένας υπόγειος θάλαμος! Επίσης, ο Edgar Cayce προέβλεψε ότι η γη θα έχει ένα νέο πόλο κατά τη διάρκεια του χειμώνα του 1997-1998. Δεδομένου ότι η γη περιστρέφεται, αυτό θα χρειαστεί ένα τεράστιο ποσό ενέργειας για να επιτευχθεί. Αυτή η ενέργεια θα προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στους ωκεανούς και το φλοιό της γης. Αυτό θα μπορούσε με τη σειρά του, να προκαλέσει σε όλο τον κόσμο παλιρροϊκά κύματα, σεισμούς και ηφαιστειακές εκρήξεις.

1999: Άλλη αίρεση στις ΗΠΑ προέβλεψε ότι ένας πυρηνικός πόλεμος θα καταστρέψει τη γη το 1999 και απαρίθμησε μια σειρά από αστρονομικά γεγονότα που θα συνέβαιναν, καθώς έκλεινε η χιλιετία. Βλέπουμε ότι πάντα υπήρχε μια τέτοια σύνδεση μεταξύ ευθυγραμμίσεων των πλανητών και βαρυσήμαντων γεγονότων στο μυαλό του κοινού. Η ολική έκλειψη ηλίου, ορατή από την Ευρώπη το 2000, η Σεληνιακή έκλειψη, ορατή στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ το 2000, η σύνοδος του Δία και του Κρόνου, θα οδηγούσαν στο τέλος του κόσμου. Κάποιοι επίσης ανέφεραν, ότι ο Αντίχριστος είναι ζωντανός και ζει σήμερα στη Μέση Ανατολή και θα κάνει την εμφάνισή του στις 11 Αύγουστου, ημέρα μιας έκλειψης Ηλίου.

2000: Αριθμολογικά αν διαιρέσουμε το 2000 δια 3, θα έχουμε τον αριθμό του διαβόλου 666,66666666666667. Επίσης, στις 5 Μαΐου 2000 προβλέφτηκε, ότι όταν όλοι οι πλανήτες θα ήταν σε ευθυγράμμιση, αυτό θα προκαλέσει στη γη σεισμούς, ηφαιστειακές εκρήξεις και διάφορα άλλα δυσάρεστα πράγματα.

2010: Ο Millar και ο Wadsworth, δύο θρησκευτικοί ερευνητές προέβλεψαν την έλευση του Αντίχριστου τον Απρίλιο του 2010. Επίσης, επήλθε πανικός, από φήμες ενός παγκόσμιου κατακλυσμού και έντονης σεισμικής δραστηριότητας που θα μετατόπιζε το φλοιό της γης. Άλλες φήμες ανέφεραν ότι ένας εξωγήινος στρατός θα επιτίθετο στη γη, στις 27 Νοεμβρίου, με σκοπό να στερήσει τον πλανήτη μας, από κάθε φυσικό πόρο και να κάνει σκλάβους τους ανθρώπους!

2011: Στις 21 Μαΐου 2011 ο Χάρολντ Κάμπινγκ διαθέτει 55 ραδιοφωνικούς σταθμούς και μιλά για το τέλος του κόσμου. Μετά την πρώτη αποτυχημένη πρόβλεψή του για το τέλος του κόσμου το 1994, αρνήθηκε να δεχτεί την καταδίκη του ως ψευδοπροφήτης για δεύτερη φορά! Είχε πάρει χρήματα για την προώθηση της ψευδούς προφητείας του, τα οποία προήλθαν από τους θησαυρούς των εκκλησιών που οι οπαδοί του τους πήραν από την εκκλησία!

2012: Οι συγγραφείς ανέφεραν ότι τα ημερολόγια των Μάγια και των Αζτέκων προέβλεπαν το τέλος του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου 2012. Ο Michael Drosnin, συγγραφέας του βιβλίου « Ο Κώδικας της Βίβλου», βρήκε ένα κρυφό μήνυμα στην Πεντάτευχο, τα πέντε πρώτα βιβλία της Αγίας Γραφής, που προέβλεπε ότι ένας κομήτης θα έπεφτε στη γη το 2012 και θα εξολόθρευε όλη τη ζωή. Το ημερολόγιο των Μάγια έχει πολλές υποδιαιρέσεις του χρόνου: μήνες των 20 ημερών, έτη των 360 ημερών, katun των 7200 ημερών και ένα baktun των 144.000 ημερών. Το ημερολόγιό τους ξεκίνησε το 3114 π.Χ. με τη γέννηση της Αφροδίτης. Έτσι, ο κόσμος αναμένονταν να διαρκέσει ακριβώς 13 κύκλους baktun και το τέλος του κόσμου προβλέπονταν κοντά στο χειμερινό ηλιοστάσιο του 2012. Τίποτα δε συνέβη.

Και η ζωή συνεχίζεται…… Ας πάμε στο σήμερα, να δούμε τώρα τις σύγχρονες προφητείες για τη Συντέλεια του κόσμου.

2016: Ένας καθηγητής, ο Lloyd Cunningdale πιστεύει ότι έχει βρει μια κάψουλα που περιέχει πολλές προβλέψεις για το μέλλον. Προβλέπει ότι τα έθνη θα εγκαταλείψουν τις παραδοσιακές μεθόδους σύγκρουσης και θα καταφύγουν στη χρήση βιολογικού πολέμου. Το 2016, μια ασθένεια θα εξαπλωθεί και θα σκοτώσει όλους τους ανθρώπους στον πλανήτη.

2047: Κάποιοι μελετητές αναφέρουν ότι το ανθρώπινο είδος θα εξαφανιστεί στις 3:28 πμ στις 14 Σεπτεμβρίου 2047! Οι Θεοί θα αποσύρουν την προστασία τους διότι θα θέλουν να εκδικηθούν τον άνθρωπο. Τότε οι Λεμούριοι, εξωγήινοι, θα επιτεθούν σε ολόκληρη την ανθρώπινη φυλή και θα την αφανίσουν μέχρι θανάτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: