ΣΙΝΕ

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Νύχτα αγωνίας στον αέρα για ΑΕΚ, Ατρόμητο και Φάρο - Δεν προσγειώθηκαν στην Αθήνα [εικόνα]

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες προκάλεσαν μια νύχτα αγωνίας στις αποστολές μπάσκετ της ΑΕΚ και του Φάρου Κερατσινίου καθώς και...
στον Ατρόμητο, ο οποίος επέστρεφε στην Αθήνα από την αναμέτρηση με την Σκόντα Ξάνθη.

Οι τρεις αποστολές αναχώρησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη, με μια ώρα καθυστέρηση.

Φτάνοντας πάνω από τον εναέριο χώρο της Αθήνας το αεροσκάφος ήταν αδύνατο να προσγειωθεί με ασφάλεια λόγω των θυελλωδών ανέμων και έτσι επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη.
Ο πιλότος φρόντισε να καθησυχάσει τους επιβάτες, εξηγώντας με καθησυχαστικό τόνο ότι «θα υπάρξουν ελαφρές αναταράξεις κατά τη διαδικασία της προσγείωσης, δεν είναι κάτι ανησυχητικό». Παρ’ όλα αυτά, η συνέχεια δεν ήταν η ίδια. Οι πλευρικοί άνεμοι είχαν ως αποτέλεσμα το αεροπλάνο να πηγαίνει όχι μόνο πάνω-κάτω αλλά… δεξιά-αριστερά! 


Όταν έγινε η πρώτη προσπάθεια προσγείωσης, το αεροπλάνο δεν υπάκουγε! «Δεν μπορούσε να μπει στην ευθεία για να προσγειωθεί! Οι περισσότεροι κρατούσαμε τη ψυχραιμία μας ωστόσο έβλεπες παντού γύρω σου χλωμά πρόσωπα, φωνές και παιδιά να κλαίνε». Παρεμπιπτόντως, το αεροπλάνο ήταν γεμάτο, ζήτημα να υπήρχαν 4-5 κενές θέσεις. Ακολούθησε δεύτερη προσπάθεια προσγείωσης, ο πιλότος γύρισε το αεροπλάνο αλλά δεν μπόρεσε να το κατεβάσει. «Μετά καταλάβαμε ότι επιστρέφουμε».

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ έκαναν υπομονή και τελικά αναχώρησαν με νέα πτήση, που έφτασε με ασφάλεια στο «Ελ. Βενιζέλος» λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα, o Ατρόμητος επέλεξε να διανυκτερεύσει στην Θεσσαλονίκη ενώ αντίθετα η αποστολή του Φάρου επέλεξε την ασφάλεια της μετακίνησης με τρένο από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα.

Μάλιστα, ο παίκτης της ομάδας του Κερατσινίου, Νίκος Αγγελόπουλος, δημοσίευσε φωτογραφία με τον ίδιο να φιλά το έδαφος μετά την επιστροφή στην Θεσσαλονίκη.