ΣΙΝΕ

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Γιατί τόσες ωραίες γυναίκες είναι… ελεύθερες;

Τι πάει στραβά;
Είσαι όμορφη. Έχεις μια οικογένεια που σε λατρεύει, 4 παιδικούς φίλους/ες, πολλές κοινωνικές συναναστροφές και μια καριέρα που...

κυνηγάς αδιάκοπα. Συνεχίζεις παραταύτα να είσαι ολομόναχη ανάμεσα σ’ έναν κόσμο που μοιράζεται, ταιριάζει, συμβιβάζεται.Τι πάει στραβά;

Μια δύναμη… αδυναμία!

Οι γυναίκες της εποχής μας έχουν αποτάξει το στερεότυπο της «μικρής καλοπαντρεμένης» και κάνουν το μεγάλο βήμα μετά τα πρώτα –άντα. Αποφασίζουν και ζουν τη ζωή τους, όπως οι ίδιες επιθυμούν και όχι όπως τους επιβάλλουν. Δεν μπαίνουν σε σχέσεις που δεν πληρούν τις «προϋποθέσεις». Δεν δυσκολεύονται ιδιαίτερα να χωρίσουν. Ενίοτε μεγαλώνουν μόνες τα παιδιά τους. Έχουν άποψη και μάλιστα, συχνά, παραμερίζουν το συναίσθημα τους έναντι της λογικής.

Τα standards τους είναι ψηλά και οι αντοχές τους χαμηλά, με αποτέλεσμα να μην ανέχονται για πολύ τις όποιες ιδιαιτερότητες του άλλου. Όσο για τους άντρες; Έχουν τρομάξει εμφανώς, δηλώνοντας πως τα μυαλά των γυναικών «έχουν πάρει μπόλικο αέρα».

Επιπλέον, οι γυναίκες του σήμερα μοιάζουν περισσότερο με κυνηγό παρά με θηλυκές γατούλες. Διεκδικούν αυτό που θέλουν εύκολα, εγωιστικά, απόλυτα. Μια συμπεριφορά, που σύμφωνα με ψυχολόγους, τις απομακρύνει από τις συναισθηματικές τους ανάγκες.

Συχνά, μάλιστα, αυτή η διαστροφή, το σύνδρομο της πολεμίστριας Ζήνα, της superwoman που χαρακτηρίζεται από αυτάρκεια κρύβει κορίτσια που κλαίνε μέχρι να μουσκέψουν για τα καλά τα μαξιλάρια από τα δάκρυα.

Γυναίκες – Τρόμος!
Είναι γεγονός πως οι άντρες, πια, δεν είναι κυνηγοί. Είναι άνθρωποι που φοβούνται να πλησιάσουν, δυσκολεύονται να φλερτάρουν σαν να μην έχει περαστεί στο DNA τους ο τρόπος προσέγγισης μιας πραγματικής γυναίκας κι όχι ενός σχολιαρόπαιδου. Σύμφωνα με έρευνες, τρομάζουν με τις δυνατότητες των γυναικών, τον δυναμισμό και την σιγουριά τους. Ωστόσο, σημειώνεται πως όποια και να είναι τα δεδομένα κατά την προσέγγιση, οι γυναίκες καταλήγουν να νιώθουν μόνες καθότι δεν βρίσκουν άντρα να τους προσφέρει την πλουσιοπάροχη ασφάλεια που χρειάζονται, ώστε να νιώσουν τη διαφοροποίηση τους από το .. κατά τα άλλα δυνατό φύλο.

Σεξ και έρωτας!

Πρέπει να καταστεί σαφές πως στις μέρες μας οι σχέσεις, σε οποιαδήποτε μορφή τους, εμπεριέχουν περισσότερο σεξ παρά ψυχική ταύτιση, φροντίδα, συντροφικότητα. Μόνο μια ματιά στο άμεσο περιβάλλον του καθενός αρκεί για να διαπιστωθεί πως ζευγάρια πορεύονται με βάση την σωματική καλοπέραση, μια καθημερινότητα αποδεσμευμένη από συναισθηματισμούς, συχνά βραχυπρόθεσμη και επιφανειακή. Μια γυναίκα ανεξάρτητη, δυναμική, όμορφη δεν υποκύπτει έτσι απλά και μόνο για το σεξ.Χρειάζεται όσα οι άλλοι φοβούνται να βιώσουν.

Δεν βγαίνουν ραντεβού… απλά για να βγουν!
Για τις γυναίκες που περιγράφουμε θεωρείται σπατάλη χρόνου να χάσουν ενέργεια για να συναντηθούν με κάποιον που δεν τις εμπνέει εξαρχής και με τον οποίο δεν μπορούν καν να φανταστούν τον εαυτό τους σε ένα πιο μακροχρόνιο πλαίσιο. Προτιμούν αντ’ αυτού να δουν φίλες, να πάνε σινεμά, να γυμναστούν, να κάνουν… beaute!

Γυναίκες χωρίς συναισθηματικά κενά
Δεν θα αγχωθούν, ούτε θα τα βάψουν μαύρα γιατί ο ερωτικός τομέας της ζωής τους πάει ελαφρώς πίσω. Εν κατακλείδι δεν θα συμβιβαστούν απεγνωσμένα με κάτι που δεν τις καλύπτει απλά και μόνο για να μπουν στο club των δεσμευμένων.

Φαίνεται να τα έχουν όλα και τα έχουν
Βαρύγδουπη δήλωση, αλλά αληθινή. Κανένας άντρας δεν είναι τόσο ανόητος, ώστε να μην καταλάβει τι είδους γυναίκα έχει μπροστά σου. Έχει ομορφιά, εξυπνάδα, χιούμορ, στόχους, ζωή. Αυτά στην εποχή μας θεωρούνται έως και… μειονεκτήματα, αφού χωρίς καν να το παλέψει αναγκάζει τον υποψήφιο να σκεφτεί αν θέλει να δεσμευτεί ή όχι και λίγο αργότερα να το βάλει στα πόδια, καθότι νιώθει «λίγος» απέναντί της. Ισχύει ή όχι.

Μαρία Χάλαρη

Δεν υπάρχουν σχόλια: