ΣΙΝΕ

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Εχεις αυτό στο δόντι σου; Δες αμέσως τι πρέπει να κάνεις…

Αν έχεις και εσύ αυτό το σημάδι στα δόντια σου τότε πρέπει αμέσως να… ρωτήσεις πρώτα απ’ όλα τον γιατρό.
Τα ούλα που ματώνουν και τα δόντια που κουνιούνται είναι...

δυο από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο στόμα.

Αν και μπορεί να οφείλονται σε πάρα πολλά αίτια, η αλήθεια είναι ότι τις περισσότερες φορές συμβαίνουν λόγω κακής υγιεινής του στόματος, η οποία προκαλεί την εμφάνιση παθήσεων όπως της ουλίτιδας. Στο άρθρο αυτό θα σας αποκαλύψουμε μερικές φυσικές θεραπείες για ούλα που ματώνουν και τα χαλαρά δόντια.

Προφανώς οι παρακάτω προτάσεις και θεραπείες είναι χρήσιμες και αποτελεσματικές μόνο σε ελαφριές περιπτώσεις. Από την άλλη, εάν έχετε σοβαρό πρόβλημα, μην παραμελήσετε να επισκεφθείτε τον οδοντίατρο σας. Αυτός θα ξέρει εάν απαιτείται εξειδικευμένη θεραπεία και θα βασίσει τη διάγνωση στις ιατρικές του γνώσεις.

Χλιαρό αλατόνερο
Μια από τις καλύτερες φυσικές θεραπείες για ούλα που ματώνουν είναι οι γαργαρες με χλιαρό αλατόνερο. Όπως ξέρετε, τα αλατούχα διαλύματα είναι αντισηπτικά και βοηθούν επίσης την καλή κυκλοφορία του αιματατος, στην εν λόγω περίπτωσή του αιματατος στα ούλα και όλο το στόμα. Έτσι τα ούλα δεν ερεθίζονται και δεν ματώνουν. Άπλα κάντε γαργάρα ένα ποτήρι νερό με μια πρέζα αλάτι δυο φορές την ήμερα.

Νερο και οξυζενε
Άλλη μια προταση για φυσικες λυσεις για τα ματωμενα ουλα ειναι το νερο με οξυζενε, που μπορει να βοηθησει και στην χαλαρωση των δοντιων.Ανακατεψτε το νερο και το οξυζενε και καντε γαργαρα για 30 δευτερολεπτα, τρεις φορες την εβδομαδα. Ειναι πολυ σημαντικο να μην καταπιειτε το μειγμα, αφου τοτε θα κανει κακο στον οργανισμο σας, αντι να τον ωφελησει.

Μασαζ και βουρτσισμα των ουλων
Ειναι μια απλουστατη αλλα αποτελεσματικη θεραπεια, που παρα πολλοι παραδοξως ξεχνουν να ακολουθησουν: Καντε μασαζ στα ουλα και βουρτσιστε τα. Έτσι θα αποτρεψετε τους ερεθισμους στην περιοχη και θα απομακρυνετε την πλακα που βλαπτει τα δοντια σας. Στην πορεια θα κανετε τα δοντια και πιο ανθεκτικα. Πολλες οδοντοβουρτσες του εμποριου εχουν σημεια τα οποια μπορειτε και εσεις να χρησιμοποιησετε για να κανετε μασαζ στα ουλα, κατι που θα τα φροντισει ιδιαιτερα. Καντε το ιδιο καθε μερα, καθε φορα που πλενετε τα δοντια.

Μαγειρικη σοδα
Η μαγειρικη σοδα αποτελει αλλη μια αποτελεσματικοτατη φυσικη θεραπεια που θα σταματησει το ματωμα και το ερεθισμα των ουλων. Ανακατεψτε λιγημαγειρικη σοδα με νερο και τοποθετηστε με το δαχτυλο το μειγμα στα ουλα σας. Μετα βουρτσιστε οπως συνηθως τα δοντια σας και καντε γαργαρα.

Θυμαρι
Ειναι πασιγνωστο οτι το θυμαρι ειναι πασιγνωστο προλαμβανει τη χαλαρωση των ουλων γυρω απο τα δοντια, και αρα και τα δοντια που κουνιουνται. Εδω και αιωνες, το θυμαρι εχει αποδειχθει πως δυναμωνει και φροντιζει τα δοντια και ετσι η χρηση του οταν καποιο δοντι σας κουνιεται ειναι καλη ιδεα. Καντε γαργαρες με μειγμα νερου με ριζα θυμαριου.

Αβοκαντο
Άλλη μια καλη ιδεα για τα χαλαρα δοντια ειναι να τριψετε τα φυλλα του δεντρου του αβοκαντο απευθειας στα ουλα σας. Μπορειτε επισης να τα μασησετε για πολυ καλα αντιστοιχα αποτελεσματα. Το αβοκαντο βοηθαει τα ουλα να δυναμωσουν και δυναμωνει επισης τα δοντια. Τελος, προλαβαινει την αναγκη για σφραγισματα και καθε ασθενεια των δοντιων και του στοματος.


press-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: