ΣΙΝΕ

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

ΑPOCALYPSE COW – To πρώτο ελληνικό video game που κερδίζει διεθνή διάκριση

To όνομα του παιχνιδιού Apocalypse cow - είναι σαφώς εμπνευσμένο από την ταινία Apocalype now και παραπέμπει σε μία σατανική αγελάδα την οποία οι παίκτες πρέπει να...
σταματήσουν γιατί αλλιώς θα φέρει την αποκάλυψη!

Το σενάριό του περίπλοκο, χιουμοριστικό, γεμάτο εκπλήξεις, ανατροπές και προδοσίες. Πρωταγωνίστρια η Πένι, ένα χαριτωμένο κοριτσάκι το οποίο όμως έχει ροπή στην βία. Κάνει anger management, αλλά η διαχείριση θυμού δεν αποδίδει. Έχει συνεργάτη ένα αγόρι που ψευδίζει αλλά ονειρεύεται να γίνει εκφωνητής τρέιλερ. Και μαζί προσπαθούν να αντιμετωπίσουν αμέτρητους βίαιους εχθρούς και την κακή αγελάδα.

«Είναι μία βίαιη παρωδία του game industry αλλά ταυτόχρονα και ένα γράμμα αγάπης για το game industry.» λέει ο δημιουργός του Γιάννης Κουμουνδούρος και ιδιοκτήτης της εταιρείας Monsters .«Έχει συνεχή δράση, εκρήξεις, χολιγουντιανό στήσιμο. Σκοπός του είναι να περάσει καλά ο παίκτης και να έχει μία ωραία διάθεση».

To ελληνικό video game πήρε το πρώτο βραβείο στο Strasbourg Film Festival. Ένα φεστιβάλ που απευθύνεται κυρίως σε ανεξάρτητους δημιουργούς του κινηματογράφου, αλλά έχει και ξεχωριστή κατηγορία για τα video games αναγνωρίζοντάς τα ως έναν διαδραστικό τρόπο να πει κάποιος μία ιστορία. Ο 34χρονος δημιουργός ήταν σε μία έκθεση στην Αμερική όταν ανακοινώθηκε πως κέρδισε το πρώτο βραβείο: «Γύρω μας γινόταν χαμός. Ώσπου ήρθε στο κινητό μου ένα μήνυμα που έλεγε ότι κερδίσαμε το πρώτο βραβείο. Νόμισα ότι κάποιος μας έκανε πλάκα. Ευτυχώς δεν ήταν έτσι. Και δικαιωθήκαμε που πήραμε μέρος αν και το παιχνίδι δεν είχε ακόμη τελειώσει».


Τεχνικά χαρακτηριστικά:
Πρόκειται για action platform game, hard code, που δεν τιμωρεί τον παίκτη αλλά του επιτρέπει να παίζει ξανά και ξανά, ανταμοίβει τους παίκτες που πετυχαίνουν υψηλές επιδόσεις, έχει μηχανισμό που επιτρέπει στον χρήστη να βάλει τον κόσμο γύρω του σε αργή κίνηση και να αντιμετωπίσει όσο το δυνατόν περισσότερους εχθρούς.

Ο Γιάννης Κουμουνδούρος σπούδαζε στο οικονομικό της Νομικής. Ακολουθώντας το παράδειγμα του Στιβ Τζομπς που παράτησε τη σχολή του «για να μην χάνει χρόνο» , άφησε τις σπουδές του και ασχολήθηκε με το web design και το online marketing. Ώσπου είδε μαύρα σύννεφα πάνω από την ελληνική αγορά. Τότε σκέφτηκε πως είναι η ώρα να απλώσει τα φτερά του εκτός Ελλάδας και να πραγματοποιήσει το όνειρο που είχε ως παιδί. Να κάνει μία εταιρία που θα κατασκευάζει video games. Όνειρο που έκανε πρώτη φορά μαζί με τον μικρό του αδερφό όταν οι γονείς τους τους αγόρασαν τον πρώτο τους υπολογιστή. Σε ηλικία 8 και 6 ετών τότε τα δύο αδέρφια είχαν βγάλει όνομα για την εταιρεία τους και είχαν σχεδιάσει ακόμη και το λογότυπό τους.

Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει στην αγορά το πρώτο εξάμηνο του 2016. Στην αρχή σε έκδοση διπλού παιχνιδιού από το ίδιο PC, στη συνέχεια θα μπορούν να παίζουν μέχρι τέσσερις παίκτες και on-line . Θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί σε PC και μετά σε κονσόλες ενώ ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον τρεις μεγάλες εταιρείες: η SONY, η Microsoft και η Nintendo. «Βάζουμε τον πήχη ψηλά - εκνευριζόμαστε όταν ακούμε ότι ένα προϊόν είναι σχετικά καλό για ελληνικό. Πρέπει να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε έτσι. Η αγορά των video games είναι παγκόσμια που αξίζει δισεκατομμύρια. Ήρθε η ώρα να γίνει σοβαρή προσπάθεια σε αυτόν τον τομέα και από την Ελλάδα και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα πάμε καλά.»

Η ομάδα του Γιάννη Κούνδουρου που περνά αμέτρητες ώρες πάνω στους υπολογιστές τους τελειοποιούν το Apocalypse cow και ήδη δουλεύουν το επόμενο παιχνίδι τους.


Γράφει η Ελένη Λαζάρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: