ΣΙΝΕ

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Τι ζωγράφισε ο μικρός Φοίβος μέσα στο νοσοκομείο

Εμφανέστερα καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η υγεία του μικρού Φοίβου, που για 18 ολόκληρες μέρες τριγυρνούσε σε καλύβες, ταλαιπωρημένος, διψασμένος και...
πεινασμένος, μαζί με τον πατέρα του Τζέιμς Κλοντ Λέσι που κατηγορείται για την δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του στην Ορμυλία Χαλκιδικής.

Ο 4χρονος θέλοντας να εξωτερικεύσει όλα αυτά που βίωσε και έχουν καταγραφεί στην παιδική του ψυχούλα, έκανε κάποιεςζωγραφιές μέσα στο νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύτηκε για προληπτικούς λόγους επειδή ήταν αφυδατωμένος.

Ζωγράφισε τρία πολύ συγκεκριμένα πράγματα σε τρεις κόλλες χαρτί. Ζωγράφισε ένα καρότο, ένα άλογο με φτερά και ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Όταν ερωτήθηκε για ποιους τα ζωγράφισε, ο μικρός Φοίβος ανέφερε ότι «το καρότο θέλω να το δώσω στον παππού Λάμπη, το άλογο στον αδερφό μου και το χριστουγεννιάτικο δέντρο θέλω να το κρατήσω για εμένα αλλά χρειάζομαι ακόμα ένα φύλλο χαρτί για να ζωγραφίσω και κάτι για τη γιαγιά μου». Τελικά όμως δεν πρόλαβε να ζωγραφίσει για την πολυαγαπημένη γιαγιά του αφού του έβαλαν ορό.

Ο 4χρονος, ζήτησε τον πατέρα του και την μητέρα του ενώ το πρώτο πράγμα που είπε ήταν πως θέλει να κοιμηθεί και να φάει. Παράλληλα είπε πως με τον μπαμπά του μετακινούνταν τα βράδια και το πρωί ήταν μέσα σε σπίτια. Είπε επίσης πως ο μπαμπάς έπιανε κότες και έδινε σε αυτόν το κρέας ενώ ο ίδιος έτρωγε τα κόκαλα.

Ο Φοίβος, ήταν σε κατάσταση σοκ όταν βρέθηκε, αλλά τώρα είναι κοντά σε ανθρώπους που τον αγαπούν και θα κάνουν τα πάντα για να επουλώσουν τις βαθιές πληγές του.

«Ήταν για μια ώρα σαστισμένος αλλά μετά έσπασε ο πάγος. Ο Φοίβος μιλάει ατέλειωτες ώρες με τη γιαγιά του. Εξιστορεί το τι πέρασε με τον μπαμπά του. Ζήτησε επίσης ένα tablet και τώρα τρώει με βουλιμία. Ο μεγαλύτερος αδερφός του, όταν του είπαν πως ο 4χρονος θέλει να τον δει, είπε όλο απορία και ενθουσιασμό «Αλήθεια θέλει να με δει ο αδερφός μου;» σημείωσε επιπλέον ο κύριος Μαυρομάτης.

Τέλος, όπως ανέφερε ο άνδρας που άρπαξε από τα χέρια του φερόμενου ως δράστη τον μικρό Φοίβο και έτρεξε να τον παραδώσει στην αγκαλιά του παππού του, Γιώργος Τσαμακδάς: «Ο 33χρονος μας απειλούσε και προσπάθησε να αντισταθεί όταν του πήραμε από τα χέρια τον 4χρονο αλλά δεν έδωσα σημασία σε αυτά που έλεγε.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: