ΣΙΝΕ

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Σκληρή μάχη για το ποιος θα πάρει τη ΝΔ: Προβάδισμα E. Μεϊμαράκη σε νέα δημοσκόπηση

Ποσοστό 52,5% δείχνει δημοσκόπηση της Οpinion Poll για τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη μεταξύ όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν την Κυριακή δίνοντας έτσι ένα ισχυρό προβάδισμα στον...
πρώην μεταβατικό πρόεδρο της ΝΔ ωστόσο δεδομένου ότι οι δημοσκοπήσεις πέφτουν πολύ έξω στις προβλέψεις τους τα τελευταία χρόνια το ερώτημα για το ποιος θα πάρει το κόμμα παραμένει: Η καραμανλική πτέρυγα ή η μητσοτατική;

Δημοσκοπικό προβάδισμα εμφανίζει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης λίγα 24ωρα πριν από το δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

Συνεργάτες του υποψηφίου προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη σχολιάζοντας αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρείας «Opinion Poll» για τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ ανέφεραν τα εξής:

«Όσο μέσα έπεσε η συγκεκριμένη εταιρεία στην πρόβλεψη του α' γύρου που έδινε στον κ. Μεϊμαράκη ποσοστό 49,8% και στον κ. Μητσοτάκη ποσοστό 17,6% άλλο τόσο θα πέσει μέσα και στην πρόβλεψη του αποτελέσματος του β΄γύρου.

Άλλωστε η ίδια η εταιρεία ομολόγησε ότι δεν έχει τη λίστα των πολιτών που ψήφισαν στον α' γύρο και οι 930 που απάντησαν, κατά δήλωσή τους πήγαν στη κάλπη των εκλογών της 20ης Δεκεμβρίου. Κυριακή κοντή γιορτή».

Ερευνα της Opinion Poll που διενεργήθηκε μεταξύ 4-6 Ιανουαρίου 2016 δείχνει ότι ο πρώην μεταβατικός πρόεδρος κόβει πρώτος το νήμα, καθώς διευρύνει το προβάδισμα που είχε στον πρώτο γύρο στις 15,4 μονάδες. Ενα ποσοστό 8,9% των ψηφοφόρων πάντως παραμένει αναποφάσιστο.

Ο κ. Μεϊμαράκης προηγείται σημαντικά τόσο στην παράσταση νίκης, όσο και στα λοιπά ποιοτικά στοιχεία της δημοσκόπησης.

Αναλυτικά:

Θα ψηφίσετε στον 2ο γύρο των εκλογών της Νέας Δημοκρατίας στις 10 Ιανουαρίου;
Οι ερωτώμενοι κλήθηκαν να απαντήσουν στο εάν έχουν την πρόθεση να ψηφίσουν στο 2ο γύρο των εκλογών της ΝΔ στις 10/1. Η συντριπτική πλειοψηφία δηλώνει ότι σίγουρα ή μάλ-λον θα προσέλθει στις κάλπες. Μόλις το 1,1% δηλώνει με βεβαιότητα ότι δεν θα ψηφίσει.

Ποιος πιστεύετε ότι μπορεί να εγγυηθεί περισσότερο την ενότητα και την ανανέωση της παράταξης;

Οι ερωτώμενοι κλήθηκαν να απαντήσουν στο ποιος πιστεύουν ότι μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα αλλά και την ανανέωση της παράταξης. Οκ. Μεϊμαράκης επιλέγεται από το 48,6% των ερωτώμενων, ποσοστό που ανεβαίνει στο 50,1% σε όσους θα συμμετάσχουν σίγουρα στην εκλογή προέδρου.

Ποιος πιστεύετε ότι θα ήταν καλύτερος πρωθυπουργός και έχει περισσότερες πι-θανότητες να κερδίσει τον κ. Τσίπρα στις επόμενες εκλογές;
Οι ερωτώμενοι κλήθηκαν να απαντήσουν στο ποιος πιστεύουν ότι θα ήταν καλύτερος πρωθυπουργός και έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τον κ. Τσίπρα στις επό-μενες εκλογές. Σε σύγκριση με το προηγούμενο ερώτημα παρατηρούνται μικρές διαφο-ροποιήσεις με ελαφρά αυξημένο το ποσοστό του κ. Μητσοτάκη.

Ποιον από τους παρακάτω θα επιλέξετε για πρόεδρο της Ν.Δ. στις εκλογές στις 10 Ιανουαρίου;
Ο κ. Μειμαράκης προηγείται καθαρά με ποσοστό 51,6%, που ανέρχεται στο 52,5% σε όσους σίγουρα θα ψηφίσουν. Ο κ. Μητσοτάκης ακολουθεί με 36,3%, ενώ το 8,9% των ψηφοφόρων δηλώνει ακόμα αναποφάσιστο.

Ανεξάρτητα από ποιον επιλέγετε, ποιος πιστεύετε ότι θα εκλεγεί νέος πρόεδρος της Ν.Δ.;
Ο κ. Μειμαράκης προηγείται και στην παράσταση νίκης με συντριπτική διαφορά λαμβάνοντας 53,1% , έναντι 25,7% του κ. Μητσοτάκη.

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: