ΣΙΝΕ

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Βάζεις τελεία στο τέλος των sms; Μέγα λάθος! Δείτε τι σημαίνει...

Καθημερινά, όλοι μας, στέλνουμε δεκάδες μηνύματα, είτε μέσω του κινητού είτε μέσω των social media.
Στο τέλος των μηνυμάτων, οι περισσότεροι ολοκληρώνουμε...

το κείμενο με τελεία. Αυτό, άλλωστε, προστάζουν οι κανόνες της γραμματικής.

Σύμφωνα, όμως, με μελέτη του Πανεπιστημίου Binghamton των ΗΠΑ, πάνω στη χρήση σημείων στίξης κατά τη σύνταξη σύντομων ηλεκτρονικών μηνυμάτων, κάτι τέτοιο είναι μεγάλο λάθος κι αυτό διότι φανερώνει έλλειψη ειλικρίνειας!

Συγκεκριμένα η έρευνα έδειξε, μεταξύ άλλων, πως όσοι βάζουν τελεία στο τέλος των μηνυμάτων ή των προτάσεών τους όταν «τσατάρουν» είναι λιγότερο ειλικρινείς.

Οι ερευνητές παρουσίασαν σε μια μικρή ομάδα, 126 προπτυχιακών φοιτητών μια σειρά ανταλλαγής μηνυμάτων από μηνύματα κειμένου ή χειρόγραφων σημειώσεων.

Η πλειοψηφία των φοιτητών έκρινε πως όσα κείμενα είχαν στο τέλος τελεία ήταν λιγότερο ειλικρινή.

Τα τελικό συμπέρασμα αυτής της έρευνας είναι πως τα σημεία στίξης μπορούν να παρερμηνευτούν ή να επηρεάσουν την έννοια των μηνυμάτων.

«Τα μηνύματα υπολείπονται κοινωνικών συνθημάτων που χρησιμοποιούνται στην κατά πρόσωπο συνομιλία», τόνισε η Σίλια Κλιν, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ψυχολογίας και αναπληρώτρια κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Binghamton.

«Όταν μιλούν οι άνθρωποι μεταξύ τους είναι εύκολο να μεταφέρουν κοινωνικές και συναισθηματικές πληροφορίες με το βλέμμα των ματιών, τις εκφράσεις του προσώπου τους, τον τόνο της φωνής τους, τις παύσεις κλπ», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, μάλιστα, σε άλλη μελέτη του Πανεπιστημίου, διαπιστώθηκε πως η απάντηση με θαυμαστικό στο τέλος ερμηνεύεται ως πιο ειλικρινής!

1 σχόλιο:

ΑΝΤΩΝΗΣ είπε...

Να δω τι άλλες μαλακίες θα βάλεις ρε.Ψάχνω τίποτα σοβαρό να κάνω copypaste και βλέπω σαχλαμάρες