ΣΙΝΕ

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Προσπαθούν με «συρματόσχοινο» να αναστείλουν την εκπλήρωση της προφητείας του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού!!! (ΦΩΤΟ)

Γράφει ο Γεώργιος Λατσός , Μηχανολόγος Μηχανικός Ε . Μ . Π . Συνταξιούχος ΔΕΗ , Πρόεδρος των Φίλων του Αγίου Όρους Λαμίας

Αφορμή για το παρόν άρθρο ήταν η τελευταία επίσκεψη στο Άγιον Όρος...

(Νοέμβριος 2015 ) σε κελί σεβαστού ιερομονάχου στις Καρυές .

Εκεί μεταξύ των άλλων σε ένα αρχονταρίκι ρώτησα για μία περιέργη ασπρόμαυρη φωτογραφία ( προπολεμική σε ημερομηνία ) που απεικόνιζε ένα δένδρο που είχε φυτρώση ανάμεσα σε δύο βράχια .

Ο ιερομόναχος μου εξήγησε ότι πρόκειται για έναν τόπο τον οποίον είχε επισκεφθεί ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός το έτος 1765 και είχε μιλήσει , όπως πάντα έκανε στους κατοίκους της περιοχής . Υπάρχει και μικρό εικονοστάσι όπως φαίνεται στην φωτογραφία , για να θυμίζει την θέση αυτή . Συνήθως έστηνε για ανάμνηση και έναν σταυρό .

Όμως αυτή τη φορά ο γέροντας ήταν ανήσυχος και μου πρότεινε να πάω και να διαπιστώσω ‘‘ ιδίοις όμμασι ’’ την πληροφορία ότι οι κάτοικοι ( και καλά έκαναν για λόγους ασφαλείας ) είχαν προσδέσει τους δύο ( αποκολλημένους πλέον ) βράχους με συρματόσχοινο .

Πράγματι στις 3 Δεκεμβρίου 2015 , βρέθηκα στο σημείο αυτό στο ( Μεταξοχώρι ) Αγιάς Λαρίσης ( περίπου 3 χιλιόμετρα έξω από την Αγιά ) και έγινε η φωτογράφηση από όλες τις πλευρές .

Διαπίστωσα ότι πράγματι ο ένας βράχος έχει τελείως αποκολληθεί και οι κάτοικοι τον έχουν πρόσδεσει με χονδρό συρματόσχοινο (διαμέτρου 20 χιλιοστά ) για τον κίνδυνο της κατολίσθησής του προς το χωριό .

Η ιστορία αναφέρει λοιπόν , ότι όταν πέρασε από εκεί ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός το έτος 1765 ( σήμερα 2015 δηλαδή πριν από 250 χρόνια ακριβώς ) συγκεντρώθηκαν εκεί οι κάτοικοι του χωριού ( καλοπροαίρετοι και μη όπως πάντα συνέβαινε ) και τους μίλησε με πόνο ψυχής για την μετάνοια , για την Εθνική αφύπνιση , για να μιλάνε ελληνικά στα σπίτια τους ,για να μαθαίνουν ελληνικά γράμματα στα παιδιά τους και να αποφεύγουν τον εκτουρκισμό , για την τήρηση της αργίας της Κυριακής και όλα τα άλλα τα οποία διασώθηκαν σε μας από την παράδοση .

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης έχει γράψει πολύ καλό και μικρό σχετικό βιβλίο για τον βίο , τις προφητείες και τις διδαχές του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού που υπάρχει σε όλα τα χριστιανικά βιβλιοπωλεία . Τούς μίλησε όπως πάντα και για το Ποθούμενο ( κωδική λέξη της απελευθέρωσης από τους Τούρκους ) και τους έδινε κουράγιο για το ότι γρήγορα θα ερχόταν αυτό , όπως και πραγματικά έγινε σε 56 χρόνια περίπου από τότε ( 1765 -1821 ) . Όμως τον ρωτούσαν και για όλα τα άλλα που τους απασχολούσαν και ο φωτισμένος και χαριτωμένος από το Άγιο Πνεύμα ιερομόναχος τους μιλούσε και για τα έσχατα , για την διάλυση της Τουρκίας από το Ξανθό Γένος , για την Κωνσταντινούπολη και την ‘‘ Αγιά Σοφιά ’’ ( πάλι με χρόνους με καιρούς πάλι δικά μας θα ’ ναι ).

Μιλούσε για πολέμους με παράξενα & πολύ καταστροφικά όπλα , την μεγάλη πείνα που θα έρθει , για παράξενες εφευρέσεις με ‘‘ σιδερένια πουλιά ’’ που θα πετάνε στον ουρανό , για άμαξες που θα τρέχουν στον κάμπο χωρίς άλογα πιο γρήγορα από τον ‘‘ λαγό ’’ , για το ότι θα δέσουν τη γη με ‘‘ κλωστές ’’, για το ότι θα γυρίζει ο διάβολος με το κολοκύθι του γύρω από τη γη ( δορυφόροι ) , για τον διάβολο που θα μπεί μέσα στα σπίτια μας ( τηλεόραση ) και τα κέρατά του θα είναι στα κεραμίδια ( κεραίες ) και άλλα πολλά που αναφέρονται εκτενώς στις προφητείες του . Βεβαίως γινόταν ( όπως πάντα ) ο σχετικός περίγελος όταν έλεγε αυτά τα θαυμαστά που θα συμβούν και θα τα δούνε οι επόμενες γενεές . Όπως πάντα , όλοι τον ρωτούσαν , άλλοι με περιέργια , άλλοι με θαυμασμό και άλλοι με δυσπιστία ‘‘ και πότε θα γίνουν αυτά Πατροκοσμά ; πότε θα είναι τα έσχατα ; ’’

Στην περίπτωσή μας συγκεκριμένα , αναφέρει η ιστορία , ( στο Μεταξοχώρι ) , ο Άγιος κοίταξε γύρω του και είδε ένα συμπαγή βράχο . Με πόνο ψυχής τους εξήγησε ότι όλα αυτά θα εκπληρωθούν και θα έρθουν τα έσχατα όταν ‘‘φυτρώσει ένα δενδράκι και θα σχίσει αυτόν τον συμπαγή βράχο στη μέση ’’.

Βεβαίως ο περίγελος αποκορυφώθηκε γιατί κανένα δενδράκι δεν υπήρχε , παρά μόνο γρασσίδι και ο βράχος φαινόταν συμπαγής και ακλόνητος . Ο Άγιος Κοσμάς έφυγε και πήγε αλλού να ομιλήσει και να εμψυχώσει τους υπόδουλους Έλληνες.

Αλλά άλλοι δέχτηκαν τις διδαχές του και ίδρυσαν σχολεία , έκτισαν εκκλησίες λειτούργησαν κατηχητικά , διόρισαν δασκάλους κ.τ.λ. σύμφωνα με τις υποδείξεις του Αγίου.

Άλλοι όμως τον περιγέλασαν και του απαγόρευσαν να προσεγγίσει στον τόπο τους ( όπως συνέβη στην Λευκάδα ) , αλλού δεν του έδωσαν νερό ( Λάρισα) αλλού τον προπηλάκισαν και του έσχισαν το υποκάμισο ( υπάρχει σήμερα ματωμένο σε μουσείο ) και τελικά τον κρεμάσαν γιατί έλεγε να σταματήσουν τα παζάρια της Κυριακής και να γίνονται το Σάββατο ( πράγμα που έθιγε όσους ήθελαν αργία το Σάββατο και εργασία την Κυριακή την ημέρα του Κυρίου ! ! ! )

Μία φορά αναφέρεται τον διέσωσε από έναν διωγμό η Χάμκω , η μάνα του Αλή Πασά , ο οποίος τον είχε σε μεγάλη εκτίμηση , μάλιστα του είχε πεί προφητικά ότι θα πάει στην Κωνσταντινούπολη ( ήταν φιλοδοξία του Αλή να γίνει σουλτάνος) , όπως και πήγε ( με κόκκινα γένεια , το κεφάλι του σε δοχείο με μέλι , συντηρητικό της εποχής ) .

Εξετάζοντας προσεκτικά την φωτογραφία φοβάμαι ότι βρισκόμαστε μάλλον στο ‘‘ και πέντε ’’ . Τα ‘‘ χιλιάρμενα ’’ κατεβαίνουν από την Μαύρη Θάλασσα στο Αιγαίο & στη Μεσόγειο Θάλασσα , ( ο φονιάς των αεροπλανοφόρων , οι S – 400 έχουν στηθεί μέσα στην Συρία γύρω από την Τουρκία και δεν πρόκειται να φύγουν , νέα καταστροφικά όπλα κάνουν την εμφάνησή τους ( Καυτός Ήλιος , Τελική Κρίση , ωραία ονόματα για πυραύλους ) .

Οι Αρμένιοι , οι Κούρδοι , οι Ιρανοί , οι Σύριοι έχουν ζητήσει την βοήθεια του Ξανθού Γένους , δηλαδή ακόμη και μουσουλμανικά κράτη ζητάνε τη βοήθεια του Ορθοδόξου Ξανθού Γένους και εμείς οι Ορθόδοξοι Έλληνες δεν την ζητάμε , γιατί ‘‘ ανήκουμε στην ( λατινόφρονα & προτεσταντική ) Δύση ’’ ! ! !

Έλληνες Πατριώτες Ορθόδοξοι Χριστιανοί , θαρσείτε μην πτοείστε , έχουμε ο καθένας μας το ισχυρότερο όπλο στα χέρια μας , το οποίο τρέμει η Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Ας ζητήσουμε με το κομβοσχοίνι μας το Έλεος του Κυρίου και θα μας δοθεί άπλετα και απεριόριστα .

Ο Χριστός με ένα φύσιγμα θα διαλύσει το σκοτεινό νέφος της Διρθνούς των των Ασεβών .

‘‘ Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν μας και σώσε μας από την σατανική Νέα Τάξη Πραγμάτων και οδηγησέ μας στην οδό της Σωτηρίας Σου ’’ Αμήν .


Δεν υπάρχουν σχόλια: