ΣΙΝΕ

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Η Ελλάδα υποδέχτηκε το 2016 - VIDEOS

Με λαμπρότητα και φαντασμαγορικές υποδέχθηκε η Ελλάδα και ο πλανήτης το 2016.

Στην Αθήνα, ο 
δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης​ υποδέχθηκε το...
νέο έτος στο Θησείο με θέα την Ακρόπολη. Αμέσως μετά, πυροτεχνήματα φώτισαν τον Αττικό ουρανό, με τον Φίλιππο Πλιάτσικα να αναλαμβάνει να διασκεδάσει τους πολίτες που συγκεντρώθηκαν.

Αλλά και σε όλη την Ελλάδα οι πολίτες γιόρτασαν την έλευση του 2016, είτε με εκδηλώσεις σε κεντρικές πλατείες πόλεων, είτε στα σπίτια τους με την ευχή ο νέος χρόνος να φέρει να είναι καλύτερος από το 2015.Πώς υποδέχτηκε ο κόσμος το νέο έτος

Με τον δικό τους τρόπο υποδέχονται το νέο έτος οι πολίτες σε όλες τις χώρες του κόσμου. Πρώτοι γιόρτασαν το 2016 τα νησιά Σαμόα και Κιριμπάτι, η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία.

Το Κιριμπάτι, ένα νησάκι στον Ειρηνικό Ωκεανό, ήταν αυτό που υποδέχθηκε πρώτο τη νέα χρονιά και ακαλούθησε η Σαμόα και έπειτα η Νέα Ζηλανδία με φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα, όπως φαίνεται και στο ακόλουθο βίντεο.

Τις πρώτες ώρες του μετρά το 2016 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας με τους πολίτες να γιορτάζουν τον ερχομό του νέου έτους κάτω από τη λάμψη ενός εντυπωσιακού σόου με πυροτεχνήματα.

Το κεντρικό σημείο των εορτασμών στο Χονγκ Κονγκ ήταν το Λιμάνι της Βικτόρια, όπου έλαβε χώρα ένα εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων με θέμα την «αγάπη και τη χαρά».

Εντυπωσιακοί ήταν οι εορτασμοί και στην Κίνα.

Οκτακόσια περίπου χιλιόμετρα μακριά, στην Ταϊβάν, ένας καταρράκτης πυροτεχνημάτων ξεχύθηκε από τον υψηλότερο ουρανοξύστη της χώρας, τον Ταϊπέι 101, όταν το ρολόι σήμανε μεσάνυχτα.

Στη Νότια Κορέα, ο κόσμος γιόρτασε στο πάρκο ειρήνης Ιμτζινγκάκ της πόλης Πατζού, κοντά στην αποστρατικοποιημένη ζώνη που χωρίζει τη χώρα από τη Βόρεια Κορέα.

Στην Ιαπωνία, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε γύρω από τον μεγαλόπρεπή Πύργο του Τόκιο, που αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της πρωτεύουσας της Ιαπωνίας. Όταν το ρολόι έδειξε μεσάνυχτα, απελευθέρωσαν πολύχρωμα μπαλόνια φουσκωμένα με ήλιο, τα οποία φώτισαν τον νυχτερινό ουρανό. Κάθε χρόνο, οι κάτοικοι της πόλης γράφουν μέσα σε κάρτες τις ευχές τους και στη συνέχεια τις βάζουν μέσα σ” αυτά τα μπαλόνια, στέλνοντάς τις στα ουράνια αποχαιρετώντας τη χρονιά που φεύγει.

Δεκάδες βεγγαλικά φώτισαν τον ουρανό στον ουρανοξύστη Petronas στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας.

Με φαντασμαγορικό τρόπο υποδέχτηκε το νέο έτος και η Ινδονησία. Τα πυροτεχνήματα στην Τζακάρτα έκαναν την νύχτα ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: