ΣΙΝΕ

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Αυτή η χώρα ανακηρύχθηκε ως η καλύτερη σε ολόκληρο τον κόσμο

Ανακοινώθηκε στο Νταβός! Η λίστα περιλαμβάνει 60 χώρες, … και την Ελλάδα 

Εξετάζοντας συνολικά 75 κριτήρια, όπως για παράδειγμα το αν...

έχει πολιτικές φιλικές προς τις επιχειρήσεις, την πολιτισμική επιρροή, την οικονομική πρόοδο και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, το U.S. News & World Report σε συνεργασία με το BAV Consulting και το Wharton κατέληξαν πως η Γερμανία είναι η καλύτερη χώρα στον κόσμο.

Η ηγετική θέση της Γερμανίας προκύπτει συνδυαστικά από πολλούς παράγοντες, καθώς ήταν η χώρα με την υψηλότερη βαθμολογία στους τομείς της επιχειρηματικότητας, των υποδομών, της εκπαίδευσης καθώς και στο επίπεδο δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού της.

Άλλες κατηγορίες στις οποίες “διέπρεψε” ήταν η δύναμη -που αφορά την στρατιωτική ισχύ σε συνδυασμό με την οικονομική δυνατότητα- και η ποιότητα ζωής.

Η λίστα, που περιλαμβάνει 60 χώρες, βασίστηκε σε παγκόσμια έρευνα 16.000 ατόμων και δημοσιοποιήθηκε σήμερα στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός.

Οι ΗΠΑ αν και χαρακτηρίστηκαν ως η πιο ισχυρή χώρα του πλανήτη καταλαμβάνουν την 4η θέση, αμέσως μετά τον Καναδά που έρχεται δεύτερος και τη Μεγάλη Βρετανία που είναι τρίτη.

Η Ελλάδα καταλαμβάνει την 26η θέση.



lifo

Δεν υπάρχουν σχόλια: