ΣΙΝΕ

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Αυξάνεται ο κίνδυνος καρκίνου του μαστού ακόμη και με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα

Εδώ και πολλά χρόνια μερίδα της ιατρικής κοινότητας υποστήριζε πως το κόκκινο κρασί έχει οφέλη στην υγεία αν καταναλώνεται με μέτρο.


Ωστόσο, σύμφωνα με έκθεση της γιατρού και ανώτατης συμβούλου της βρετανικής κυβέρνησης σε θέματα υγείας, Σάλι Ντέιβις, το κόκκινο κρασί δεν κάνει… τόσο καλό στην υγεία.

Η έκθεση της Ντέιβις αναμένεται να καταρρίψει το μύθο ότι το κόκκινο κρασί μπορεί να δράση προστατευτικά απέναντι στον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, σε καρδιακές παθήσεις και απώλεια μνήμης, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Sun.

Αντιθέτως από όσα εκτιμούσαν οι ειδικοί εδώ και περίπου δύο δεκαετίες ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα ενδέχεται να αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού κατά 13%.

Παλαιότερες μελέτες αναφέρονταν στα αντιοξειδωτικά του κόκκινου κρασιού, υποστηρίζοντας πως η καθημερινή μέτρια κατανάλωσή του μπορεί να περιορίσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και να αποτρέψει την απώλεια μνήμης.

Εντούτοις, οι νέες οδηγίες των ειδικών υποστηρίζουν πως οι επιπτώσεις από την κατανάλωση κόκκινου κρασιού υπερκαλύπτουν τα θετικά στοιχεία και αναφέρουν πως τα οφέλη που αναζητούν οι καταναλωτές στο μπουκάλι κρασί, μπορούν να τα συναντήσουν στην προσεκτική διατροφή και την άσκηση.

Στην έκθεση που θα δημοσιευθεί την Παρασκευή, οι ειδικοί προτείνουν, μάλιστα, να αποφεύγεται το κρασί για λίγες ημέρες μέσα στην εβδομάδα και να αντικαθίσταται από νερό.

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: