ΣΙΝΕ

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Βρες και δες τον γιατρό που ψάχνεις στο doctorweb.gr

Γράφει η Ελένη Λαζάρου
Παθαίνεις κάτι και χρειάζεσαι έναν γιατρό. Μπαίνεις στην google πληκτρολογείς την πάθηση, ενημερώνεσαι και ψάχνεις να βρεις έναν...
εξειδικευμένο γιατρό πάνω σε αυτήν. Οι μηχανές αναζήτησης σου βγάζουν ονόματα γιατρών, ειδικότητες, τηλέφωνα και διευθύνσεις. Και αναρωτιέσαι πώς να ναι αυτός ο γιατρός, αν σου κάνει, ποια θεωρία έχει και τι μεθόδους ακολουθεί.

Αναγκαστικά κλείνεις ραντεβού και πας. Αν δεν σε εμπνεύσει ψάχνεις κάποιον άλλον. Και πληρώνεις τις επισκέψεις. Υπάρχει όμως και άλλος δρόμος. Και πιο σύντομος. Ακούει στο όνομα doctorweb.gr. Μία πρωτότυπη μηχανή αναζήτησης γιατρών όπου μπορείς να δεις τον γιατρό που ψάχνεις. Και όχι μόνο σε φωτογραφίες αλλά και σε βίντεο να μιλάει και να απαντάει σε όσα θέλεις να τον ρωτήσεις! Την φοβερή ιδέα σκέφτηκε η δημοσιογράφος Κία Παπαδοπούλου η οποία έψαχνε ένα διαβατήριο να βγει από την οικονομική κρίση.

Η Κία μιλάει στο koolnews.gr
“Το Doctorweb γεννήθηκε ως ιδέα πριν ένα χρόνο! Υλοποιήθηκε πριν 6 μήνες! Και παρόλο που έφαγε πολλά χαστούκια, έχει καταφέρει και στέκεται στα πόδια του με αξιοπρέπεια!” μας λέει. «Μετά από πολύ έρευνα, διαπίστωσα 3 πράγματα. Πρώτον, όταν κάποιος μάθει ότι έχει μία πάθηση το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι μπει στο google και να πληκτρολογήσει την πάθηση ώστε να μάθει τι είναι και ποιον γιατρό – ειδικότητα πρέπει να επισκεφθεί. Δεύτερον, όταν κάποιος ψάχνει έναν παιδίατρο για παράδειγμα και κάποιος φίλος του, συγγενείς του ή γνωστός του, του μιλήσει για έναν πολύ καλό παιδίατρο, το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να μπει στο google, να πληκτρολογήσει το όνομα του γιατρού, να δει πως είναι αυτός ο γιατρός και να μάθει όσα περισσότερα μπορεί γι’ αυτόν. Και τέλος τρίτον, σήμερα οι περισσότεροι ψάχνουμε εξειδικευμένους γιατρούς. Δεν ψάχνουμε έναν απλό παιδίατρο αλλά θέλουμε για παράδειγμα νεογνολόγο. Όλα τα παραπάνω λοιπόν, είναι το Doctorweb.gr! Το Doctorweb.gr είναι ένα ιατρικό site ανεύρεσης γιατρών. Τέτοια site υπάρχουν πολλά, η διαφορά με το δικό μου, είναι πως μόνο εδώ, οι επισκέπτες του site μπορούν, όχι μόνο να βρουν τον γιατρό που θέλουν αλλά και να τον δουν, να τον ακούσουν να μιλάει, για την πάθηση που τους απασχολεί. Έχω δημιουργήσει, μία υπέροχη ομάδα από επαγγελματίες (οπερατέρ, ηχολήπτης, φωτογράφος, μακιγιέρ, μοντέρ) και προσφέρουμε στον γιατρό, μία επαγγελματική φωτογράφηση και ένα επαγγελματικό βίντεο, ώστε ο ασθενής να έχει πλήρη εικόνα τόσο για τον γιατρό όσο και για την πάθηση που τον απασχολεί!»
Πως γεννήθηκε η ιδέα

Η ιδέα του Doctorweb.gr δεν γεννήθηκε τυχαία αλλά μετά από μία σειρά γεγονότων. Η Κία ξεκίνησε την δημοσιογραφία πριν από 15χρόνια, στην Θεσσαλονίκη. Εργαζόταν στην εφημερίδα Μακεδονία και στην συνέχεια ήταν ανταποκρίτρια στην τηλεόραση του ΑΛΤΕΡ. Το 2004 κατέβηκε στην Αθήνα, από το ΑΛΤΕΡ πήγα στον ΑΝΤ1, από εκεί στον ALPHA και τέλος στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Τα τελευταία 10 χρόνια έκανε ιατρικό ρεπορτάζ. Δούλευε ακατάπαυστα από τα 19 της χρόνια, έκανε 2 και 3 δουλειές ταυτόχρονα. Έφευγε από το σπίτι της το πρωί και επέστρεφε βράδυ. Όλοι οι φίλοι μου ήταν δημοσιογράφοι. Έκανε διακοπές 2 εβδομάδες το καλοκαίρι, μετά από καβγάδες με συναδέλφους, 4 ημέρες τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά και άλλες 4 ημέρες Πάσχα ή Πρωτομαγιά. Είχε φτάσει σε ένα σημείο, να ζει για να δουλεύει. Και φυσικά, δεν έγινε πλούσια, είχε απλά μία άνετη ζωή. Στο τέλος του μήνα δηλαδή είχε χρήματα στην τράπεζα, αλλά όχι για να περάσει άλλον έναν μήνα χωρίς να πληρωθεί. «Και ξαφνικά, μία ωραία ημέρα, πριν 4 χρόνια, ΜΕΝΕΙ ΑΝΕΡΓΗ!» θυμάται.

«Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό! Ξαφνικά δεν έχω τίποτα να κάνω. Οι μέρες περνούν και εγώ απλά τις κοιτώ με τα χέρια δεμένα. Έψαξα, ρώτησα, χτύπησα πόρτες, πήρα τηλέφωνα… Είχα φτάσει στο σημείο μετά από 15 χρόνια εμπειρίας να λέω δεν με νοιάζει πόσα χρήματα θα μου δώσουν, εγώ θέλω να εργαστώ! Δεν ήξερα τι κάνουν οι άνθρωποι που δεν δουλεύουν, δεν το είχα ζήσει ποτέ. Πριν πιάσω δουλειά, σπούδαζα! Έκλαψα, έκλαψα πολύ… έβλεπα τους συναδέλφους μου να χάνουν και αυτοί τις δουλειές τους αλλά αυτό δεν με έκανε να νιώθω καλύτερα, το αντίθετο! Ένιωθα πως δεν θα βρω ποτέ ξανά δουλειά! Δεν είχα καμία διάθεση να κάνω το οτιδήποτε! Έβλεπα τηλεόραση όλη μέρα, χωρίς να βγαίνω από το σπίτι μου. Δεν ήθελα να μιλάω με κανέναν, γιατί ένιωθα πως με λυπούνται. Αυτή η κατάσταση κράτησε περίπου 20 ημέρες! Έπιασα κυριολεκτικά πάτο! Και τότε άρχισα να ανεβαίνω. Σκέφτηκα πως δεν έχει κανένα νόημα να μυξοκλαίω και να κατηγορώ την μοίρα μου, τους πολιτικούς, τον Θεό που ήταν άδικος μαζί μου κλπκλπ Ο πατέρας μου, μου είχε πει πριν χρόνια πως, στην ζωή μας διαβάζουμε, πηγαίνουμε σχολείο, σπουδάζουμε κλπκλπ, όχι για να βρούμε μία καλή δουλειά και να βολευτούμε, αλλά για να φτιάξουμε μία δική μας! Ένας έξυπνος άνθρωπος δεν ψάχνει για μία θέση εργασίας μου έλεγε, αλλά δημιουργεί δικές του, στην δική του επιχείρηση! Τον πατέρα μου τον έχω χάσει, αλλά κάτι τέτοιες δύσκολες στιγμές, έχω στην καρδιά μου και στην μνήμη μου, την προίκα που μου άφησε!»

Την ρωτήσαμε τι αλλάξει στην ζωή της μετά την οικονομική κρίση; «Αν πριν 6 χρόνια με ρωτούσε κάποιος, «πως πιστεύεις πως θα μπορούσες να αυξήσεις το εισόδημα σου;» θα του απαντούσα αμέσως και χωρίς δεύτερη σκέψη «…μα θα ζητούσα αύξηση». Σήμερα, αυτή η σκέψη μου φαίνεται τουλάχιστον αστεία!!!!! Ξέρω πλέον, πολύ καλά πως να αυξήσω το εισόδημα μου και αυτό το οφείλω στην οικονομική κρίση.Δεν λέω πως μου αρέσει η οικονομική κρίση που περνάει η χώρα μου, η οικογένεια μου, εγώ η ίδια… λέω όμως, πως αυτή η κρίση είχε και τα καλά της. Και επειδή εγώ είμαι ένας πολύ θετικός και αισιόδοξος άνθρωπος, θα σας μιλήσω για το πως η κρίση άλλαξε την ζωή μου και με έκανε να σκέφτομαι λίγο διαφορετικά! «
Μία καλή ιδέα δεν έρχεται από την μία μέρα στην άλλη μας λέει η Κία. «Δεν είναι δηλαδή, ότι κάθεσαι μία μέρα, σκέφτεσαι και σου έρχεται η σούπερ ιδέα. Πρέπει να βγεις, πρέπει να μιλήσεις με κόσμο, πρέπει να αφουγκραστείς τις ανάγκες τους… και αυτό έκανα. Έβγαινα κάθε μέρα έξω. Έκλεινα ραντεβού με κόσμο, με φίλους, με συναδέλφους, με γνωστούς, με ανθρώπους που ήταν οι πηγές μου για τα ελεύθερα θέματα που έκανα παλιότερα στο δελτίο ειδήσεων… Έμαθα να ακούω… Έμαθα να βλέπω και όχι απλά να κοιτάω. Φυσικά με βοήθησε ότι ήμουν δημοσιογράφος. Η δημοσιογραφία δεν είναι επάγγελμα, είναι χούι! Το έχεις μέσα σου. Είναι αυτή η αστείρευτη αγάπη σου να μαθαίνεις. Και για να μαθαίνεις, πρέπει να ρωτάς!»

Για την Κία το «μπορώ» είναι μονόδρομος! «Στην χώρα μας δεν θα μπορούσε να γεννηθεί ένας Steve Jobs. Όχι γιατί δεν έχουμε τόσο έξυπνους ανθρώπους! Αλλά γιατί, άντε να εξηγήσεις στην εφορία, πως θέλεις να φτιάξεις την εταιρία σου στο γκαράζ του σπιτιού σου! Να σου πω την αλήθεια, μόνο ένας Έλληνας μπορεί να κάνει επιχείρηση με μία καλή ιδέα και χωρίς κεφάλαιο! Αν η ιδέα είναι καλή, το κεφάλαιο τελικά, το βρίσκεις!»
Πόσο εύκολο να κάνει κάποιος στην Ελλάδα ένα site και να βγάλει χρήματα; Την ρωτάμε: «Τίποτα δεν είναι εύκολο. Σημασία έχει να ξέρεις τι θέλεις να κάνεις και να μην χάνεις το στόχο σου! Ένα site σήμερα, μπορείς να το φτιάξεις και με 200ευρώ! Αγοράζεις ένα έτοιμο template, ένα όνομα, νοικιάζεις ένα server…et voila! Τόσο απλό! Τώρα για να βγάλεις χρήματα, είναι μία άλλη υπόθεση. Για να κερδίσεις χρήματα πρέπει να δουλέψεις, τα λεφτά δεν πέφτουν από τον ουρανό.»

Μετατρέποντας την ατυχία σε τύχη
Η Κία πιστεύει ακράδαντα στην ελληνική παροιμία «κάθε εμπόδιο για καλό». Και την δική της περίπτωση επιβεβαιώθηκε: «Στο διάστημα που έψαχνα να βρω την δική μου «μεγάλη ιδέα» για την προσωπική μου επιχείρηση, με είχε πιάσει μία μανία και όποια μεγάλη επιχείρηση έβλεπα ήθελα να μαθαίνω, πως ξεκίνησε. Τότε λοιπόν διαπίστωσα πως η μεγαλύτερες επιχειρήσεις και οι εξυπνότερες επαγγελματικές ιδέες γεννήθηκαν σε περιόδους κρίσης. Από άτυχη λοιπόν, άρχισα να νιώθω απίστευτα τυχερή! Αυτό που θέλω να πω, είναι πως οι νέοι πρέπει να σκεφτούν τι θέλουν πραγματικά να κάνουν και να βάλουν στην άκρη την κρίση. Όταν ξέρεις τι θέλεις να κάνεις και αυτό το αγαπάς πραγματικά, δεν γίνεται να μην πετύχεις! Καμιά κρίση και καμιά κυβέρνηση δεν σε εμποδίζει να τα καταφέρεις. Το πρόβλημα είναι πως οι περισσότεροι, δεν ξέρουν τι θέλουν και αυτό είναι λογικό, γιατί αν δεν έχεις εργαστεί ποτέ, πως να ξέρεις… Τα πανεπιστήμια στην χώρα μας δυστυχώς, προσφέρουν μόνο θεωρία.»

Για την Κία Παπαδοπούλου το Doctorweb.gr είναι μόνο η αρχή! Γιατί όταν γεννηθεί μία ιδέα, οι υπόλοιπες έρχονται μόνες τους. Αυτή την στιγμή ετοιμάζει ένα νέο site το Greekdoctors.eu! Έχει ξεκινήσει μία μεγάλη έρευνα σε ολόκληρη την Ευρώπη και προσπαθεί να εντοπίσει όλους τους Έλληνες γιατρούς που τα τελευταία χρόνια έχουν φύγει στο εξωτερικό. Το Greekdoctors.eu είναι το δεύτερο ιντρεντικό “παιδί” της, μετά το Doctorweb.gr, στο οποίο Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα θα μπορούν πολύ εύκολα να εντοπίσουν που βρίσκονται, οι Έλληνες γιατροί στην Ευρώπη! «Μέσα από το Κoolnews, θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα στους Έλληνες γιατρούς που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, να επικοινωνήσουν μαζί μου ώστε να φτιάξουμε μαζί μία ιντερνετική γέφυρα. Το Greekdoctors.eu θα είναι πολύ σύντομα έτοιμο!»λέει.

koolnews.gr
inrealnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: