ΣΙΝΕ

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

ΒΡΕΧΕΙ ΤΙΣ ΚΑΛΤΣΕΣ ΤΟΥ ΠΡΙΝ ΠΕΣΕΙ ΓΙΑ ΥΠΝΟ. Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ!

Η εποχή των ιώσεων έρχεται. Το Centers for Disease Control and Prevention αναφέρει ότι το διάστημα που κάποιος είναι πιθανό να...
αρρωστήσει από γρίπη είναι ανάμεσα στον Δεκέμβριο και τον Μάρτιο.

Αν και προσπαθούμε να μην αρρωστήσουμε, π.χ. κάνοντας εμβόλιο, σε κάποια στιγμή του Χειμώνα θα αρρωστήσουμε. Ευτυχώς δεν χρειάζεται να καθόμαστε και να υποφέρουμε.

Υπάρχουν εύκολοι και αποτελεσματικοί τρόποι να μας βοηθήσουν ενάντια στην μάχη με το κρυολόγημα και να γίνουμε γρηγορότερα καλά.

Η παρακάτω λίστα από φυσικά γιατρικά ενάντια στο κρύωμα και την γρίπη θα σας εκπλήξει. Γνωρίζουμε ότι πρέπει να πίνουμε πολλά υγρά και να αναπαυόμαστε αλλά δεν είχαμε ιδέα ότι φορώντας βρεγμένες κάλτσες στο κρεβάτι θα μας βοηθούσε στην μάχη κατά του κρυώματος!

Δείτε παρακάτω πως θα γίνετε γρήγορα καλά. Εσείς θα τα δοκιμάσετε;

Πλύσεις με αλατόνερο


‘Ίσως θα φαινόταν παράξενο να βάλετε υγρό στην μύτη σας αλλά αυτή η μέθοδος είναι πολύ αποτελεσματική για το μπούκωμα στην μύτη και για τα βακτηρίδια.

Σύμφωνα με το WebMD, ‘πρέπει να ανακατέψτε ¼ κουταλάκι αλάτι και ¼ σόδα φαγητού σε 225 γραμμάρια νερό χλιαρό. Χρησιμοποιείστε μια συσκευή για ρινικές πλύσεις ή μια σύριγγα (χωρίς την βελόνα) για να ρίξετε νερό μέσα στην μύτη σας. Κρατήστε το ένα ρουθούνι κλειστό εφαρμόζοντας ελαφρά πίεση με το δάχτυλο ενώ ρίχνετε νερό στο άλλο ρουθούνι. Αφήστε να στραγγίσει. Επαναλάβετε δυο τρεις φορές και μετά κάντε το στο άλλο ρουθούνι.’

Κάντε γαργάρες


Όλοι έχουμε ακούσει ότι πρέπει να κάνουμε γαργάρες με αλατόνερο όταν έχουμε λαιμό που πονάει, για την μύξα και για τα βακτήρια.

Αλλά ίσως εκπλαγείτε να μάθετε ότι το αλάτι μπορεί να εμποδίσει τις λοιμώξεις στην άνω αναπνευστική οδό ώστε να μην εμφανιστούν ποτέ.

Σύμφωνα με μια μελέτη του American Journal of Preventative Medicine, ‘Η απλή γαργάρα ήταν αποτελεσματική (για το ανώτερο αναπνευστικό) ανάμεσα σε υγιείς ανθρώπους και ωφέλιμη για τον γενικό πληθυσμό.’

Φτιάξτε ένα ζεστό ρόφημα με αλκοόλ


Το αλκοόλ σε ένα ζεστό τσάι ίσως ακούγεται παράξενο αλλά όπως αναφέρει το WebMD, ‘Τα ζεστά υγρά ανακουφίζουν την μύτη, εμποδίζουν την αφυδάτωση και μαλακώνουν την μύτη και τον λαιμό.

Γράφει, ‘Φτιάξτε ένα ζεστό ρόφημα με βότανα και προσθέστε ένα κουταλάκι μέλι και ένα μικρό σφηνάκι ουίσκι.’ Πιείτε ιδιαίτερα όταν είναι η ώρα του ύπνου.

Κοιμηθείτε με βρεγμένες κάλτσες


Όσο και αν ακούγεται παράξενο, οι βρεγμένες κάλτσες στο κρεβάτι βοηθούν στα συμπτώματα του κρυολογήματος. Το Best Health magazine γράφει, ‘Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτή η μουσκεμένη στρατηγική μπορεί να βοηθήσει στον πυρετό και την ρινική αποσυμφόρηση με το να διοχετεύει αίμα στα πόδια και να αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος.

Και συνεχίζει, ‘Ζεστάνετε τα πόδια σας σε ζεστό νερό. Μετά μουσκέψτε ένα λεπτό ζευγάρι βαμβακερές κάλτσες σε κρύο νερό, στύψτε τες και φορέστε τες πριν πάτε για ύπνο. Βάλτε ένα ζευγάρι στεγνές μάλλινες κάλτσες πάνω από τις βρεγμένες.

Το πρωί θα πρέπει να είναι ζεστές και στεγνές και εσείς θα πρέπει να αισθάνεστε σημαντικά καλύτερα.’

Βάλτε παγωμένα μπιζέλια


Φαίνεται πολύ παράξενο αλλά εφαρμόζοντας ζεστό ή κρύο στα ιγμόρεια έχει εκπληκτικά αποτελέσματα στην ρινική απόφραξη.

Σύμφωνα με το WebMD, ‘είτε το ζεστό είτε το κρύο..Μπορείτε να εφαρμόσετε ζέστη με το να βάλετε ένα υγρό πανί στα μικροκύματα για 55 δευτερόλεπτα…αλλά και ένα μικρό σακουλάκι με παγωμένο αρακά μπορεί να λειτουργήσει σαν παγοκύστη.’

Φτιάξτε λεμονάδα


Η λεμονάδα μπορεί να σας ακούγεται καλοκαιρινό ποτό αλλά είναι καλή για αποτοξίνωση του σώματος, βοηθά στην χώνεψη και είναι εναντίον της γρίπης και του κρυολογήματος.

Το The Antidote Life συστήνει αυτή την συνταγή:

“Χτυπήστε τον χυμό και το μέλι μαζί μέχρι να αναμιχθούν καλά. Αραιώστε με νερό όπως σας αρέσει και προσθέστε παγάκι και λεμόνι.’ Πιείτε το όλο

Βάλτε λίγο VICKS κάτω από την μύτη


Βάζοντας λίγο κρέμα κάτω από την μύτη κάνει θαύματα στο κρύωμα.

Σύμφωνα με το WebMD, ‘Μια μικρή ποσότητα κάτω από την μύτη μπορεί να ανοίξει τους αεραγωγούς της μύτης και να αποκαταστήσει το ερεθισμένο δέρμα κάτω από την μύτη.’

Ατμός


Ένα ζεστό ντους θα καθαρίσει την μύτη σας και είναι ωραίος τρόπος για να εισπνεύσετε πολύ ατμό.

Αλλά το Best Health magazine επίσης συστήνει τον ακόλουθο τρόπο για να ‘εισπνεύσετε εύκολα ατμό.’

‘Βάλτε νερό που μόλις βράσατε μέσα σε ένα μπολ και σκεπάστε το κεφάλι σας από επάνω του με μια πετσέτα. Εισπνέετε με την μύτη για 5 ή 10 λεπτά.’

Σηκώστε το κεφάλι


Σύμφωνα με το WebMD, ‘ανυψώνοντας το κεφάλι θα βοηθήσει στην βουλωμένη ρινική κοιλότητα.’ Βάλτε περισσότερα μαξιλάρια για να έχετε το κεφάλι πιο ψηλά όταν πάτε για ύπνο.

Βιταμίνες


Προφανώς όλοι έχουμε ακούσει για την βιταμίνη C, και είναι αλήθεια ότι οι τροφές και τα συμπληρώματα με βιταμίνη C κάνουν θαύματα.

Σύμφωνα με το Prevention magazine, θα πρέπει επίσης να πάρετε omega-3, vitamin D, ψευδάργυρο, καθώς κάθε ένα από αυτά έχει ιδιαίτερα πλεονεκτήματα.

Φαγητά


Το καρότο,τα κρεμμύδια,οι μπανάνες, το σκούρο ρύζι, οι καυτερές πιπεριές και η μουστάρδα είναι μερικές από τις καταπληκτικές τροφές για το κρυολόγημα.

Αλλά, σύμφωνα με το Wellness Mama, αφαιρέστε από την διατροφή σας κάθε λευκή τροφή από την διατροφή σας καθώς καταστέλλει το ανοσοποιητικό σύστημα και καθυστερεί την ίαση. Δηλαδή αποφύγετε ‘ ζάχαρη, γάλα,τυρί,γαλακτοκομικά και γλυκαντικά.’

Αυτές οι εύκολες συμβουλές είναι ένας ωραίος τρόπος για να βρείτε γρήγορη ανακούφιση από το κρυολόγημα του Χειμώνα.


DIAFORETIKO.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: