ΣΙΝΕ

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Έρευνα δείχνει ότι ένα ποτήρι κόκκινο κρασί ισοδυναμεί με μία ώρα στο Γυμναστήριο

Έρευνα που έκανε το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα στον Καναδά έδειξε πως οι ευεργετικές ιδιότητες της ρεσβερατρόλης, μιας ουσίας που...
βρίσκουμε στο κόκκινο κρασί, είναι ισάξιες με αυτές της άσκησης στο γυμναστήριο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας Jason Dyck τα ευρήματα αυτής τη έρευνας, θα βοηθήσουν πολύ αυτούς που δυσκολεύονται να ασκηθούν.

Η ρεσβερατρόλη, μετά από δοκιμές σε ποντίκια, απεδείχθη αποτελεσματικό αντιοξειδωτικό και τώρα η ουσία θα δοκιμαστεί και στους διαβητικούς. Αν τα αποτελέσματα είναι θετικά για τα οφέλη του συστατικού, τότε σημαίνει ότι η κατάσταση της καρδιάς του ασθενούς μπορεί να βελτιωθεί τόσο, όσο αν έκανε συστηματική και σκληρή γυμναστική.

Συζητήσεις και έρευνες σχετικά με τις ευεργετικές ιδιότητες του κόκκινου κρασιού, έχουν γίνει γνωστές κατά καιρούς. Έρευνες έχουν αποκαλύψει πως αυτοί που πίνουν ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα, έχουν λιγότερες πιθανότητες να πάθουν άνοια ή καρκίνο. Επίσης κάνει καλό στην καρδιά, είναι αντιγηραντικό, μπορεί να ρυθμίσει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, αυξάνει τη μακροζωία και μειώνει τον κίνδυνο δημιουργίας καταρράκτη.

Φυσικά για τους λάτρεις του κρασιού τα νέα είναι εξαιρετικά ευχάριστα, ωστόσο πάντα πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο στην κατανάλωση. Άλλωστε σύμφωνα με την έρευνα, τα οφέλη έρχονται όταν πίνουμε μόνο ένα ποτήρι κρασί με το δείπνο μας και όχι περισσότερα.

Ρεσβεραστρόλη, περιέχουν ακόμα, το μπλε μύρτιλο, τα κόκκινα σταφύλια, το φυστικοβούτυρο, η μαύρη σοκολάτα, τα καρύδια και τα σταφύλια.

Να θυμάστε: Η ισορροπημένη διατροφή είναι το παν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: