ΣΙΝΕ

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Πώς να φτιάξετε σπιτικό αφρό ξυρίσματος

Με απλά συστατικά χωρίς συντηρητικά, χημικά ή παράξενα αρώματα και χρωστικές ουσίες

Εύκολα και απλά μπορείτε να φτιάξετε τον δικό σας αφρό ξυρίσματος με...

απλά συστατικά χωρίς συντηρητικά, χημικά ή παράξενα αρώματα και χρωστικές ουσίες που προστίθενται στους αφρούς ξυρίσματος που αγοράζουμε από τα καταστήματα.

Θα χρειαστείτε
2/3 φλιτζανιού βούτυρο καριτέ
2/3 φλιτζανιού έλαιο καρύδας
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
10 έως 20 σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο (βασιλικό, χαμομήλι, λεβάντα, γαρίφαλο, γιασεμί, δεντρολίβανο, γλυκάνισο, κ.α.).
2 κουταλιές της σούπας σόδα μαγειρικής
2 κάψουλες βιταμίνης Ε (προαιρετικά)

Οδηγίες
Μέσα σε ένα μπολ λιώστε πάνω από τη φωτιά το βούτυρο καριτέ με το έλαιο καρύδας. Στη συνέχεια σβήστε τη φωτιά, προσθέστε το ελαιόλαδο και ανακατέψτε.

Όταν λιώσουν, συμπληρώστε τις 10 – 20 σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο. Ανακατέψτε όλα τα υλικά καλά και στη συνέχεια βάλτε το μπολ στο ψυγείο ώστε το μείγμα να σκληρύνει. Μόλις σταθεροποιηθεί, βγάλτε το από το ψυγείο και αφήστε το να μαλακώσει λίγο.

Προσθέστε τις δύο κάψουλες της βιταμίνης Ε και τη σόδα μαγειρικής και με ένα μίξερ χειρός χτυπήστε το μείγμα σας μέχρι να γίνει αφράτο και να μοιάζει με κρέμα ζαχαροπλαστικής.

Απλώστε γενναιόδωρα σε οποιαδήποτε περιοχή του δέρματός σας επιθυμείτε να ξυριστείτε. Φυλάσσεται το σε δροσερό μέρος και μπορεί να κρατήσει μέχρι και ένα μήνα.


newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: