ΣΙΝΕ

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Το γράμμα ενός 13χρονου κοριτσιού που πήδηξε από το μπαλκόνι για να γλυτώσει από τις σεξουαλικές επιθέσεις του πατέρα της

Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα όλα είχαν τελειώσει. Η 13χρονη δεν άντεχε πλέον και πήδησε από τον 36ο όροφο για να γλυτώσει.

Η 13χρονη μαθήτρια...

Ξιάο Γκούο, άνοιξε την μπαλκονόπορτα, προχώρησε στο στενό μπαλκόνι, σκαρφάλωσε με ευκολία στο κάγκελο και άφησε το κορμάκι της να πέσει στο κενό από ύψος 36 ορόφων. Σε λίγα δευτερόλεπτα, ο εφιάλτης που βίωσε από τον πατέρα της είχε τελειώσει.

Η θεία της δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Της ξέφυγε ένα ουρλιαχτό όταν είδε το παιδικό κορμί να το καταπίνει η άβυσσος. Η θεία της λίγα λεπτά πριν διάβαζε με δυσκολία από τα γεμάτα δάκρυα μάτια της το τελευταίο γράμμα της ανιψιάς της, που προειδοποιούσε για την αυτοκτονία της.

«Δεν θέλω να απελπίζεστε. Θα ήθελα πολύ όμως να μπορούσατε να πιστεύετε σε μένα. Όμως ξέρω πως μετά από όσα έγιναν δεν μπορείτε να το κάνετε. Κρατούσα μέσα μου βαριά μυστικά που δεν μοιράστηκα μαζί σας γιατί φοβόμουν ότι θα με εγκαταλείπατε, θα με διώχνατε. Είμαι βέβαιη ότι και τώρα έχετε απογοητευτεί. Ειλικρινά δεν φταίω εγώ.» Είναι η πρώτη παράγραφος που διάβασε η θεία και αμέσως κατάλαβε ότι κάτι κακό θα συμβεί.

«Θα ήθελα πολύ να κάψετε (αποτεφρώσετε) το κορμί μου και τις στάχτες του να τις σκορπίσετε στη θάλασσα. Να παρασυρθούν από τη θάλασσα, να πάψει να υπάρχει αυτό το μαγαρισμένο κορμί. Θεία μου αγαπημένη σας ευχαριστώ για όλα. Να με θυμάστε που και που. Συγνώμη για όλα…»

Η θεία κατάλαβε τι είχε συμβεί και έτρεξε προς το μπαλκόνι όμως δεν πρόλαβε. Πριν από λίγες ημέρες, την Ξιάο είχε πάρει ο πατέρας της να περάσουν μαζί κάποιες ημέρες. Η Ξιάο ζούσε με τη θεία της από τότε που οι γονείς της χώρισαν.

Η θεία έδωσε την Ξιάο στον πατέρα της, όταν όμως η 13χρονη επέστρεψε μετά από μια εβδομάδα, η συμπεριφορά της είχε αλλάξει. Δεν ήταν ένα ανέμελο χαμογελαστό παιδί. Είχε κλειστεί στον εαυτό της, συχνά έκλαιγε μόνη της και ξαφνικά, ενώ τα βράδια ξύπναγε από εφιάλτες.

Η θεία κάτι υποπτεύθηκε και ενημέρωσε τις αρχές. Ύστερα από έρευνα τόσο της αστυνομίας, όσο και με ειδικό παιδοψυχολόγο, το κορίτσι αποκάλυψε πως ο πατέρας της την βίασε 2 φορές όταν την πήρε μαζί του.

Το περιστατικό συνέβη στην βορειοδυτική επαρχεία της Κίνας Τζανγκτζί. Ο πατέρας έχει συληφθεί και θα οδηγηθεί σε δίκη με βαρύτατες κατηγορίες.