ΣΙΝΕ

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια από… μπισκότα!

Η αντίστροφη μέτρηση για την ημέρα των Χριστουγέννων πλησιάζει και όλα τα παιδιά προσμένουν με ανυπομονησία και ενθουσιασμό τις ημέρες των εορτών.
Όχι μόνο για τα δώρα που θα λάβουν, αλλά και για τα γλυκά εδέσματα που θα απολαύσουν.

Τι καλύτερο λοιπόν από το να τα βάλετε από τώρα στο εορταστικό κλίμα, κερνώντας τα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια από… μπισκότα.

Πρόκειται για μία εύκολη και γρήγορη συνταγή απο την ιστοσελίδα syntages.papadopoulou.gr


Δοκιμάστε την!

Υλικά:
Για τα σπιτάκια:
ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Caprice ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Για το γλάσο – χιόνι:
3 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
2 ασπράδια αυγών
2 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού
1 βανίλια

Εκτέλεση: Σε ένα µεσαίο µπολ βάζετε τα ασπράδια αυγών µαζί µε το λεµόνι και τα χτυπάτε µε µίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα για 1 λεπτό. Ρίχνετε την άχνη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπηµα για άλλα 5 λεπτά µέχρι να αποκτήσει κρεµώδη υφή.

Προσθέτετε τη βανίλια σε σκόνη, χτυπάτε για 1 λεπτό και το γλάσο «χιονιού« είναι έτοιµο.

Παίρνετε 6 μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και σχηματίζετε έναν κύβο κολλώντας τα μπισκότα μεταξύ τους με τη βοήθεια του γλάσου.

Μόλις κρυώσει το γλάσο και σταθεροποιηθεί ο κύβος, σχηματίζουμε τη σκεπή με 2 μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ. Τα κολλάμε μεταξύ τους και με τους κύβους με τη βοήθεια του γλάσου.

Για να φτιάξετε τα κεραμίδια, τρίβετε ένα Caprice ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και το κολλάτε πάνω στο γλάσο όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Περιμένετε και πάλι να σταθεροποιηθεί το γλάσο και είναι έτοιμο για σερβίρισμα!


Δεν υπάρχουν σχόλια: