ΣΙΝΕ

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Δελτίο Τύπου από το Χριστουγεννιάτικο Εργαστήρι

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου-Αώου και Πίνδου με στόχο την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των μαθητών και την...
προβολή της προστατευόμενης περιοχής του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, σχεδίασε και υλοποίησε στις 16, 17 και 18 Δεκεμβρίου 2015 «Χριστουγεννιάτικο Εργαστήρι» με κατασκευές και δημιουργίες εμπνευσμένες από τη περιοχή του Εθνικού Πάρκου. Το εργαστήρι πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Δημόσια Βιβλιοθήκη Γρεβενών στο αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης.

Οι δηλώσεις συμμετοχής σχολικών μονάδων της ευρύτερης περιοχής των Γρεβενών ξεπέρασαν τις προσδοκίες του Φορέα Διαχείρισης που για ακόμη μία φορά διαπιστώνει την προθυμία τόσο των στελεχών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών όσο και των εκπαιδευτικών της περιοχής να συμμετέχουν σε δράσεις που στοχεύουν στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών.
Συνολικά επισκέφτηκαν το «Χριστουγεννιάτικο Εργαστήρι» 160 μαθητές,ενός Νηπιαγωγείου και τριών Δημοτικών Σχολείων της ευρύτερης περιοχής.

Στο «Χριστουγεννιάτικο Εργαστήρι» οι μικροί μαθητές,ανά τμήματα 25 παιδιών, παρακολούθησαν παρουσίαση με θέμα τον τρόπο εορτασμού των Χριστουγέννων στο παρελθόν και τις τοπικές παραδόσεις ενώ ψυχαγωγήθηκαν μέσα από την αφήγηση παραμυθιών, την κατασκευή στολιδιών, τη ζωγραφική και τις χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες με υλικά προερχόμενα από την προστατευόμενη περιοχή, όπως φύλλα, κουκουνάρια, βελανίδια κ.ά.

Ο Φορέας Διαχείρισης ευχαριστεί θερμά τους μικρούς συμμετέχοντες και τους εκπαιδευτικούς τους, τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Γρεβενών για την άψογη συνεργασία και δεσμεύεται για την διοργάνωση αντίστοιχων εκδηλώσεων και στο μέλλον.





Δεν υπάρχουν σχόλια: