ΣΙΝΕ

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ; ΑΠΕΛΥΣΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΠΩΣ…!

Τον Αθανάσιο Πατιό που εργαζόταν με ετήσια σύμβαση ως εξωτερικός συνεργάτης στο Δημοτικό Κυνοκομείο απέλυσε ο Δήμος Κοζάνης δήθεν...
«για οικονομικούς λόγους» αν και ουσιαστικά η δημοτική αρχή θέλει έτσι να εκδικηθεί τον άνθρωπο που ενημέρωσε το Φιλοζωικό Σωματείο Κοζάνης «ΑΓΓΙΖΩΟ» τόσο για τις κακές συνθήκες διαβίωσης των έγκλειστων σκυλιών όσο για τις παράνομες επανεντάξεις που γίνονταν σε απομακρυσμένες και επικίνδυνες περιοχές, αφού γι’ αυτές δεν υπήρχε απόφαση της αρμόδιας Πενταμελούς Επιτροπής.

Ο κ. Πατιός που είναι 41 ετών, μίλησε στο www.zoosos.gr και μας εξήγησε ότι ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης είχε προειδοποιήσει την πρώην πρόεδρο του σωματείο «ΑΓΓΙΖΩΟ» Μαρία Τρέμη λέγοντας της πως αν δεν σωπάσει εκείνος θα χάσει τη δουλειά του! «Και η κα Τρέμη δεν ήταν η μόνη που ο δήμαρχος είχε προειδοποιήσει για την επικείμενη απόλυση μου» μας είπε.

Μάλιστα η διακοπή της σύμβασης του – που κανονικά έληγε τον Ιούνιο του 2016 – δημοσιοποιήθηκε στην Διαύγεια στις 31 Δεκεμβρίου 2015 και αφού ο κ. Πατιός είχε καταθέσει στην Εισαγγελία Κοζάνης τα στοιχεία και το φωτογραφικό υλικό με τα νεκρά ζώα.

«Ο κ. δήμαρχος μπορεί να ισχυρίζεται ότι λέμε ψέματα αλλά όλα υπάρχουν στο κινητό μου και με ημερομηνίες. Δεν κατασκευάσαμε τα στοιχεία, καταγράψαμε την πραγματικότητα. Ενημέρωσα το σωματείο “ΑΓΓΙΖΩΟ” για όσα κάνουν οι υπεύθυνοι του Δήμου Κοζάνης αναφορικά με τ’ αδέσποτα γιατί αν και εξηγούσα στους αρμόδιους ότι παραβαίνουν τη νομοθεσία δεν μου έδιναν σημασία και μου έλεγαν ότι είναι δικαίωμα τους να αποφασίζουν.

Πριν από περίπου δύο μήνες ο δήμαρχος σε συνέντευξη Τύπου αναφορικά με τα θέματα των αδέσποτων και έλεγε πόσο ευχαριστημένος είναι με την δουλειά μου και πόσο καλός υπάλληλος είμαι. Όταν υπογράψαμε τη σύμβαση στις αρχές Ιουλίου του 2015 αυτό έγινε και με τη συναίνεση της αρμόδιας αντιδημάρχου Ελένη Τασοπούλου καθώς ήταν και εκείνη ευχαριστημένη με την εθελοντική εργασία που είχα προσφέρει δύο μήνες πριν προσληφθώ στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κοζάνης.

Έκαναν αυτό που θεώρησα σωστό για να υπερασπιστώ τα ζώα και αν και η διακοπή της σύμβασης ορίζει να πηγαίνω στην εργασία μου έως τις 31 Ιανουαρίου 2016 με ενημέρωσαν ότι ο δήμαρχος είπε ότι δεν θέλει να ξαναπατήσω το πόδι μου εκεί» εξήγησε στο www.zoosos.gr.

Ο κ. Πατιός μας ενημέρωσε ότι σκοπεύει να προσφύγει στην Δικαιοσύνη καθώς πρόκειται για εκδικητική απόλυση και όχι για περικοπή δαπανών.

zoosos.gr