ΣΙΝΕ

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Έφυγε από τη ζωή ο Μάκης Ψωμιάδης

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 60 ετών, άφησε ανήμερα των Φώτων ο Μάκης Ψωμιάδης, ο οποίος είχε μεταφερθεί με έμφραγμα στο νοσοκομείο "Ελπίς". 

Τον πήγαν νεκρό στο νοσοκομείο
Τα ξημερώματα δέχθηκε κλήση το ΕΚΑΒ από την οιογένεια του Μάκη Ψωμιάδη όταν διαπίστωσαν ότι είχε χάσει τις αισθήσεις του. Περίπου στις 3 τον παρέλαβε ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ. Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα γιατί ήδη είχε φύγει από τη ζωή.
Το Sport24.gr θυμάται την πορεία του από τη θέση του παράγοντα στον ελληνικό αθλητισμό. Από την μπασκετική ΑΕΚ μέχρι την ποδοσφαιρική Καβάλα.

Η είδηση του θανάτου του Χρυσόστομου Ψωμιάδη έπεσε σαν "βόμβα" στα ποδοσφαιρικά (κι όχι μόνο) στέκια, αφού τα τελευταία χρόνια το όνομά του βρέθηκε στο προσκήνιο τόσο λόγω της ενασχόλησής του με αθλητικούς συλλόγους, όσο και για τις δικαστικές περιπέτειες που είχαν ως αποτέλεσμα να βρεθεί στη φυλακή.

Ο Μάκης Ψωμιάδης κατέληξε τα ξημερώματα της Τετάρτης (6/1) με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο (9/1) στο κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου.

Το Sport24.gr θυμάται το πέρασμα του από τον αθλητισμό, που σημαδεύτηκε κυρίως από την παρουσία του στην μπασκετική και την ποδοσφαιρική ΑΕΚ.

Ας τα δούμε όμως αναλυτικά, ανά περιόδους:
1988-1989
Ο Μάκης Ψωμιάδης ξεκινάει την εμπλοκή του στα αθλητικά σωματεία από την Ερασιτεχνική ΑΕΚ της οποίας διετέλεσε και πρόεδρος. Πήρε τα σκήπτρα από τον αείμνηστο Τάκη Δημητρακόπουλο και ενώ έριξε πολλά λεφτά στην ομάδα μπάσκετ, στη συνέχεια τρέχανε και δεν φτάνανε για να μπαλώσουν τις τρύπες που άνοιξε. Πριν μπει στην ομάδα είχε γίνει πρωτοσέλιδο με την μεταγραφή του Νάσου Γαλακτερού με 170 εκ. δραχμές την οποία θα έκανε δωρεά στην ΑΕΚ και τον οποίο παίκτη είχε κλέψει μέσα από τα χέρια του Κοσκωτά. Ιστορίες πολλές και αμέτρητες, από επιταγές που αποτέλεσαν... ορεκτικό του κ. Ψωμιάδη μέχρι και την ιστορία του Αμερικανού παίκτη Βρέινς με τις σακούλες και τις μπανάνες (όπως ο ίδιος αποκάλυψε χρόνια μετά).

1999-2000
Μετά από αρκετών χρόνων διάλειμμα ο BIG MAK επιστρέφει, αυτή τη φορά στον Εθνικό Πειραιώς ο οποίος αγωνιζόταν στην Β' Εθνική. Η χρονιά ξεκίνησε με πολλά χαμόγελα και με πολλές μεταγραφές, μεταξύ των οποίων ο πρώην αμυντικός της ΑΕΚ, Άντον Ντόμπος. Ο Ρουμάνος αφού αγωνίστηκε για 25 λεπτά τον Οκτώβριο σηκώθηκε και έφυγε για άγνωστους λόγους. Η οικονομική ασυνέπεια της διοίκησης του Εθνικού είχε ως αποτέλεσμα πολλούς παίκτες να φεύγουν και η ομάδα να κινδυνεύει με υποβιβασμό. Μόνο στον πρώτο γύρο άλλαξαν 4 προπονητές και τελικά ο αριθμός έκλεισε στους 5! Τελικά ο Εθνικός δεν γλύτωσε την Γ' Εθνική εκείνη τη χρονιά.
2001-2004

Η τεράστια ιστορία με τον ομογενή μεγαλοεπιχειρηματία Αλεχάνδρο Σκλαβενίτη από το Μεξικό (που δεν έβρισκε τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες ούτε το FBI) τον οποίο παρουσίασε ο Μάκης Ψωμιάδης ως ενδιαφερόμενο για την ΠΑΕ ΑΕΚ. Μάλιστα μαζί είχαν παρουσιάσει τον Φερνάντο Σάντος. Τελικά είχαμε αγορά της ΑΕΚ από την εταιρεία Ιppoventure (του Μάκη) από την ENIC. Στα τρία αυτά χρόνια είχαμε πολλά επεισόδια με απόκτηση του Γεωργάτου, επιστροφή του Μπάγεβιτς, περίπτωση Ζήκου και της ανανέωσης του και το "πρόβλημα" που δημιουργήθηκε στο αμάξι του, τον νεότερο (19 ετών) πρόεδρο στην ιστορία της ΑΕΚ Σταύρο Ψωμιάδη και άλλα πολλά. Πάντως, στην ΑΕΚ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η πιο πετυχημένη περίοδο στην θητεία του ως διοικητικός παράγοντας καθώς έχασε ένα πρωτάθλημα σε ισοβαθμία και κατέκτησε ένα Κύπελλο.

2005-2006
Επόμενη στάση Ακράτητος. Ίσως η πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του Ψωμιάδη με τις ποδοσφαιρικές ομάδες, καθώς απέτυχε να κρατήσει την ομάδα στην Α' Εθνική και η οποία υποβιβάστηκε αρχικά στη Β' και στη συνέχεια λόγω χρεών έπεσε στα ερασιτεχνικά και ουσιαστικά... εξαφανίστηκε από το χάρτη. Μάλιστα εκείνη τη χρονιά η επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού είχε βγάλει τη διοίκηση της ΠΑΕ παράνομη λόγω Ψωμιάδη, αλλά τελικά έπεσε ένα πρόστιμο... 15.000 ευρώ και τέλος. Ιστορίες πολλές και περίεργες. Αμέτρητοι ξένοι (Έλληνας πρέπει να ήταν μόνο ο φροντιστής), φήμες για επεισόδιο με... ξύλο στον Ντουμιτρέσκου, για περίεργα ματς όπως η ήττα της ΑΕΚ με 3-2 και διάφορα άλλα.


2006-2011
Ανέλαβε την Καβάλα, απ' όπου και κατάγεται και αφού μετονομάστηκε σε Νέα Καβάλα λόγω χρεών, από την Γ' Εθνική την ανέβασε μέσα σε 3 χρόνια στην Superleague. Η αλήθεια είναι ότι έφτιαξε μια πάρα πολύ καλή ομάδα με καλούς παίκτες, αλλά και πάλι είχε τις ιστοριούλες του. Το 2008 για παράδειγμα επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά την φήμη του προπονητοφάγου και αφού έφερε τον Μάουρερ, στη συνέχεια τον αντικατέστησε με τον Αναστόπουλο και στη συνέχεια με τον Παπακώστα. Φοβερή στιγμή και το πρόστιμο που κλήθηκε να πληρώσει ο Ονουάτσι, ο οποίος συνοδεία του κ. Μάκη, κατέθεσε τα χρήματα σε μοναστήρι!

Κουράγιο στα παιδιά του και καλή δύναμη στους δικούς του ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: