ΣΙΝΕ

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Παράξενα έθιμα Πρωτοχρονιάς από όλο τον κόσμο

Τα ροζ εσώρουχα, τα σταφύλια και αρκετά ακόμη...
Η πρώτη μέρα του χρόνου γιορτάζεται στις περισσότερες χώρες του κόσμου αλλά με...

διαφορετικό τρόπο κάθε φορά ανάλογα με την κουλτούρα και την παράδοση της κάθε περιοχής. 

Δείτε έξι παράξενα έθιμα Πρωτοχρονιάς και της παραμονής από όλο τον κόσμο!
1. Φιλιππίνες

Στις Φιλιππίνες την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς συνηθίζουν να φορούν πουά ρούχα και αντίστοιχα να τρώνε φρούτα και φαγητά σε οβάλ ή στρογγυλό σχήμα καθώς ταυτίζουν αυτό με το σχήμα των κερμάτων και πιστεύουν ότι θα τους φέρει τύχη.
2. Αργεντινή

Τα ροζ εσώρουχα κυριαρχούν στην Αργεντινή που τα φορούν την πρώτη μέρα του χρόνου για καλοτυχία και αγάπη ενώ λένε πώς κάποιοι συνηθίζουν να τεντώνουν το δεξί πόδι στις 12 η ώρα μόλις αλλάξει η χρονιά.
3. Εκουαδόρ

Με ένα παράξενο έθιμο υποδέχονται τη νέα χρονιά και στο Εκουαδόρ, καθώς σύμφωνα με το realbuzz.com καίνε σκιάχτρα τα μεσάνυχτα για να γιορτάσουν. Οι οικογένειες συνηθίζουν να φτιάχνουν ένα σκιάχτρο από εφημερίδες και να του βάζουν φωτιά για να καταστρέψουν με αυτό τον τρόπο όλα τα άσχημα γεγονότα της προηγούμενης χρονιάς. Έτσι υποδέχονται τη νέα χρονιά με περισσότερη τύχη και ευτυχία!
4. Ιαπωνία

Τα μεσάνυχτα της 31ης Δεκεμβρίου, οι βουδιστικοί ναοί στην Ιαπωνία χτυπούν τις καμπάνες τους συνολικά 108 φορές καθώς συμβολίζουν ένα κομμάτι της θρησκείας με τις ανθρώπινες αμαρτίες. Οι καμπάνες χτυπούν 107 φορές στις 31 και μία φορά μετά τα μεσάνυχτα. Επίσης οι Ιάπωνες συνηθίζουν να τρώνε φαγόπυρο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

5. Δανία

Με... σπασμένα πιάτα υποδέχονται τη νέα χρονιά στη Δανία. Εάν βρεθείτε στη χώρα και όταν ξυπνήσετε βρείτε ένα σωρό σπασμένα πιάτα έξω από την πόρτα σας σίγουρα μπήκε η νέα χρονιά. Τα παλιά πιάτα φυλάσσονται όλο το χρόνο, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου όταν και εκτοξεύονται μπροστά στις πόρτες των φίλων και της οικογένειας ως ένδειξη αγάπης!
6. Ισπανία

Ένα έθιμο που υπάρχει τουλάχιστον από το 1895 στην Ισπανία είναι τα 12 σταφύλια! Καθώς το ρολόι μετράει αντίστροφα έως τις 12 και οι άνθρωποι σε άλλες χώρες ετοιμάζονται να παρακολουθήσουν τα πυροτεχνήματα και να φιληθούν, οι Ισπανοί κοιτούν ένα τσαμπί με 12 σταφύλια! Σύμφωνα με το realbuzz.com η παράδοση λέει ότι πρέπει να φας ένα σταφύλι για κάθε χτύπο της καμπάνας τα μεσάνυχτα για να έχεις επιτυχία και καλή τύχη για το επόμενο έτος.


newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: