ΣΙΝΕ

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Αυτή είναι η νέα... Μέρκελ;

Αν και οι Γερμανοί δεν συνηθίζουν να δίνουν μεγάλη σημασία στην εμφάνιση, η παρουσία της Γιούλια Κλένκερ σίγουρα έχει ήδη γοητεύσει πολλούς.

Η 43χρονη πρόεδρος του CDU, του κόμματος της Μέρκελ δηλαδή, στο κρατίδιο της Ρηνανίας – Παλατινάτου και αντιπρόεδρος του κόμματος σε ολόκληρη τη Γερμανία, κατά πολλούς συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να αντικαταστήσει την Καγκελάριο μετά από 15 χρόνια!


Νέα και αρκετά “φαντεζί”, αλλά και αρκετά συντηρητική (είναι για παράδειγμα εναντίον των αμβλώσεων) και καλή καθολική, μάλλον ισορροπεί αρκετά καλά ώστε να κερδίζει και τις ψήφους των συντηρητικών, αλλά και νέων ψηφοφόρων για το CDU.
Η Μέρκελ είναι στο τιμόνι του κόμματος απ' το 2.000, στο τιμόνι της χώρας απ' το 2005. Λίγοι μπορούν να την αμφισβητήσουν όμως ο λαός έχει αρχίσει να δείχνει σημάδια κόπωσης. Ίσως και η ίδια αναζητά αντικαταστάτη.
Η Γιούλια Κλέκνερ ανήκει στο στενό κύκλο συνεργατών της Άγκελα Μέρκελ και αυτό, λένε όσοι γνωρίζουν καλά πως κινούνται τα νήματα εντός του CDU της δίνει ένα σαφές προβάδισμα έναντι άλλων.
Το κλειδί, λένε οι περισσότεροι, είναι οι εκλογές στο κρατίδιο της Ρηνανίας – Παλατινάτου. Η κυβέρνηση προς το παρόν ανήκει στους Σοσιαλδημοκράτες. Η Κλέκνερ είναι αυτή τη στιγμή φαβορί, αν καταφέρει να κερδίσει την πρωθυπουργία πολλοί λένε ότι θα έχει κάνει το σημαντικότερο βήμα στη διαδοχή της Άγκελα Μέρκελ και δεν αποκλείεται να είναι εκείνη που θα “τρέξει” στις ομοσπονδιακές εκλογές του 2017.


Δεν υπάρχουν σχόλια: