ΣΙΝΕ

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

ΠΥΚΝΑ ΧΙΟΝΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΙ !!

Ο καιρός των Χριστουγέννων μας ενδιαφέρει όλους καθώς έχουμε κανονίσει διακοπές σε χιονοδρομικά κέντρα, χωριά και προς την επαρχία γενικότερα.
Τα νέα ωστόσο σύμφωνα με τη γνωστή ιστοσελίδα πρόβλεψης καιρού για τον καιρό των Χριστουγέννων ως τώρα, δεν είναι και τόσο καλά.

Πιο συγκεκριμένα η γνωστή ιστοσελίδα, προμηνύει χιονοπτώσεις και μάλιστα πυκνές τις ημέρες των εορτών, περίπου το χρονικό διάστημα 22-26 Δεκεμβρίου και ψυχρή εισβολή με παγωνιά σε όλη την Ελλάδα.

Ακόμα και μετεωρολογικά μοντέλα πρόγνωσης καιρού προβλέπουν χιόνια ως και σε πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές της βόρειας αλλά και κεντρική πιθανότατα Ελλάδος, ωστόσο το Greek-Weather.Org τονίζει πως επειδή τα μοντέλα πρόγνωσης καιρού συνήθως δεν τα πηγαίνουν και τόσο καλά με την πρόβλεψη των χιονοπτώσεων, τα χιόνια θα περιοριστούν ενδεχομένως ως και σε πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές της Θράκης, της Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας, ενώ θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, στην Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

Όπως διακρίνεται και στους παρακάτω χάρτες, με τις διακεκομμένες γραμμές φαίνονται οι χιονοπτώσεις ως την Θεσσαλονίκη και την Αθήνα ακόμα και την παραμονή των Χριστουγέννων, ενώ με το μπλε χρώμα βλέπετε το ψύχος που ενδέχεται να κατέβει ως τη χώρα μας.



Για την υπόλοιπη, δυτική, ανατολική και νότια Ελλάδα, προβλέπεται κρύος καιρός με ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις αρχικά νοτιάδες και έπειτα βοριάδες, βοριάδες οι οποίοι γενικότερα θα είναι ενισχυμένοι σε όλη τη χώρα μας μεταφέροντας παγωνιά και χαμηλές θερμοκρασίες γενικότερα τις ημέρες των φετινών εορτών.

Πηγή
zoomblog.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: