ΣΙΝΕ

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

«Μοντέλα Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων και ο Ρόλος των Ο.Τ.Α. - Εκτίμηση Χωρικών, Πληθυσμιακών και Οικονομικών Παραμέτρων».

Ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δασταμάνης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Αδάμος και ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πρασίνου κ. Τριγώνης παρευρέθηκαν στις...
15 και 16 Ιανουαρίου στην Αλεξανδρούπολη, για να παρακολουθήσουν το συνέδριο της ΚΕΔΕ με θέμα: «Μοντέλα Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων και ο Ρόλος των Ο.Τ.Α. - Εκτίμηση Χωρικών, Πληθυσμιακών και Οικονομικών Παραμέτρων».

Τα σημαντικότερα θέματα του συνεδρίου αφορούν στις γεωγραφικές, δημογραφικές και οικονομικές παραμέτρους που επιδρούν στα προγράμματα ανακύκλωσης και διαχείρισης απορριμάτων, ενώ παράλληλα παρουσιάστηκαν παραδείγματα πρότυπης διαχείρισης χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Μάλιστα η ΚΕΔΕ θα προβεί άμεσα α) στην επικαιροποίηση μιας ολοκληρωμένης μελέτης από τον ΙΣΑ που θα αφορά το σύνολο των θεμάτων διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων και θα καταλήγει σε συγκεκριμένες θεσμικές ρυθμίσεις και β) στο σχεδιασμό και τη λειτουργία ενός Παρατηρητηρίου Αστικών Στερεών Αποβλήτων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ