ΣΙΝΕ

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Δυτική Μακεδονία: Στην Agrotica οι αγρότες των μπλόκων

Στην «Agrotica 2016» θα μεταφερθεί αύριο ο παλμός των κινητοποιήσεων των αγροτών και της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς αναμένεται να...
μεταφερθούν εκατοντάδες απ’ αυτούς στην Θεσσαλονίκη.

Σήμερα (Τετάρτη 27/1/2016) εκπρόσωποι από τα μπλόκα της περιφέρειας προχώρησαν, σε ορισμό τριμελούς συντονιστικής επιτροπής αγροτών Δυτικής Μακεδονίας στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Νεάπολη Κοζάνης.

Επίσης αποφασίστηκε η κλιμάκωση του αγώνα τις επόμενες ημέρες, κυρίως με περισσότερη ενημέρωση των πολιτών σε πόλεις και χωριά για τα αιτήματά τους στο ασφαλιστικό, ενώ θα συνεχίσουν να κλείνουν τους δρόμους τις επόμενες ημέρες στις ήδη καθορισμένες ώρες. Ακόμη αποφασίστηκε να κάνουν δυναμική εμφάνιση στα αυριανά εγκαίνια της «Agrotica 2016», μισθώνοντας λεωφορεία σε κάθε περιοχή.

Τα λεωφορεία από την περιοχή Βοΐου Κοζάνης θα αναχωρήσουν αύριο στις 9:15 το πρωί από το Τσοτύλι και στις 9:30 από τη Νεάπολη, ενώ στις 9 το πρωί θα αναχωρήσουν τα λεωφορεία από το Βελβεντό και στις 10 το πρωί από το μπλόκο των Γρεβενών. Τόπος συνάντησης των αγροτών των μπλόκων του Βοΐου, των Γρεβενών, της Καστοριάς και της Φλώρινας ορίστηκε το μπλόκο των αγροτών στα διόδια του Πολυμύλου Κοζάνης, απ΄ όπου αποφασίστηκε να αναχωρήσουν λίγο μετά τις 11 το πρωί όλα τα λεωφορεία με πομπή για τη Θεσσαλονίκη. Για το λόγο αυτό αύριο αποφασίστηκε στα περισσότερα μπλόκα των αγροτών να μην κλείσουν οι δρόμοι.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ 

Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης