ΣΙΝΕ

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Οι δυο κόρες του Πουτιν και το μυστήριο γύρω από αυτές

Ένας από τους βασικούς λόγους για τον οποίο ο Ρώσος Πρόεδρος κρατά σιγή ιχθύος για την οικογένειά του και κυρίως για τις κόρες του είναι η ασφάλειά. 
Όπως τόνισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν και οι δύο κόρες ζουν στη Ρωσία και έχουν εκπαιδευτεί σε ρωσικά ιδρύματα.

«Δεν έχω μιλήσει ποτέ για τις κόρες μου και την ενασχόλησή τους δημόσια -για τους προφανείς λόγους [ασφάλεια]. Και δεν θα ξεκινήσω τώρα» είπε ο Πούτιν που παρόλα αυτά επιβεβαίωσε ότι οι κόρες του προς το παρόν ζουν στη Ρωσία και τόνισε ότι δεν έχουν σπουδάσει στο εξωτερικό.

Επιπλέον σημείωσε ότι τα παιδιά του δεν συμμετέχουν ούτε σε επιχειρήσεις ούτε στα πολιτικά.








Ενας από τους βασικούς λόγους για τον οποίο ο Ρώσος Πρόεδρος κρατά σιγή ιχθύος για την οικογένειά του και κυρίως για τις κόρες του είναι η ασφάλειά.
Όπως τόνισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν και οι δύο κόρες ζουν στη Ρωσία και έχουν εκπαιδευτεί σε ρωσικά ιδρύματα.

«Δεν έχω μιλήσει ποτέ για τις κόρες μου και την ενασχόλησή τους δημόσια -για τους προφανείς λόγους [ασφάλεια]. Και δεν θα ξεκινήσω τώρα» είπε ο Πούτιν που παρόλα αυτά επιβεβαίωσε ότι οι κόρες του προς το παρόν ζουν στη Ρωσία και τόνισε ότι δεν έχουν σπουδάσει στο εξωτερικό.

Επιπλέον σημείωσε ότι τα παιδιά του δεν συμμετέχουν ούτε σε επιχειρήσεις ούτε στα πολιτικά.

«Έχω δει διάφορα δημοσιεύματα για τις κόρες μου -τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέφεραν ότι σπουδάζουν και ζουν στο εξωτερικό. Τώρα, δόξα τω Θεό, αυτό δεν είναι το θέμα.

Είναι αλήθεια: Οι κόρες μου ζουν στη Ρωσία. Δεν έχουν άλλη μόνιμη κατοικία. Έχουν σπουδάσει μόνο σε ρωσικά πανεπιστήμια» τόνισε ο Ρώσος Πρόεδρος.

Φυσικά, όπως κάθε πατέρας, έτσι και αυτός είναι περήφανος για τα παιδιά του καθώς μίλησε για το πόσο πετυχημένες είναι με μεγάλη ευχαρίστηση. «Οι κόρες μου δεν έχουν ζήσει ποτέ στα φώτα της δημοσιότητας.

Μιλούν άπταιστα 3 ευρωπαϊκές γλώσσες και μπορούν επίσης να μιλήσουν 1 ή 2 γλώσσες της ανατολής. Τις χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση στη δουλειά. Μόλις ξεκίνησαν τις καριέρες τους, αλλά έχουν ήδη πετύχει κάτι».

Τι έγραψε το Reuters για τις κόρες του Πούτιν

Φως στην κρυφή ζωή που κάνουν οι κόρες του Πούτιν έριξε με πρόσφατο εκτενές δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters.

«Από την εποχή που ο Βλαντιμίρ Πούτιν άρχισε να εδραιώνει την την κυριαρχία του στη Ρωσία, τη δεκαετία του ’90, πολλοί από τους φίλους του έχουν γίνει ζάμπλουτοι. “Οχι όμως και ο ίδιος”, αντιτείνουν οι υποστηρικτές του, που επιμένουν ότι ο Πούτιν είναι υπεράνω χρημάτων», αναφέρει το άρθρο, επισημαίνοντας ότι τον Απρίλιο ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι το εισόδημά του για το το 2014 ήταν μόλις 119.000 δολάρια.

Ωστόσο, όπως έδειξε η έρευνα του Reuters, η κόρη του Βλαντιμίρ Πούτιν, Γιεκατερίνα, τα πάει αρκετά καλύτερα, χάρη στην υποστήριξη κάποιων εκ των πλουσίων φίλων του Ρώσου προέδρου.

Πολλά έχουν γραφτεί στα media για τη μυστηριώδη ζωή της 29χρονης κοπέλας που σύμφωνα με πηγή του ειδησεογραφικού πρακτορείου κυκλοφορεί με το ψεύτικο επώνυμο «Τιχόνοβα».

Όπως αναφέρει το άρθρο η κόρη του Πούτιν είχε δηλώσει νωρίτερα αυτή τη χρονιά ότι έχει παντρευτεί με τον Κίριλ Σαμάλοφ, γιο του Νικολάι Σαμάλοφ, παλιού φίλου του Πούτιν, ο οποίος κατέχει μερίδιο της Bank Rossiya, την «προσωπική τράπεζα της ρωσικής ελίτ» κατά τους Αμερικανούς.

Η αμύθητη περιουσία του Κίριλ και της Γιεκατερίνα

Σύμφωνα με το Reuters, αναλυτές εκτιμούν ότι η κοινή περιουσία του Κίριλ και της Γιεκατερίνα αγγίζει τα ότι τα 2 δισ. δολάρια, κυρίως μέσω εταιρικών μεριδίων που κατέχει το ζευγάρι σε έναν κολοσσό φυσικού αερίου και πετροχημικών, τα οποία αγόρασε ο Σαμάλοφ από τον Γκενάντι Τιμτσένκο, άλλον έναν «παλιόφιλο» του Πούτιν.

Επίσης, το ζευγάρι έχει στην κατοχή του μία παραθαλάσσια βίλα στο Μπιαρίτζ της Γαλλίας, που εκτιμάται ότι αξίζει περίπου 3,7 εκατ. δολάρια και αγοράστηκε επίσης από το Τιμτσένκο.

Πέπλο μυστηρίου για την Μαρία Πούτιν

Στο άρθρο του διεθνούς πρακτορείου γίνεται αναφορά και στην άλλη κόρη του Πούτιν, για τη οποία είναι γνωστές ακόμα λιγότερες πληροφορίες. Η Μαρία, όπως ονομάζεται, γεννήθηκε το 1985 και σπούδασε βιολογία και ιατρική.

Σύμφωνα με ρωσικά και διεθνή δημοσιεύματα, η Μαρία είναι παντρεμένη με τον Ολλανδό επιχειρηματία Γιόριτ Γιουστ Φάασεν, που εργαζόταν στην Gazprombank, μία μεγάλη εταιρεία που επίσης διατηρεί δεσμούς με τον Πούτιν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έζησε για λίγο στην Ολλανδία, αν και αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί. Νωρίτερα φέτος ο Πούτιν δήλωσε ότι και οι δύο κόρες του μένουν στη Μόσχα, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Μαρία χρησιμοποιεί πλέον το επίθετο του συζύγου της και εργάζεται στον κλάδο της ενδοκρινολογίας, όπως δείχνουν τα συγγράμματα και οι μελέτες που έχε δημοσιεύσει. Μυστικοπαθής όπως η αδερφή της, όταν το Reuters επικοινώνησε μαζί της, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει καν αν είναι παντρεμένη.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν πάντα προστατευτικός με την ιδιωτική ζωή του και τις κόρες του, φροντίζοντας να κρατά τη ζωή τους μακριά από τα ΜΜΕ. Χαρακτηριστικό είναι πως όταν το Reuters επικοινώνησε με το Κρεμλίνο ώστε να επιβεβαιώσει ότι η Γιεκατερίνα Τικόνοβα είναι η κόρη του Πούτιν και ότι έχει παντρευτεί τον Κίριλ Σαμάνοφ, ο Ντμίτρι Πέσκοφ, υπουργός Τύπου της Ρωσίας έδωσε την εξής αποθαρρυντική απάντηση: «Δεν έχουμε καμία πληροφορία για την προσωπική ζωή, τις συγγενικές σχέσεις, την οικογενειακή κατάσταση, τις ακαδημαϊκές δραστηριότητες και το οικογενειακό δέντρο της Τικόνοβα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: