ΣΙΝΕ

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Τραγική ειρωνεία: Ο Πολύζος αποφοίτησε από τη σχολή του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Μία τραγική σύμπτωση ανακάλυψαν οι αστυνομικοί που χειρίζονται την πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του 23χρονου Κωστή Πολύζου στη Σιάτιστα Κοζάνης.


Ο Κωστής Πολύζος είχε αποφοιτήσει από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, το ίδιο δηλαδή εκπαιδευτικό ίδρυμα στο οποίο φοιτούσε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης. Στόχος του 23χρονου ήταν να δουλέψει στο γαλακτοπωλείο που διατηρούσε ο θείος του στη Σιάτιστα.

Οι γονείς του εμφανιζόντουσαν να συνηγορούν στην απόφασή του. Κανείς, ωστόσο, δεν περίμενε ότι την ίδια ώρα σχεδίαζαν τη δολοφονία του. Η μητέρα και ο πατριός του είχαν πάρει εν αγνοία του Κωστή Πολύζου δάνεια ύψους 250.000 ευρώ για να αγοράσουν ένα εξοχικό στα Ψαχούδια Χαλκιδικής και ένα φορτηγό. Νωρίτερα τον είχαν αναγκάσει να πουλήσει ένα διαμέρισμα στη Σιάτιστα, αξίας 50.000 ευρώ, που του είχε αφήσει ο φυσικός του πατέρας πριν πεθάνει.

Ο παππούς και ο θείος του (από τον φυσικό του πατέρα) είχαν αντιδράσει έντονα σε αυτή την πώληση χωρίς να καταφέρουν να την αποτρέψουν. Ο φυσικός του πατέρας φερόταν να έχει πεθάνει από παθολογικά αίτια, όπως τουλάχιστον ανέγραφε το πιστοποιητικό θανάτου.

Μετά την εξαφάνιση του Κωστή και αργότερα μετά τον εντοπισμό της σορού του, κατά τη διάρκεια των ερευνών οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., είχαν διαπιστώσει ότι η 49χρονη διατηρούσε σχέσεις με τον 42χρονο, μετέπειτα πατριό, ακόμη και το χρονικό διάστημα που ήταν παντρεμένη. Αυτή η διαπίστωση είχε προκαλέσει την έρευνα, όπως αποκαλύπτουν οι αξιωματικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση, για το ενδεχόμενο δολοφονίας του φυσικού πατέρα του 23χρονου, χωρίς όμως να προκύψουν στοιχεία που να το αποδεικνύουν.

Το σατανικό ζευγάρι, είχε πάρει κάποια από τα δάνεια στο όνομα του νεαρού, με τον πατριό να πλαστογραφεί την υπογραφή του, εν αγνοία του 23χρονου. Η δολοφονία φαίνεται να έγινε μετά από έναν ακόμη καυγά με αφορμή τα υπέρογκα δάνεια που είχε πάρει ο νεαρός για λογαριασμό της οικογένειας και τον ενοχλούσαν καθημερινά, τράπεζες και εισπρακτικές εταιρείες λόγω μη καταβολών των δόσεων. Το έγκλημα φαίνεται να έγινε στις 18 Φεβρουαρίου 2011, μέσα στο σπίτι, ενώ η εξαφάνισή του δηλώθηκε δύο μέρες μετά από την μητέρα του.

Κάποιους μήνες αργότερα, η ίδια… με δάκρυα στα μάτια έκανε έκκληση από την εκπομπή της δημοσιογράφου Αγγελικής Νικολούλη, για να βρεθεί το παιδί της. Δύο μέρες μετά την εκπομπή, στις 26 Σεπτεμβρίου 2011, περίπου 7 μήνες μετά την εξαφάνιση, βρέθηκε το πτώμα του, από έναν κυνηγό από τα Γρεβενά, θαμμένο σε πλαγιά κτήματος του πατριού. Από τη μέση και πάνω είχαν απομείνει μόνο τα οστά, καθώς είχε φαγωθεί από σκυλιά και αγρίμια, με αποτέλεσμα ο ιατροδικαστής να μην μπορεί να διαπιστώσει την αιτία θανάτου. Το σημείο ταφής, οι δράστες το είχαν καλύψει με κλαδιά για μην υπάρχει πρόσβαση εκεί και τυχαίος εντοπισμός. Οι βροχές και τα αγρίμια είχαν ξεθάψει τη σορό, και τα σκυλιά του κυνηγού την εντόπισαν. Το θύμα δεν φορούσε παπούτσια.

Τα στοιχεία της ογκοδέστατης δικογραφίας είχαν διαβιβαστεί στον Ανακριτή Κοζάνης. Επιβαρυντικά στοιχεία για το ζευγάρι, ήταν το γεγονός ότι η σορός του άτυχου 23χρονου βρέθηκε σε χωράφι του πατριού, ο οποίος δεν είχε αποκαλύψει ότι κατείχε παρότι είχε ερωτηθεί από τους αστυνομικούς, όπως επίσης ότι ο πατριός είχε υπογράψει αιτήσεις χορήγησης δανείων στο όνομα του Κωστή Πολύζου χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει. Ο πατριός είχε αρνηθεί αυτές τις υπογραφές, οι οποίες όμως ταυτοποιήθηκαν στην γραφολογική εξέταση.

Οι σημαντικές καταθέσεις
Εξίσου σημαντικές ήταν οι καταθέσεις γειτόνων, που είχαν δει την «μάνα» του Κωστή Πολύζου, την επόμενη μέρα της δήλωσης εξαφάνισης, να καθαρίζει με... ατμοκαθαριστή το σπίτι! Παράλληλα άλλαξαν κρεβάτια και έπιπλα στο σπίτι. Ο πατριός πούλησε άμεσα το αυτοκίνητό του, με το οποίο φέρεται να είχε μεταφέρει τη σορό του 23χρονου στο χωράφι όπου το έθαψε, αφού προέβη σε αρκετούς... βιολογικούς καθαρισμούς στο εσωτερικό του, όπως αναφέρουν αξιωματικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση. Το όχημα αυτό το είχε αγοράσει ένας στρατιωτικός. Οι αστυνομικοί εντόπισαν κηλίδα στο εσωτερικό του, το εξερεύνησαν με σύγχρονες μεθόδους ανίχνευσης, χωρίς να προκύψει ότι ήταν αιματηρό αποτύπωμα του Κωστή Πολύζου.

«Μητέρα», πατριός και ο 13χρονος σήμερα ετεροθαλής αδελφός του, είχαν καταθέσει ότι ο Κωστής Πολύζος είχε επιστρέψει στο σπίτι από φίλο του που έμενε απέναντι. Σύμφωνα με τα όσα είχε πει η μητέρα του, όταν γύρισε ήταν ευδιάθετος και έπαιξε για λίγο με τον αδελφό του στο κομπιούτερ.

Κάποια στιγμή παρουσιάστηκε μια βλάβη σε μια βρύση που βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο του σπιτιού. Ο Κωστής βγήκε για να την ελέγξει. Τότε ο μικρότερος αδελφός του άκουσε τον Κωστή όπως αποκάλυψε την επόμενη ημέρα, να μιλάει και να γελάει με έναν άγνωστο άνδρα που είχε σταματήσει με το αυτοκίνητο του έξω από το γκαράζ τους.

Και οι τρεις υποστήριζαν ότι ο Κωστής έφυγε από το σπίτι λέγοντας ότι πάει και πάλι για λίγο στον φίλο του, χωρίς να πάρει κλειδιά, κινητό, τσιγάρα αλλά μόνο μια ομπρέλα. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι εκτός από αυτά δεν φορούσε... παπούτσια, ενώ δεν είχε πάρει και ομπρέλα. Οι συγγενείς του πατριού που έμεναν στον επάνω όροφο, όπως και γείτονες, είπαν ότι είδαν τον Κωστή να μπαίνει στο σπίτι γύρω στις 23:30. Κανείς όμως δεν τον είχε δει να βγαίνει, κανείς δεν άκουσε το άγνωστο αυτοκίνητο, αφού όπως φαίνεται μέσα στο σπίτι του εξελίχθηκε ο καυγάς και η δολοφονία του.

«Μάνα» και πατριός, μετά τον εντοπισμό του Κωστή, μαζί με τον 13χρονο γιο τους, έφυγαν από τη Σιάτιστα, και μετακόμισαν σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Δήμητρος στην Ελευσίνα, μη μπορώντας να αντέξουν την κατακραυγή των συγχωριανών τους. Ο πατριός, πριν από το έγκλημα, είχε προσληφθεί στη ΔΕΗ Ασπροπύργου ενώ εκείνη ήταν άνεργη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: