ΣΙΝΕ

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Βόμβα! Η Γερμανία Αναγνωρίζει Τα Σκόπια Ως… «Μακεδονία»!

Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, μιλώντας για το προσφυγικό ζήτημα και σχετικά με τη ζώνη Σένγκεν και την εισροή τρομοκρατών στην Ευρώπη, αποκάλεσε τα Σκόπια, Μακεδονία!

Ο Ζάιπερτ, ενημέρωσε ότι απόλυτη προτεραιότητα έχει η βελτίωση της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη γερμανική κυβέρνηση, γιατί διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος με την ελεύθερη διακίνηση στο χώρο της Σένγκεν.

«Το Συμβούλιο της ΕΕ έχει ήδη ασχοληθεί με αυτό το θέμα και συμφώνησε να συνεννοηθεί κατά τη διάρκεια της ολλανδικής προεδρίας, δηλαδή στους πρώτους έξι μήνες του 2016, στη βάση της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μία κοινή ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή και ακτοφυλακή», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας.

Στην συνέχεια, μιλώντας για την ΠΓΔΜ δήλωσε: «Η Μακεδονία (όπως την αποκάλεσε) είναι μία χώρα στη διαδικασία εισαγωγής προς την ΕΕ και, όπως με όλες τις χώρες που έχουν αυτό το στάτους, το θέμα είναι να αναπτύξουμε και την αστυνομική συνεργασία και συνεργασία ασφάλειας».

Η αναφορά στα Σκόπια, προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς πρόκειται για έμμεση παραδοχή από τους Γερμανούς, ότι θεωρούν «Μακεδονία» την περιοχή.